ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ- ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ

erga 4 9 17
Όπως έχουμε δεσμευτεί από την αρχή της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή, προχωράμε με όραμα και σχέδιο, σε έργα και δράσεις που αλλάζουν τη μορφή της πόλης και βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη. Σε αυτή τη λογική συνεχίζουμε και παρά τις δυσκολίες θα συνεχίσουμε το σχέδιό μας για την Αγία Παρασκευή του 2020.
Η ενημέρωση, που γίνεται σήμερα, αφορά τα έργα που ήδη υλοποιούνται όπως και τα έργα-μελέτες που προχωρούν άμεσα προς υλοποίηση:
1.Συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες, στο πρ. Σχολείο Μπαρμπίκα στον Τσακό, από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ), ύψους 5 εκατ. ευρώ, για την ολοκλήρωση Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου.
2.Συνεχίζεται το έργο αγωγών ομβρίων (αντιπλημμυρικό) σε όλες τις περιοχές της πόλης από εργολαβία της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 4,3 εκατ. ευρώ.
3.Σύντομα θα ψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η προγραμματική σύμβαση ανέγερσης Δημαρχιακού Μεγάρου Αγίας Παρασκευής. 
4.Προχωρά από το Υπουργείο το έργο κατασκευής νέας πεζογέφυρας επί της Λεωφόρου Μεσογείων στο ύψος των οδών Ευαγγελιστρίας και Χίου (πλατεία Σωτ. Πέτρουλα), με χρόνο έναρξης εργασιών το Φεβρουάριο. 
5.Δημοπρατήθηκε από το Δήμο το έργο εφαρμογής ρυμοτομικών γραμμών (ρυμοτομήσεων) στο Κοντόπευκο (Βιοκλιματική ανάπλαση), ύψους 401.000 ευρώ.
6.Εγκαθίστανται εντός των επομένων εβδομάδων, με εργολαβία του Δήμου, τρία νέα συστήματα υπογειοποιημένων κάδων συλλογής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών (δύο στην περιοχή του Αϊ-Γιάννη και ένα στο Κοντόπευκο). Παράλληλα δημοπρατούνται, άμεσα, άλλα πέντε παρόμοια συστήματα που θα τοποθετηθούν σε διάφορες γειτονιές της πόλης.
7.Δημοπρατείται από το Δήμο στις 5 Σεπτεμβρίου το έργο διάνοιξης 21 (είκοσι ένα) οδών στην περιοχή Πευκάκια, χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια Αττικής, με προγραμματική σύμβαση, ύψους 1 εκ. ευρώ.
8.Ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η μελέτη ολοκλήρωσης κατασκευής του Κολυμβητηρίου στη Ν. Ζωή.
9.Ψηφίστηκε επίσης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η ανάθεση μελέτης (και στη συνέχεια κατασκευή) Αθλητικού Κέντρου και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης-ΣΥΔ στα Πευκάκια.
10.Έχουν προχωρήσει ικανοποιητικά οι διαδικασίες κατασκευής αγωγών ομβρίων των οδών Παπανδρέου και Αγ. Αναργύρων στα Πευκάκια από εργολαβία της Περιφέρειας Αττικής, με πρόβλεψη έναρξης έργου το Νοέμβριο 2017, ύψους 550.000 ευρώ.
11.Ξεκινά το Σεπτέμβριο έργο καθολικών ασφαλτοστρώσεων σε αρκετές οδούς της πόλης.
12.Ξεκινά, επίσης, τον Οκτώβριο το έργο αποκατάστασης πεζοδρομίων στην πόλη.
13.Στο ίδιο διάστημα ξεκινά το έργο συντήρησης φθορών οδοστρωμάτων (μικρότερες ασφαλτοστρώσεις). 
 
 
                  Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
                   ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
 
Δημ/ση : 4/9/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software