ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ TOY ΒΙΒΛΙΟΥ «ΕΛΛΑΔΑ- ΣΜΥΡΝΗ: Το χαμένο όνειρο» ΤΟΥ Γ. ΚΑΠΡΑΝΟΥ

kapranos 25 6 18 aΣτην εκδήλωση που διοργάνωσαν ο  Δήμος Αγίας Παρασκευής και οι Εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ, στo θέατρο του 2ου  Γυμνασίου έγινε τη Δευτέρα 25 Ιουνίου η παρουσίαση του Ιστορικού Μυθιστορήματος του Γιώργου Καπράνου με τίτλο: «ΕΛΛΑΔΑ- ΣΜΥΡΝΗ: Το χαμένο όνειρο». 
Στο βιβλίο ο συγγραφέας επιχειρεί με όχημα τη μυθοπλασία –αλλά και με απόλυτο σεβασμό στην ιστορική αλήθεια– ν’ αναδείξει με ειλικρίνεια και ρεαλισμό πολλές από τις κρισιμότερες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Ο ήρωας του μυθιστορήματος βρέθηκε στη Σμύρνη το 1919, ως εθελοντής. Υπηρέτησε στο γραφείο πληροφοριών της Στρατιωτικής Διοίκησης και από τη θέση του είδε κι έζησε όλες τις πτυχές του θριάμβου, αλλά και των λαθών, των ανταγωνισμών της ελληνικής πλευράς, που οδήγησαν –τελικά– στο εθνικό δράμα και στην απώλεια του ονείρου της Ελλάδας των δύο Ηπείρων και των πέντε θαλασσών.
Για το βιβλίο μίλησαν ο  εκδότης Κωνσταντίνος Κορίδης και ο Συγγραφέας Γιώργος Καπράνος. Αποσπάσματα του έργου διάβασαν οι  ηθοποιοί Αμάντα Σοφιανοπούλου και Αλέξανδρος Κομπόγιωργας.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε ο Δήμαρχος Ι. Σταθόπουλος.
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αγίας Παρασκευής ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ και ΧΟΡΟΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ παρουσίασαν χορούς από τη Μικρά Ασία.
Την εκδήλωση συντόνισε  ο μουσουργός Μιχάλης Μεσσήνης.
 
Δημ/ση : 26/6/2018

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software