ΣΤΕΛΛΑ ΨΥΛΛΑ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΥΟΜΙΣΥ (2,5) ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ

| Νέα του Δήμου
STELLA 1 sΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ
Ολοκληρώνοντας την θητεία μου σαν εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αγ. Παρασκευής με αρμοδιότητα το "Πρόγραμμα Αδέσποτων Ζώων", θεωρώ υποχρέωσή μου να κάνω ένα απολογισμό του έργου που έγινε. Η υλοποίηση ενός σύγχρονου προγράμματος από το Δήμο μας, όσο και αν παρερμηνεύεται από κάποιους αποτελεί δείκτη πολιτισμού για κάθε πόλη και τους κατοίκους της.
Από την αρχή οραματίστηκα μια σύγχρονη και αποτελεσματική Κτηνιατρική Υπηρεσία, μια προσπάθεια δύσκολη στις σημερινές συγκυρίες. Το πρώτο βήμα έγινε με την πρόσληψη κτηνιάτρου , με αποτέλεσμα να έχουμε πλέον στο Δήμο μας, ένα πλήρες αρχείο με τα ιστορικά των αδέσποτων φίλων μας, φαρμακείο με τα απαραίτητα κτηνιατρικά φάρμακα και άμεσο έλεγχο όσο αφορά την επιτήρησή τους Το πρόβλημα περισυλλογής και μεταφοράς των αδέσποτων και η επίλυσή του χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά ο Δήμος με οδήγησε τέσσερις φορές στον ΟΔΔΥ. Οι επί ενάμιση χρόνο  προσπάθειες για να ξεπεραστούν  γραφειοκρατικές  δυσκολίες  ευοδώθηκαν με το υπ αριθμ. 4309/15/2/2017 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών παραχώρησης κατά κυριότητα αυτοκινήτου (πράξη που για πρώτη φορά γίνεται στο Δήμο μας).
 Επειδή και η καθαριότητα της πόλης μας είναι πολιτισμός, ενισχύθηκε οικονομικά ο Σύλλογος Ζωόφιλων Αγίας Παρασκευής και ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης με αυτοκόλλητα και πανό για τα "σημάδια" που αφήνουν οι ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων. Επίσης και οι πρώτοι απορριμματοδέκτες θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.
Η αντιμετώπιση του "ύπνου" των αδέσποτων φίλων μας είναι επίσης πολιτισμός και γι αυτό το λόγο στην αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου δημιουργήθηκε κωδικός για την καύση τους.
Πιλοτικά δοκιμάστηκε και η προμήθεια γατοτροφών, η οποία δεν ευδοκίμησε λόγω των μεγάλων και  ανεξέλεγκτων απαιτήσεων.
Η συνεργασία αποκλειστικά με τους κτηνιάτρους της πόλης μας που είναι επιλογή της Δημοτικής Αρχής και του Συλλόγου Ζωόφιλων, που για κάποιο διάστημα δοκιμάστηκε, συνεχίζεται αρμονικά και αποτελεσματικά.
 
Τα προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Αγίας Παρασκευής είναι:
1.Κτηνίατρος για έλεγχο του προγράμματος,
2.Κτηνιατρικές πράξεις, στειρώσεις, εμβολιασμοί, τοποθέτηση τσιπ, εργαστηριακές εξετάσεις κ.λ.π.
3.Προμήθεια τροφών με τεχνικές προδιαγραφές, όπως ο νόμος ορίζει
4.Χώρος φιλοξενίας "πανσιόν" για άρρωστα και νεαρής ηλικίας, όπως ο νόμος ορίζει.
5.Προμήθεια φαρμάκων για τα αδέσποτα.
 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ 2014-2017
 
Συμμετέχοντας σαν εκπρόσωπος του Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού-ΣΠΑΥ, διεκδικήσαμε και πετύχαμε την ικανοποίηση του χρόνιου αιτήματος του Συλλόγου Τσακού και τοποθετήθηκε σύγχρονο πυροφυλάκιο στο λόφο Τσακού. Έγινε επίσης η επισκευή και η μεταφορά πυροφυλακίου στη θέση "Τρίστρατο", κατόπιν υποδείξεως των εθελοντικών ομάδων πυροπροστασίας του Υμηττού. Τοποθετήθηκαν μπάρες σε επιλεγμένα σημεία του βουνού, που εμποδίζουν την διέλευση οχημάτων σε περιόδους επιφυλακής με τη βοήθεια του συναδέλφου Δημ. Συμβούλου Δημήτρη Κονταξή τον οποίο και ευχαριστώ. Σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία και συγκεκριμένα με τη βοήθεια του μηχανικού του Δήμου  Αργ. Μαυρομαρά τον οποίο ευχαριστώ, έγινε για πρώτη φορά έγχρωμη χαρτογράφηση των ιδιωτικών και δημοτικών οικοπέδων του Δήμου μας , για την αποψίλωση τους, ενόψει αντιπυρικής περιόδου. Έγινε από τον ΣΠΑΥ σύγχρονη διαμόρφωση του Πάρκου Γραβιάς με τοποθέτηση πάγκων πικ-νικ, λεπτομερή καθαρισμό, αποτροπή στάθμευσης αυτοκινήτων κ.ά. Ενεργοποιήθηκε μελέτη και αποκτήσαμε μηχάνημα διασκορπισμού άλατος (αλατιέρα) ώστε η αντιμετώπιση χιονόπτωσης να γίνεται σε σύντομο χρόνο και πιο αποτελεσματικά από τους εργαζόμενους. Δημιουργήσαμε εξαιρετικές σχέσεις με τον ΣΕΕΠΒΑΤΥ, ομάδα εθελοντών που φυλάσσουν τον Υμηττό χειμώνα-καλοκαίρι. Έγινε τέλος η διαμόρφωση του εγκαταλελειμμένου πάρκου Γραβιάς και το κυριότερο ο Δήμος μας έχει πλέον στο στόλο του ένα πυροσβεστικό όχημα βουνού που μας παραχωρήθηκε από τον ΣΠΑΥ την επισκευή και συντήρησή του οποίου έχει αναλάβει ο Σύνδεσμος.
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Θα συνεχίσουμε με την παρουσία μας, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΠΑΥ να διεκδικούμε την επίλυση και άλλων προβλημάτων του Δήμου μας.
 
 
Δημ/ση : 6/3/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software