Διαδικασία ταφής θανόντων στο Δημοτικό Κοιμητήριο

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με τον Οργανισμό Λειτουργίας του Δήμου, το Τμήμα Εσόδων είναι το μόνο αρμόδιο τμήμα για τη λειτουργία του Δημοτικού μας Κοιμητηρίου. Ως εκ τούτου, για τον ενταφιασμό θανόντων και για την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και Γραφείων Τελετών, πρέπει να ακολουθούνται υποχρεωτικά τα ακόλουθα:

Α. Διαδικασία δήλωσης ταφής και χορήγηση άδειας ενταφιασμού:

1. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο του Κοιμητηρίου (τηλ. επικ.:2106523461-6981665230), ο οποίος θα βεβαιώνει στο Γραφείο Τελετών τη δυνατότητα ή μη της τέλεσης ταφής, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά ταφής του εκάστοτε θανόντα. Επισημαίνεται ότι οι ενταφιασμοί γίνονται τις εργάσιμες ημέρες.
Για να πραγματοποιηθεί ενταφιασμός ημέρα Σάββατο, θα πρέπει να έχει ενημερωθεί ο υπεύθυνος, να έχει γίνει ο απαραίτητος έλεγχος των δικαιολογητικών και να έχουν καταβληθεί τα τέλη ταφής έως την Παρασκευή στις 14:00μ.μ. που κλείνει το ταμείο του Δήμου, σε διαφορετική περίπτωση η ταφή θα πραγματοποιείται απο την Δευτέρα.
2. Δήλωση στο Ληξιαρχείο, προκειμένου να προμηθεύονται την άδεια ταφής.
3. Προσέλευση στο Τμήμα Εσόδων για:
α) έλεγχο των δικαιολογητικών και την τελική έγκριση του Δημάρχου για την άδεια ταφής,
β) δήλωση: β 1)των στοιχείων του θανόντος , β 2) των στοιχείων των ενδιαφερομένων συγγενών-αντικλήτων και να καθορισθεί η ακριβής θέση ταφής, σύμφωνα με αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
4. στη συνέχεια καταβάλλονται τα καθορισμένα τέλη ταφής στο Ταμείο της Υπηρεσίας μας, όπου χορηγείται το ανάλογο διπλότυπο είσπραξης.

Η επικοινωνία με το τμήμα Εσόδων γίνεται καθημερινά στα τηλ. επικοινωνίας:
2132004544-2132004543. για τυχόν διευκρινίσεις.

Β. Δικαιολογητικά:

1. Συμπλήρωση εντύπου δήλωσης ταφής (στοιχεία θανόντος και ενδιαφερομένων συγγενών),
2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης για τους δημότες, ή λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ ( α) πρόσφατος λογ/σμός β) λογ/μός των δύο τελευταίων ετών).
3. Φωτοαντίγραφο οποιουδήποτε επίσημου εγγράφου του ενδιαφερομένου συγγενή για την πιστοποίηση του ΑΦΜ και της ΔΟΥ.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software