ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΑΥΛΙΩΝ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ-2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

symetohikos shediasmos 2o dsΠραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  10 Νοεμβρίου  στο 2ο  Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής η πρώτη συνάντηση εργασίας στα πλαίσια του Προγράμματος Συμμετοχικού Σχεδιασμού για την ανάπλαση των προαυλίων του Σχολείου και του 1ου Λυκείου στον Αι Γιάννη, πρόγραμμα που έχει ήδη υλοποιηθεί με επιτυχία για την ανάπλαση της αυλής του 7ου Δημοτικού Σχολείου και του 13ου  Νηπιαγωγείου στο Κοντόπευκο.
Στόχος του προγράμματος  είναι  να καταγραφούν οι προτάσεις και ιδέες των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών, βάσει των οποίων η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα εκπονήσει τη μελέτη για υλοποίηση του έργου ανάπλασης των προαυλίων  του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Λυκείου.
Στη συνάντηση Γονείς και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Πάνο Γκόνη  και τους αρχιτέκτονες, οι οποίοι θα συντονίσουν το εργαστήριο, για τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος που περιλαμβάνει δημιουργικά εργαστήρια μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, διαλέξεις, στούντιο σχεδιασμού όπου τα παιδιά θα φτιάξουν ανά τάξη τη δική τους πρόταση για την αυλή κ.α.
Το  πρωτότυπο και καινοτόμο πρόγραμμα με την  ιδιαίτερη παιδαγωγική αξία και τη σημαντική  κοινωνική διάσταση αποτελεί μια διαφορετική πρόταση για το πώς θα μπορούσε να γίνεται η αναβάθμιση των Σχολείων λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων.
Στην παρουσίαση εκτός από την Αντιδήμαρχο Παιδείας ο οποίος  συντονίζει το όλο πρόγραμμα του Συμμετοχικού Σχεδιασμού  παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος Ελισ. Πετσατώδη πρ. Αντιδήμαρχος, οι πρόεδροι της  Α/βάθμιας και  Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Α. Μπασακίδου-Καράμπελα και  Β. Τραυλός, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι του Συλλόγου γονέων και γονείς. 
 
Δημ/ση : 10/11/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software