ΠΡΑΓΜΟΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

| Νέα Συλλόγων-Φορέων

makra gefira

Την Κυριακή 4/12/2016, ο Δήμος Αγ. Παρασκευής φιλοξένησε για πρώτη φορά ένα ανοιχτό σεμινάριο - ημερίδα παραδοσιακών χορών, που διοργάνωσε το Κέντρο Ελληνικής Τέχνης (κέντρο έρευνας, διάσωσης & διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού με έδρα τη Ν. Φιλαδέλφεια ) υπό την αιγίδα του ΠΑΟΔΑΠ, και κατόπιν εισήγησης του δασκάλου του οργανισμού Μανώλη Παπαδομαρκετάκη, με κύριο σκοπό την επιμόρφωση, τόσο χοροδιδασκάλων όσο και χορευτών που αρέσκονται στην ανάλυση των λεπτομερειών μιας χορευτικής περιοχής. Στο εν λόγω σεμινάριο εισηγητής ήταν ο Απόστολος Πολυσάκης δίδαξε για πρώτη φορά στην Αθήνα ερχόμενος από τον Έβρο και τον σύλλογο τα "Δίδυμα τείχη" που εδρεύει στο Διδυμότειχο. Μαζί του, η ορχήστρα "Εβρίτικη Zυγιά" που χάρισε απλόχερα γνήσιο Θρακιώτικο ήχο κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, πλαισιώνοντας μοναδικά τη διδασκαλία του Αποστόλη Πολυσάκη. Ο κος Πολυσάκης παρουσίασε και ανέλυσε πλήρως και με μοναδικό, κατά γενική ομολογία, τρόπο, χορούς από τη γενέτειρά του Μακρά γέφυρα της Αν. Θράκης αναδεικνύοντας τους χορευτικούς ιδιωματισμούς , τα τραγούδια, αλλά και τις φορεσιές της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί πως το σεμινάριο παρακολούθησαν δάσκαλοι και χορευτές από όλη σχεδόν τη Ν. Ελλάδα, καθώς υπήρξαν συμμετοχές από τη Λαμία, τη Χαλκίδα, την Κόρινθο, ακόμα και την Κρήτη, γεγονός που επιβεβαιώνει, τόσο την επιτυχία του σεμιναρίου, όσο και την ανάγκη για επιμόρφωση και ανάλυση άγνωστων πτυχών της ελληνικής παράδοσης. 
Αμέσως μετά το πέρας της εισήγησης ακλούθησε ξέφρενο Θρακιώτικο γλέντι καθώς η "Εβρίτικη Zυγιά" σε συνδυασμό με τη χορευτική δεινότητα του Αποστολή Πολυσάκη και της υπόλοιπης παρέας θρακιωτών που παρευρέθησαν και γλέντησαν με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, σκόρπισαν το ενθουσιασμό στην αίθουσα εκδηλώσεων των ειδικών σχολείων Αγ. Παρασκευής στο Κοντόπευκο που φιλοξένησε την ημερίδα. 
Ο πρόεδρος του Κέντρου Ελληνική Τέχνης και υπεύθυνος διδασκαλίας του Παναγιώτης Παπαγεωργίου, εξέφρασε τις ευχαριστίες στο δήμο Αγ. Παρασκευής και στον ΠΑΟΔΑΠ για τη άψογη φιλοξενία και συνεργασία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες από το σύνολο των παρευρισκομένων δόθηκαν και στο συνεταιρισμό καταναλωτών "Πανδώρα" που εδρεύει στην Αγ. Παρασκευή και προσέφερε πλούσια κεράσματα.
 
Δημ/ση : 13/12/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software