ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Η ΔΡΑΣΗ «ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ» ΞΕΚΙΝΗΣΕ

pth3Το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες συνεχίζεται μέσω των δράσεων της καμπάνιας «Πιάσε το χέρι μου», που συνδιοργανώνουν οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου, η συνεταιριστική «Εφημερίδα των Συντακτών», η «Αλληλεγγύη για Όλους» και το Δίκτυο μεταναστριών στην Ελλάδα «Μέλισσα».


Από την Αγία Παρασκευή στην  καμπάνια συμμετέχουν 30 σχολεία με 6.584 μαθητές (από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο) στους οποίους  χθες Τετάρτη 2/3 ο Δήμος μοίρασε  σακίδια τα οποία θα γεμίσουν με συσκευασμένα τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, παιχνίδια, μαρκαδόρους, τετράδια, αλλά και ευχές που θα δώσουν κουράγιο και δύναμη στα μικρά προσφυγόπουλα, στην προσπάθειά τους να αφήσουν πίσω τους τον πόνο, την θλίψη και τον πόλεμο.  Παράλληλα, οι μαθητές καλούνται να φτιάξουν από ένα «ημερολόγιο τάξης» σε κάθε τμήμα μέσα από το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν ιδέες και συναισθήματα σχετικά με την πρωτοφανή προσφυγική κρίση και να φτιάξουν πολύχρωμες ζωγραφιές με θέμα την ειρήνη. Τα «ημερολόγια τάξης» θα επιστραφούν αργότερα στους δασκάλους, καθώς σκοπός είναι να δημιουργηθεί έκθεση με τα έργα των μαθητών.
Στο μοίρασμα του υλικού της δράσης (αφίσα – επιστολή προς τους μαθητές και τους γονείς – σακίδια με το λογότυπο της δράσης για τη συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης ) στους μαθητές του 7ο Δημοτικού Αγίας Παρασκευής παραβρέθηκαν και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Πάνος Γκόνης και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα και Βασίλης Τραυλός.

Το απόγευμα τις ίδιας μέρας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παραδόθηκαν τα υλικά της καμπάνιας στους διευθυντές των σχολείων που συμμετέχουν.

pth2pth4

 

piase to heri mou afiasa

 

Ημ/νία Δημ/σης : 3/3/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software