Ι. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

cinema premieraΟ πρώην Δήμαρχος Β. Γιαννακόπουλος αλλοιώνει και αποκρύπτει τα πραγματικά στοιχεία για το θερινό κινηματογράφο του Δήμου Αγ. Παρασκευής. Εξηγώ:
Αποκρύπτεται, αρχικά, από το κείμενο το γεγονός ότι ο θερινός κινηματογράφος του Δήμου Αγ. Παρασκευής δεν λειτούργησε το καλοκαίρι του 2014 επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του Β. Ζορμπά. 
Αποκρύπτεται, επίσης, ότι το καλοκαίρι του 2015 η σημερινή Δημοτική Αρχή επέλεξε να λειτουργήσει το θερινό κινηματογράφο, που έχει το όνομα του αείμνηστου Αγιοπαρασκευιώτη Θανάση Βέγγου, στο Πολιτιστικό-Αθλητικό Κέντρο «Στ. Κώτσης» (πρ. Στρατ. Σπυρούδη) και η επιλογή μας αυτή επιβραβεύθηκε. Κατά μέτριους υπολογισμούς παρακολούθησαν τις ταινίες που προβλήθηκαν εκεί περίπου 8.000 θεατές. Σημειώνουμε ότι ο χώρος του Πάρκου διαθέτει μεγάλη επιφάνεια στάθμευσης αυτοκινήτων. Μέχρι το 2013 ο θερινός κινηματογράφος λειτουργούσε στο προαύλιο του 2ου Γυμνασίου (οδ. Νεαπόλεως), όπου υπήρχαν όμως παράπονα για τον ήχο, όπως και για την επιβάρυνση της οδού από τα σταθμεύοντα αυτοκίνητα (Πότε, άραγε, θα σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε, καθ’ υπερβολήν, τα σχολεία για τις ανάγκες του Δήμου;). Έτσι και φέτος, καλοκαίρι του 2016, για 2η συνεχή χρονιά ο Δημοτικός Κινηματογράφος, με μεγάλη επιτυχία, φιλοξενείται καθημερινά από την 23η Ιουλίου στο Πολιτιστικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης», που θεωρούμε ότι είναι ο φυσικός του χώρος, με δύο παραστάσεις και ελεύθερη είσοδο. Σημειώνουμε επίσης ότι από την 27η Ιουνίου μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουλίου ο Δήμος Αγ. Παρασκευής διοργάνωσε με την ΕΡΤ και με εξαιρετική επιτυχία το μουσικό φεστιβάλ «SummERTime-Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή», το οποίο αποτέλεσε μείζον πολιτιστικό γεγονός με αθρόα παρουσία κατοίκων της πόλης μας.
Το επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Γιαννακόπουλος παραπληροφορεί στο οικονομικό σκέλος του θερινού κινηματογράφου. Έτσι αναφέρει ως επιβάρυνση του Δήμου τη μελέτη προϋπολογισμού της Τεχνικής Υπηρεσίας για ανάπλαση ενός ολόκληρου κτηρίου στο Πάρκο «Στ. Κώτσης» ύψους 74.000 ευρώ, ποσό που προκύπτει από τους υποχρεωτικούς πίνακες ΑΤΟΕ (Αναλυτικά Τιμολόγια Οικοδομικών Έργων) και που οφείλει να γνωρίζει ότι θα είναι κατά πολύ οικονομικότερο όταν θα δημοπρατηθεί. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το έργο αφορά τη μετατροπή ενός εγκαταλελειμμένου κτηρίου του Πάρκου σε σύγχρονο κτήριο, πρόκειται δηλαδή να προσθέσει αξία στο χώρο και να εξυπηρετεί όχι μόνο τους θεατές του κινηματογράφου, αλλά και τους αθλούμενους στο γήπεδο του Πάρκου. Έχει άραγε αδυναμία να κατανοήσει την αναγκαιότητα μετατροπής των παλαιών κτηρίων και τολ του πρώην Στρατοπέδου σε σύγχρονα κτήρια; 
Ιδιαίτερη, τέλος, έκπληξη προκαλεί η ανακριβέστατη αναφορά του για κατάργηση του θεάτρου στο βουνό. Στην πραγματικότητα η προηγούμενη Δημοτική Αρχή μετέφερε τις κερκίδες από το Πάρκο Γραβιάς στο «Στ. Κώτσης» και εκεί λειτούργησε το Διαδημοτικό Θέατρο, το οποίο εφιλοξενείτο επίσης στο 2ο Γυμνάσιο και ουδέποτε στο βουνό! 
Η σημερινή Δημοτική Αρχή της Αγίας Παρασκευής έχει αναβαθμίσει πολιτιστικά και λειτουργικά σε λιγότερο από δύο χρόνια το θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο με ανάπλαση του χώρου, προσοχή στη λειτουργία του και με καθημερινή αφοσίωση, κάτι που αναγνωρίζεται από πάρα πολλούς. Είναι γνωστό επίσης ότι έχουμε σχέδια για περαιτέρω ανάπλαση του χώρου και του Πάρκου.
Θέλουμε να δηλώσουμε, εν κατακλείδι, ότι θα συνεχίσουμε με εντατικούς ρυθμούς τη θωράκιση του Δήμου μας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του και θα κριθούμε όλοι από το λαό της Αγ. Παρασκευής.   
 
Δημ/ση : 2/82016 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software