ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

kpg1
Παρουσίαση της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής και ιδιαίτερα των  σημαντικών δομών, δράσεων και παρεμβάσεων πολύπλευρης υποστήριξης και συμβουλευτικής των γυναικών της πόλης (άνεργων, εργαζόμενων, μητέρων, απειλούμενων με κοινωνικό αποκλεισμό, ηλικιωμένων, κακοποιημένων, εχουσών ανάγκη), έγινε στην ημερίδα με θέμα «Κοινωνική Πολιτική & Γυναίκα», που διοργάνωσε  το Κέντρο Γυναίκας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου σε συνεργασία με την “ΔΙΩΝΗ” Κοιν. Σ. Επ.  την Τρίτη 10 Μαΐου  στο θέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε επιγραμματικά στις προτεραιότητες και το έργο  της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της Κοινωνικής της πολιτικής τονίζοντας μεταξύ άλλων: 
Διατηρήσαμε όλες τις Κοινωνικές δομές και ενισχύσαμε σημαντικά το έργο τους. Έτσι σήμερα π.χ. με  το Κοινωνικό Μαγειρείο εξυπηρετούμε 330 οικογένειες έναντι 160 το 2014. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο και το Κοινωνικό Φαρμακείο αλλά και με όλες τις Κοινωνικές δομές.
Δημιουργήσαμε νέες δομές όπως το Γραφείο Συμβουλευτικής για Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά θέματα  και το Κοινωνικό Φροντιστήριο. 
Αναβαθμίσαμε αποφασιστικά με πολλές νέες δράσεις και προγράμματα τη δομή στήριξης των γυναικών «Κέντρο Γυναίκας».
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι  ότι ο Δήμος ανταποκρίνεται με πλήρη επάρκεια στις  αυξημένες, λόγω της κρίσης, ανάγκες της τοπικής κοινωνίας αλλά και ξεχωριστά σε αυτές των γυναικών.  
 kpg2
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής Γεράσιμος Βλάχος παρουσίασε με αριθμούς έργο των Κοινωνικών Δομών και τη διαρκή αναβάθμιση τους από τη Δημοτική αρχή ώστε να καλύπτουν τις μεγάλες ανάγκες. Στη συνέχεια μίλησε για το  Κέντρο Γυναίκας επισημαίνοντας ότι αυτό  αποτελεί μια κατά πολύ αναβαθμισμένη, τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο και ως προς τη  λειτουργία, Δομή Στήριξης Γυναικών του Δήμου, που τους παρέχει υποστήριξη και συμβουλευτική με δωρεάν προγράμματα και δράσεις για θέματα ισότητας,  απασχόλησης  και ανεργίας, κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας, κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί ως Πολυχώρος δημιουργικότητας, ελεύθερης έκφρασης, ψυχαγωγίας, συνάντησης  και ν δραστηριοτήτων όπως θεάτρου, γραφής και εικόνας,  group therapy,  χοροθεραπείας κ.α.
 kpg3
Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αντωνία  Γκίνη, παρουσίασε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα τις  σημερινές ανάγκες στο Δήμο, τον χάρτη με τους θύλακες φτώχιας στην πόλη και στη συνέχεια τους στόχους, τη διάρθρωση και την οργάνωση των υπηρεσιών της  Διεύθυνσης και την ικανότητα προσαρμογής τους στις ανάγκες.  Ανάδειξε την πολύπλευρη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και αποτελεσματικών παρεμβάσεων υποστήριξης των γυναικών, μέσα από το σύνολο σχεδόν των Δομών των Προγραμμάτων και των Δράσεων της Κοινωνικής Πολιτικής και όχι μόνο όσων απευθύνονται αποκλειστικά σε αυτές όπως το κέντρο Γυναίκας.
Η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών του Δήμου-ΠΑΙΣΔΑΠ τους Αναστασία Γιαννάκη αναφέρθηκε στην πολύτιμη υποστήριξη, τη βοήθεια και την ασφάλεια που παρέχουν οι Σταθμοί στην προσπάθεια της μητέρας να συνδυάσει την οικογενειακή με την επαγγελματική της ζωή καθώς και στην κατάργηση από τη Δημοτική αρχή των τροφείων για εισοδήματα κάτω των 18.000€ (ήταν 10.000€ το 2014) και την  καθιέρωση  κοινωνικών κριτηρίων εγγραφής των παιδιών, την σημαντική αύξηση των εντάξεων  οικογενειών στο ΕΣΠΑ (280 παιδιά το 2015-2016 από 162 το 2014-2015, με στόχο να προσεγγίσουν τα 400 το 2016-2017).
Το πρώτο μέρος της ημερίδας έκλεισε ο Ψυχολόγος-Υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Διεύθυνσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας Θανάσης Ραφτόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη συνεργασίας Κοινωνικών και Εκπαιδευτικών δομών, στη θετική ανταπόκριση της του Δήμου μας στην εκφρασμένη πρόθεση του Σταθμού για συνεργασία με τους Δήμους και στα καλά αποτελέσματα που καταγράφονται από τη συνεργασία αυτή όπως πχ το πρόγραμμα καταπολέμησης του άγχους των εξετάσεων.
Στο δεύτερο μέρος η ημερίδα περιλάμβανε μουσικοχορευτικό δρώμενο, παρουσίαση Δράσεων εκπαιδευτών του «Κέντρου Γυναίκας»  με οπτικοακουστικό υλικό και  απόσπασμα από το Θεατρικό Έργο του «Κέντρου Γυναίκας» με θέμα: «Μεσογείων  &  Γυναικών  Α Γωνία» που εντυπωσίασαν. Τέλος ο δημοσιογράφος Ζαχαρίας Σώκος, εκπαιδευτής  της ομάδας "Γραφή-Εικόνα" του Κέντρου, μίλησε για το  Πειραματικό εκπαιδευτικό έντυπο με τίτλο "ΔΗΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ", παραγωγή της ομάδας. 
 kpg4
Στην ημερίδα, που συντόνισε η ποιήτρια Ζέτα Μπελαούρη,  παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρ. Δήμαρχος Βασ. Ζορμπάς, ο οποίος έκανε χαιρετισμό, η Δημ. Σύμβουλος Μαργ. Δημητρίου-Καβρουδάκη, πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ, οι πρ. Αντιδήμαρχοι Κ. Μοσχονά, Γερ. Μουχτούρη και Ελ. Παπαδοπούλου, οι πρ. Δημ. Σύμβουλοι Μιχ. Γαβράς, Α. Γάκη κ.α.  
 
Δημ/ση : 12/5/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software