ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΜΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΘΑΝ. ΒΕΓΓΟ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

| Νέα του Δήμου
thou vouΜε ένα αφιέρωμα στον  Θανάση Βέγγο, ξεκινά τη λειτουργία του, στον ανακαινισμένο χώρο του Πολιτιστικού – Αθλητικού Κέντρου «Στ. Κώτσης» (πρ. Στρατόπεδο Σπυρούδη - είσοδος από την οδό Σπάρτης), ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος του Δήμου Αγίας Παρασκευής που έχει το όνομα το όνομα του αξέχαστου ηθοποιού, ο οποίος ήταν κάτοικος της πόλης μας. 
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τις ταινίες:
« O Θανάσης στην Χώρα της Σφαλιάρας», που θα προβληθεί το Σάββατο 23/7, ώρες 21:00-23:00  και 23:00-01:00, και την Κυριακή 24/7,  ώρες 21:00-23:00.
Κωμωδία 1976. Σκηνοθεσία Ντ.Κατσουρίδης.
Στο πρώτο μέρος ο χώρος ενός τσίρκου στη μεταξική περίοδο παίρνει διαστάσεις ολόκληρου του τότε κοινωνικού χώρου, με τις κωμικές και επικίνδυνες φάτσες των ανθρώπων της μεταξικής ασφάλειας. Το δεύτερο μέρος γεμάτο απρόοπτα που παγώνουν το γέλιο στα χείλη, σαν συνειδητοποιείς ότι αναφέρονται στην Απριλιανή επταετία
 
«Δικτάτωρ καλεί Θανάση», που θα προβληθεί την Κυριακή 24/7, ώρες 23:00-01:00, και τη Δευτέρα 25/7,  ώρες 21:00-23:00.
Κωμωδία 1973. Σκηνοθεσία Πάνος Γλυκοφρύδης.
Ένας φιλόδοξος φωτογράφος, που προσπαθεί να πιάσει δουλειά σε κάποιο περιοδικό αλλά συνεχώς του κλείνουν την πόρτα, κατορθώνει όχι απλώς να φωτογραφίσει έναν ετοιμοθάνατο εξόριστο δικτάτορα, αλλά να πάρει από αυτόν και τον κωδικό του τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία. Βρίσκεται λοιπόν κυνηγημένος τόσο από τα παιδιά του δικτάτορα όσο και από μια επικίνδυνη συμμορία.
 
« Ένας Άνθρωπος Παντός Καιρού», που θα προβληθεί  την Τρίτη  26/7, ώρες 21:00-23:00.
Ντοκιμαντέρ 2004.  Σκηνοθεσία Γιάννης Σολδάτος.
Προσέγγιση του φαινομένου Θανάσης Βέγγος, του ανθρώπου και του καλλιτέχνη, μέσα από αποσπάσματα ταινιών, μαρτυρίες συνεργατών και συγγενών του και αναλύσεις της "συμβολικής" του στη μεταπολεμική νεοελληνική πραγματικότητα. Ομιλούν γι' αυτόν οι Νίκος Κούνδουρος, Γιώργος Μιχαηλίδης, Αιμιλία Υψηλάντη, Ντίνος Κατσουρίδης κ.α. Τιμήθηκε με το δεύτερο βραβείο ντοκιμαντέρ στα κρατικά βραβεία ποιότητας 2004.
 
Είσοδος ελεύθερη.
 
Δημ/ση : 22/7/2016 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software