ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ «ΣΤ. ΚΩΤΣΗΣ»

spiroudi 1Από τη Δευτέρα 3/8/15 εκτελούνται εργασίες αποχέτευσης των όμβριων υδάτων και διαμόρφωσης των δρόμων στον χώρο του Πολιτιστικού-Αθλητικού Πάρκου «Σταύρος Κώτσης» (πρώην Σπυρούδη) από ίδιους πόρους του Δήμου. Παράλληλα επιδιορθώνεται η περίφραξη και συμπληρώνονται τα τμήματα που έλειπαν, ώστε ο χώρος να μπορεί να ελέγχεται τις νυχτερινές ώρες.

Είναι γνωστό ότι στο Πάρκο έγιναν εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού και λειτουργεί ήδη ο υπαίθριος χώρος προβολών και παραστάσεων. Μετά τις 20 Αυγούστου θα δρομολογηθούν οι εργασίες επισκευής του κτιρίου των w.c. στα δυτικά του Πάρκου καθώς και οι εργασίες ενίσχυσης του φωτισμού και του πρασίνου. Πρόκειται για εργασίες που είχαν προγραμματιστεί να εκτελεστούν από τα τέλη του Ιουνίου και αναβλήθηκαν λόγω των έκτακτων ειδικών οικονομικών συνθηκών.

spiroudi 2

 

Aναλυτικότερα, τις μέρες αυτές διαστρώνονται με ωπλισμένο σκυρόδεμα ο δυτικός δρόμος που συνδέει την πύλη της οδού Σπάρτης με τη νέα που δημιουργείται επί της οδού Παπαδιαμάντη και ο δρόμος στο πλάι του κεντρικού τολ του παλιού στρατοπέδου, ενώ συμπληρώνεται και ο αγωγός ομβρίων του δυτικού δρόμου. Σκοπός είναι να κατασκευαστεί η υποδομή που θα μπορεί να δεχτεί κατάλληλη επικάλυψη, και στο μεταξύ αφενός να διευκολυνθούν οχήματα έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα κ.λπ.) και αφετέρου να προληφθούν φαινόμενα που δημιουργήθηκαν τον προηγούμενο χειμώνα από τα νερά της βροχής και τα χώματα στην έξοδο του Πάρκου επί της οδού Σπάρτης.

spiroudi 3

Σε ό,τι αφορά την περίφραξη έκλεισαν όλα τα κενά που είχαν δημιουργηθεί στην υπάρχουσα κατασκευή και περιφράσσεται και όποιο τμήμα της περιμέτρου παρέμενε ελεύθερο στην οδό Παπαδιαμάντη και την οδό Δροσίνη. Επί της οδού Παπαδιαμάντη θα διανοιχθεί τμήμα του δρόμου στη δυτική γωνία και θα διαμορφωθούν τρεις πύλες εισόδου. Η περίφραξη γίνεται από ελαφριά κατασκευή, γιατί αφενός εκκρεμεί η διάνοιξη της οδού Παπαδιαμάντη, αφετέρου οφείλουμε άμεσα να ασφαλίσουμε τον χώρο ο οποίος επί χρόνια παρέμενε ανεξέλεγκτος και είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο με συνεχή διέλευση κάθε είδους οχήματος, καθιστώντας επισφαλή την παραμονή των επισκεπτών.

Βραχυπρόθεσμος σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να αξιοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό το υπάρχον κτιριακό απόθεμα και να «ζωντανέψει» το Πολιτιστικό-Αθλητικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης». Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ο στόχος μας είναι να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί στον σημαντικό πόλο έλξης και συνάντησης του κόσμου του Αθλητισμού και του Πολιτισμού που του αξίζει, αφού προηγηθούν οι απαραίτητες μελέτες και επιτευχθούν οι ανάλογες χρηματοδοτήσεις.

     Η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών                                      Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

        ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΕΤΣΑΤΩΔΗ                                                          ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

  

Ημ/νία Δημ/σης : 5/8/2015

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software