Γενικός Γραμματέας

Ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγίας Παρασκευής έχει διοριστεί ο κος Γεράσιμος Χάρχαρος

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει μόνιμα στην Αγία Παρασκευή. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, έκανε μετεκπαίδευση στην Αγγλία στην Μακροοικονομική και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Ασχολήθηκε εργαστηριακά με την Χημεία ( κράματα μετάλλων ) Κάτοχος πιστοποιητικού σπουδών Γεμολογίας και Ωρολογοποιίας ΕΟΜΜΕΧ - μετεκπαίδευση στη Longines Ελβετίας. Συμμετείχε σε διεθνή οικονομικά συνέδρια της ALCOR στο Μιλάνο και στο διεθνές του Μονάχου.

Διετέλεσε διευθυντής πωλήσεων στη B.H.E HELLAS και οικονομικός σύμβουλος των εταιρειών G.R.E.E.C. και ΕΛΚΑ. ΤΟ 1977 ίδρυσε την HARCO ELECTRONIC, μία από τις οκτώ πρώτες εταιρείες προηγμένης τεχνολογίας στην Ελλάδα με ειδίκευση την μικροηλεκτρονική και στα συστήματα αυτόματου ελέγχου.

Από το 1982 μέχρι σήμερα διατηρεί εργαστήριο χρυσοχοΐας στην Αγία Παρασκευή καθώς και σταθμό αυτοκινήτων Δημόσιας χρήσεως μεγάλου μεγέθους στο κέντρο της Αθήνας.

Στην επιχειρηματική του δραστηριότητα ανήκουν επίσης, η μητρική HARCON A.E. καθώς και άλλες 6 εταιρείες σε όλη την Ελλάδα που δραστηριοποιούνται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ ( ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ )

Αντιπρόεδρος της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΣΕΒΕ.

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, Αντιδήμαρχος και Υποψήφιος Δήμαρχος.

Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β' Αθηνών.

Έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΘΕΛ ( ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ) και Πρόεδρος του Τεχνικού Συμβουλίου.

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΤΑ. ( ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ).

Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΕ ( ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΑΤΙΩΝ )

Η βαθιά και πολύπλευρη αγάπη του για την πρόοδο και την προκοπή της πόλης, αλλά και η ευρεία γνώση των αυτοδιοικητικών διαδικασιών αναγνωρίστηκαν πρόσφατα με την τιμητική πρόταση και ψήφιση του στο Δημοτικό Συμβούλιο από τέσσερις Δημοτικές Παρατάξεις για την θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης για τον έλεγχο των υπηρεσιών του Δήμου στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, χρησιμοποιώντας όλα τα εφόδια που του έχουν δώσει η αυτοδιοικητική του εμπειρία, οι θέσεις ευθύνης και η πολυετής επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, ευελπιστεί να ολοκληρώσει αναγκαίες δομικές και οργανωτικές αλλαγές στο Δήμο προκειμένου αυτός να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στις παρούσες, διαρκώς αυξανόμενες και μεταβαλλόμενες ανάγκες των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software