ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

| Νέα του Δήμου

dimΈγινε την Παρασκευή 3/8, από Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, η δημοπράτηση του έργου κατασκευής Δημαρχείου Αγ. Παρασκευής. Tο έργο, προϋπολογισμού προ εκπτώσεων 21.080.000 € χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια, θα κατασκευαστεί από κοινοπραξία Τεχνικών εταιρειών που μειοδότησε (-49,1%) και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2019.

 Το Δημαρχείο θα ανεγερθεί στο οικόπεδο των 3.691 τ.μ. που έχει πρόσοψη επί της οδού Αγίου Ιωάννου 7-9 και προορίζεται αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό, όπως προκύπτει από την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της Αγίας Παρασκευής σύμφωνα με το ΦΕΚ 27Δ/19.2.1970. 

Για το σχεδιασμό του Δημαρχείου πραγματοποιήθηκε Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε το 2003. Στη συνέχεια εκπονήθηκαν όλες οι μελέτες εφαρμογής που ολοκληρώθηκαν σε τρία στάδια και έτυχαν όλων των απαραίτητων εγκρίσεων από τα εκάστοτε Δημοτικά Συμβούλια και της τελικής θεώρησης της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών.
Το έργο εντάχθηκε στις 22/11/2016 στα προς εκτέλεση έργα της Περιφέρειας Αττικής και ακολούθησαν οι διαδικασίες επικαιροποίησης των μελετών, υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης και προσυμβατικού ελέγχου.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος επισημαίνει ότι «Το Δημαρχείο είναι ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο με πολλαπλά οφέλη για την Αγία Παρασκευή διότι:

  • Δημιουργεί ένα ενιαίο κέντρο αναφοράς της πόλης μας.

  • Επιτρέπει την ενοποίηση των διάσπαρτων σήμερα σε διάφορα ενοικιαζόμενα κτίρια Δημοτικών υπηρεσιών σε ένα κτίριο 3.523 τ.μ. κατάλληλο και με σύγχρονες προδιαγραφές με άμεσες συνέπειες τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων όπως και την εξοικονόμηση σημαντικών πόρων για το Δήμο.
    Σήμερα ο Δήμος Αγ. Παρασκευής πληρώνει περί τα 400.000 ευρώ ετησίως για ενοικιαζόμενα κτίρια που στεγάζουν Υπηρεσίες του οι οποίες θα μεταφερθούν στο ιδιόκτητο Δημαρχείο.

  • Αναβαθμίζει τη πολιτιστική λειτουργία του Δήμου με την σύγχρονη αίθουσα θεάτρου και εκδηλώσεων που περιλαμβάνει, δίνοντας μια άλλη διάσταση στην όλη περιοχή. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο γεγονός του συνδυασμού τριών έργων, δηλαδή του Δημαρχείου, του Ιόλα και του Σχολικού συγκροτήματος του Επαγγελματικού Λυκείου (πρ. Μπαρμπίκα) τα οποία δίνουν στην πόλη τους χώρους Πολιτισμού που τόσο έχει ανάγκη και τα οποία με σωστό σχεδιασμό τοποθετούν την Αγία Παρασκευή σε υψηλή θέση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας.

  • Ανακουφίζει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης με τη δημιουργία 7.751 τ.μ. για 160 θέσεις στάθμευσης στα τρία υπόγειά του.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση γιατί με ουσιαστική και συστηματική δουλειά και προετοιμασία ετών από το Δήμο και την Τεχνική Υπηρεσία, σε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής  μπαίνει στη φάση κατασκευής ένα  πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την Αγία Παρασκευή. Ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους τους διατελέσαντες Δημάρχους Αγ. Παρασκευής, την Περιφερειάρχη Ρ. Δούρου καθώς και τους αιρετούς και εργαζομένους του Δήμου που διαχρονικά συνέβαλαν στο να φτάσουμε στην υλοποίηση αυτού του έργου».

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software