Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 210-60.19.436

greek flag english

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Reumatop3Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν, ιδιαίτερα για τον πολύ κόσμο που συμμετείχε, η ημερίδα ενημέρωσης για τις Ρευματικές Παθήσεις, που διοργάνωσαν ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και το Ελληνικό Ίδρυμα Ρευματολογίας, την Κυριακή  29 Μαΐου 2016 στον  ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Στούμπος, Θεολόγος – Ιατρός, εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος και ο Πρόεδρος του Ε.Ι.Ρ.Ε. Αλέξανδρος Ανδριανάκος. Το θέμα της Ημερίδας κάλυψαν με τις εισηγήσεις τους οι Ρευματολόγοι  Αθ. Φλώρος, Ι. Παπαχρόνης, Β. Χατζηλουλούδης και Αλέξανδρος Ανδριανάκος. Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό. 
Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, ο Αντιδήμαρχος Σπ. Παπαγεωργίου, οι Δημ. Σύμβουλοι Ε. Καψοκεφάλου και Διον. Λέκκας, η πρ. Αντιδήμαρχος Κ. Μοσχονά, κ.α.
Λίγα Λόγια για τις Ρευματικές Παθήσεις
Οι ρευματικές παθήσεις είναι παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, δηλ. των αρθρώσεων, τενόντων, μυών, οστών και σπονδυλικής στήλης. Αρκετές ρευματικές παθήσεις, όπως π.χ. οι αυτοάνοσες, προσβάλλουν και άλλα όργανα, όπως π.χ. την καρδιά, τους νεφρούς, τα μάτια, τους πνεύμονες, τα αγγεία, τα νεύρα κ.ά.
Κύριο σύμπτωμα τους είναι ο πόνος σε μία ή περισσότερες αρθρώσεις ή/και σε τένοντες ή μυς ή στη μέση ή στον αυχένα. Άλλα συμπτώματα είναι η δυσκαμψία των αρθρώσεων, δηλ. η δυσκολία στις κινήσεις ιδιαίτερα μετά από ανάπαυση και η διόγκωση ή η ευαισθησία στην πίεση μιας ή περισσότερων αρθρώσεων.
Οι ρευματικές παθήσεις είναι πολλές, περίπου 200, και κατατάσσονται σε 6 ομάδες:
α) Φλεγμονώδεις (ρευματοειδής αρθρίτιδα, αγκυλωτική σπονδυλαρθρίτιδα, αγγειίτιδες κ.λπ.) που είναι και οι σοβαρότερες, β) Οστεοαρθρίτιδες, γ) Οσφυαλγία - ισχιαλγία, δ) Αυχεναλγία - αυχενικό σύνδρομο, ε) Παθήσεις εξωαρθρικού ρευματισμού (περιαρθρίτιδες, τενοντίτιδες κ.λπ.) και στ) Διάφορες ρευματικές παθήσεις (Οστεοπόρωση κ.λπ.). 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ρευματικές παθήσεις στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ρευματολογικών Ερευνών: www.elire.gr
 Reymatop 2
Δημ/ση : 30/5/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software