Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ι. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

stathopH  5η Ιουνίου που καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το Δεκέμβριο του 1972 ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας δίνει την ευκαιρία να σταθούμε με περίσκεψη και ευθύνη απέναντι στην οικολογική καταστροφή του πλανήτη μας που απειλεί να πάρει μη αναστρέψιμες διαστάσεις. 
Ο περιορισμός ή και η εξαφάνιση φυσικών πόρων από την υπερεκμετάλλευση τους, η καταστροφή των δασών, η  μόλυνση των εδαφών, των υδάτων και της ατμόσφαιρας  και  οι κλιματικές αλλαγές στέλνουν πλέον ισχυρό σήμα κινδύνου για το μέλλον. 
Δεν αρκεί πλέον η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων μας για τας θέματα του περιβάλλοντος.  Χρειάζεται η καθημερινή ατομική και συλλογική θετική δράση για την προστασία και βελτίωση του στη γειτονιά μας, στην πόλη μας, στη χώρα μας. Χρειάζεται επίσης η συλλογική αντίδραση μας απέναντι στις οικονομικές δραστηριότητες που βασίζονται στην αφαίμαξη, στην καταλήστευση και την, εντέλει, καταστροφή του.    
Η Δημοτική μας Αρχή έχει τοποθετήσει την προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της. Δίνει καθημερινά τη μάχη σε όλα τα επίπεδα: Στην καθαριότητα και το πράσινο, στο χωροταξικό σχεδιασμό, στην διεκδίκηση των ελεύθερων χώρων,  στην προστασία  του Υμηττού, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης και ιδιαίτερα των παιδιών, στην προώθηση του εθελοντισμού. 
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής πραγματοποιεί το  Σάββατο 6 Ιουνίου, 10.00 πμ στην Κεντρική πλατεία της πόλης  ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ με τη  δράση ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και τη βράβευση των νικητών Διαγωνισμό Ανακύκλωσης του Δήμου Αγίας Παρασκευής και του Συλλογικού Συστήματος Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών για τους μαθητές και τις μαθήτριες της πόλης. Στηρίζουμε παράλληλα τη δράση καθαρισμού του Υμηττού από την ομάδα  εθελοντών Περιβάλλοντος την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 10.00πμ (ραντεβού στο Μοναστήρι του Αϊ Γιάννη).   
 
                                                                                Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής 
                                                                                   Ιωάννης Ε. Σταθόπουλος

 

Ημ/νία Δημ/σης : 5/6/2015

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software