Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ

kep yg 22 10 15

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με θέμα: «Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, Μέτρα πρόληψης και τρόποι αντιμετώπισης» διοργάνωσε ο Δήμος Αγ. Παρασκευής, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- ΕΔΔΥΠΠΥ  την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 στο 1ο ΚΑΠΗ Αγ. Παρασκευής. 
Την εκδήλωση άνοιξε  ο Δήμαρχος  Γιάννης  Σταθόπουλος  που καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τόνισε τη σημαντικό ρόλο της πρόληψης για την προστασία της υγείας. 
Στη συνέχεια παρουσίασαν  τα Ιατρικά Θέματα της εκδήλωσης  οι:
•Ηλίας  Νάκος, Ακτινολόγος, ο οποίος ανέλυσε τα  πρωτόκολλα των ΚΕΠ Υγείας και το ρόλο τους στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας. 
•Κωνσταντίνο  Τζιώγιος, Αγγειοχειρουργός,  ο οποίος μίλησε για  το ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής, που  κρίνεται εξαιρετικά επικίνδυνο αν δεν αντιμετωπιστεί, μιας και η ρήξη του έχει αιφνίδια κατάληξη σε ποσοστό 70%, ανέπτυξε  διεξοδικά τα μέτρα πρόληψης και τους τρόπους αντιμετώπισης της νόσου και συμβούλεψε τους δημότες να κάνουν προληπτικό έλεγχο, που είναι η καλύτερη «αγωγή» για την αποφυγή του κινδύνου. 
Ακολούθησαν ερωτήσεις αρκετών παρευρισκομένων.
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ζ. Φωτεινού,  η Δημοτική Σύμβουλος Βασ. Σταθουλοπούλου, ο  Αντιπρόεδρος Επιτροπής Μελών ΚΑΠΗ Ν. Νέζης, η Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Υπηρεσίας Γ. Ξενούλη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής Δημόσια Υγείας Νατ. Κορμπάκη.
Μετά το τέλος της ημερίδας, οι Δημότες που επιθυμούσαν, δήλωσαν συμμετοχή για  δωρεάν Υπερηχογραφι¬κό έλεγχο για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί εντός Νοεμβρίου.
 
Ημ/νία Δημ/σης : 23/10/2015

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software