«ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΟΥ, ΜΕΙΩΣΕ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΟΥ»

| Νέα του Δήμου

Με κοινό σύνθημα «Άλλαξε τις συνήθειες σου, μείωσε τα απόβλητά σου», ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιες αρχές, ενώσεις, επιχειρήσεις, συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ευαισθητοποιημένους πολίτες να συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, 16-24 Νοεμβρίου 2019, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια του είδους.

Η αλλαγή συνηθειών, με κυριότερη την κατάργηση των αντικειμένων μιας χρήσης και την αντικατάστασή τους με αντικείμενα πολλαπλών χρήσεων (τσάντες, κύπελλα του καφέ κ.λπ.), ήταν το κεντρικό μήνυμα της φετινής «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων».

ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 3Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, συμμετέχοντας σε αυτή τη δράση, συναντήθηκε με εκπροσώπους Ε.Ρ.Τ. την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου. Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις με αντικείμενο την ευαισθητοποίηση και τη σωστή ενημέρωση του κοινού σε θέματα ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης και μείωσης αποβλήτων (recycle, reuse, reduce). Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, σε ζωντανή σύνδεση με την Ε.Ρ.Τ., μιλώντας στον δημοσιογράφο Ηλία Κούκο, εστιάστηκε στο θέμα της ανακύκλωσης και το χαρακτήρισε σαν το δεύτερο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, μετά το μεταναστευτικό.

ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 1Τον Δήμο εκπροσώπησαν εκτός από τον Δήμαρχο, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ελένη Δάβαρη, η υπεύθυνη του Κινητού Πράσινου Σημείου μηχανικός περιβάλλοντος Σοφία Γιαννάκη και οι υπάλληλοι του Δήμου Εύη Καρατζά και Βασίλης Ηλιάδης. Την Ε.Ρ.Τ. εκπροσώπησαν η Προϊσταμένη Κέντρου Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (Κ.Ε.Ε.Π.) και Συντονίστρια της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης της Ε.Ρ.Τ. Ζωή Παχούντη και το μέλος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και εργαζόμενη στο τμήμα Προμηθειών της Ε.Ρ.Τ. Αφροδίτη Γαβριήλ.

Σημειώνεται ότι το Κινητό Πράσινο Σημείο του Δήμου επισκέπτεται την Ε.Ρ.Τ. κάθε Πέμπτη πρωί και συλλέγει χρήσιμα υλικά προς ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση, όπως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, λαμπτήρες, μπαταρίες, πλαστικά καπάκια, βιβλία και παιχνίδια που φέρνουν οι εργαζόμενοι του ραδιομεγάρου.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software