ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

podilatovolta 20 7Προς:
Τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων των Σχολείων της Αγίας Παρασκευής
Τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Αγίας Παρασκευής
Την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής
ΘΕΜΑ: ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Αγαπητοί  φίλοι
Ως γνωστόν, η υπερβολική χρήση του Ι.Χ. αυτοκινήτου, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις σύγχρονες πόλεις. Προβλήματα κυκλοφοριακά, περιβάλλοντος (ατμοσφαιρική ρύπανση, ηχορύπανση), προβλήματα ποιότητας ζωής, κλπ.
Τα τελευταία χρόνια, στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), οι Οργανισμοί Τοπικής  Αυτοδιοίκησης, αναπτύσσουν πρωτοβουλίες προκειμένου οι πολίτες να πειστούν ότι πρέπει να μειώσουν τις μετακινήσεις τους με το Ι.Χ. αυτοκίνητο και  να υιοθετήσουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, όπως το περπάτημα (κυρίως για μικρές αποστάσεις), το  ποδήλατο, τα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ) και τον συνδυασμό των τριών αυτών τρόπων μεταξύ τους. Στην προσπάθειά τους αυτή αξιοποιούν και την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας, που κάθε χρόνο υλοποιείται από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου.
Η εν λόγω εβδομάδα, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία κάποιων δήμων από χώρες μέλη της Ε.Ε., σήμερα έχει αναδειχθεί σε θεσμό και σε αυτόν  συμμετέχουν περισσότερες από 5.000 ευρωπαϊκές πόλεις μεταξύ των οποίων και 34 ελληνικές. Από το 2011 δε και μετά, ο συγκεκριμένος θεσμός, υλοποιείται υπό την αιγίδα της ΧΙΙ Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ε.Ε.
Κατά την Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας, οι συμμετέχοντες δήμοι συντονίζονται μεταξύ τους, αναπτύσσουν καμπάνιες, Happenings και δράσεις ευαισθητοποίησης των δημοτών, καθώς επίσης προτείνουν στις Περιφερειακές Αρχές και την Κεντρική Διοίκηση της χώρας τους την εφαρμογή μέτρων και πολιτικών για την μείωση της χρήσης του Ι.Χ. 
Ο δήμος μας, μετά από απουσία κάποιων χρόνων, επανέρχεται φέτος με την συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας και, για τον σκοπό αυτό, προετοιμάζει κάποιες δράσεις ευαισθητοποίησης, όπως η διοργάνωση της ποδηλατοβόλτας την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου. Επειδή όμως, παρόμοιες ενέργειες, δεν θεωρούνται ολοκληρωμένη παρέμβαση αν δεν απευθύνονται και στα παιδιά που είναι οι αυριανοί δημότες της πόλης μας, σας προτείνουμε να οργανώσετε ομάδα/ομάδες εργασίας για τη διαμόρφωση προτάσεων προς τον δήμο οι οποίες θα αποδίδουν την εικόνα των παιδιών σχετικά με την ασφαλή κυκλοφορία τους μέσα στην πόλη, αρχής γενομένης από την πρόσβαση που έχουν στο ίδιο τους το Σχολείο. 
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πιθανή διευκρίνιση ή βοήθεια.
 
 
 
Με εκτίμηση,
                                                                      Ο Aντιδήμαρχος Παιδείας 
                                                                       Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού
                                                                              Πάνος Γκόνης
 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software