ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ- ΔΗΜΟΣ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ ΠΑΦΟΥ: 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ

20 XRONIA AD 1Με μια ζεστή και συγκινητική εκδήλωση γιόρτασαν την Κυριακή 18/11, στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής,  οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής και Γεροσκήπου Πάφου τη συμπλήρωση φέτος είκοσι χρόνων αδελφοποίησης τους. 
Στην εκδήλωση συμμετείχε  πολυμελής αντιπροσωπεία του Δήμου Γεροσκήπου με επικεφαλής το Δήμαρχο  Μιχάλη Παυλίδη όπως και  αντιπροσωπεία της επίσης αδελφοποιημένης Γαλλικής πόλης  Saint-Brieuc , αποτελούμενη από την Αντιδήμαρχο Brigitte Blevin και τη Δημοτική Σύμβουλο  Catterine Lemoitre.
 20 XRONIA AD 2
Την εκδήλωση άνοιξε η Γραμματέας της Επιτροπής Αδελφοποίησης Αγ. Παρασκευής Άννα Στεργίου και στη συνέχεια μίλησαν κατά σειρά ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος (με ιδιαίτερη αναφορά στους πρ. Προέδρους της Επιτροπής Αδελφοποίησης Γ. Αργυρό και Γ. Παναγόπουλο), ο πρ.  Δήμαρχος  Γεροσκήπου Μενέλαος Χριστοδούλου ο οποίος το 1998 συνυπέγραψε  με τον αείμνηστο Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Σταύρο Κώτση  τον «Όρκο Αδελφοποίησης» των δύο πόλεων, ο Δήμαρχος  Γεροσκήπου Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης η Αντιδήμαρχος του Saint-Brieuc Brigitte Blevin, οι πρ. Δήμαρχοι Αγ. Παρασκευής Αντώνης Σιδέρης, Βασίλης Γιαννακόπουλος και Βασίλης Ζορμπάς και ο Κοσμήτορας του Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγ. Παρασκευής Νικόλαος Πετρόχειλος. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο ιστορικό την πορεία και τη σημασία της αδελφοποίησης αλλά και στα βιώματα τους τα οποία φανέρωσαν με άμεσο και ξεχωριστό τρόπο τα ειλικρινή αισθήματα αδελφικής φιλίας και συνεργασίας που έχουν δημιουργηθεί αυτά τα 20 χρόνια. 
 20 XRONIA AD 3
Μετά τις ομιλίες ακολούθησε η ανταλλαγή συμβολικών δώρων μεταξύ των αντιπροσωπειών των τριών πόλεων και η τιμητική βράβευση των Νίκου Παγώνη, Όλγας Κακλαμάνου και Αχιλλέα Χιωτόπουλου, εκ των πρωτεργατών της αδελφοποίησης,  από τους Δημάρχους Αγ. Παρασκευής και Γερροσκήπου.  
 20 XRONIA AD 4
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κυπριακούς χορούς που παρουσίασε το 8/μελές χορευτικό συγκρότημα της Γεροσκήπου. 
 20 XRONIA AD 5
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Ι. Σιδέρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρ. Κολώνια, Πρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποίησης,  Σωτ. Παπαμιχαήλ, Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, Μαργ. Δημητρίου-Καβρουδάκη, Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, Τερψ. Γκιόκα, Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Αλ. Μουστόγιαννης, επικεφαλής της παράταξης «Αγία Παρασκευή Μια Γενιά Μπροστά»,  Εφ. Καψοκεφάλου  και Κ. Τσιαμπάς,  η Πρόεδρος του Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων «Αργώ» Γ. Πίσπα, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων, κ.α.
Τα μέλη των αντιπροσωπειών των αδελφοποιημένων πόλεων στο αποχαιρετιστήριο δείπνο που τους παρέθεσε ο Δήμος μας  το βράδυ της Κυριακής, εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για την τριήμερη φιλοξενία τους στην Αγία Παρασκευή.
 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software