Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 210-60.19.436

greek flag english

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟ

kondo2   kondo1

Με τη Συνέλευση στο Κοντόπευκο, που έγινε χθες  Κυριακή 2-11-14, στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής έκλεισε ο κύκλος των τεσσάρων Συνελεύσεων Γειτονιάς που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή στις γειτονιές της πόλης, ενόψει της σύνταξης του Προϋπολογισμού του έτους 2015.
Η Συνέλευση ξεκίνησε με το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στα θέματα που απασχολούν το Κοντόπευκο (ελεύθεροι χώροι, κτήμα Ιόλα, βιοκλιματική ανάπλαση, ρυμοτομικές γραμμές, κυκλοφοριακά, αντιπλημμυρικά, σημειακές παρεμβάσεις, πεζοδρόμια κ.α.). Μετά το Δήμαρχο πήρε το λόγο η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ε. Πετσατώδη, η οποία αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες των έργων  (επιτάχυνση του έργου της βιοκλιματικής ανάπλασης,  καθαρισμός ρεμάτων, προώθηση στην περιφέρεια των μελετών για τα όμβρια, προετοιμασία ρυμοτομικών ρυθμίσεων κ.α.) και στις άμεσες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής (επικαιροποίηση των μελετών για τις διανοίξεις οδών, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ελεγχόμενη στάθμευση στο Μετρό, πεζοδρομήσεις, οδοί ήπιας κυκλοφορίας και πεζοδρόμια, ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων κα).
Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις χαιρετισμοί των Δημοτικών Συμβούλων των παρατάξεων  «Συμμαχία Ευθύνης»  Γ. Μυλωνάκη  και «Μια Γενιά Μπροστά» Αλ. Μουστόγιαννη  και των εκπροσώπων των παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση»  Λ. Ριτζάκη και «Φυσάει Κόντρα» Μ. Ζεάκη.
Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντοπεύκου-Παραδείσου-Πευκακίων Αγίας Παρασκευής Παρ. Κουτσογιάννη παρουσίασε τις θέσεις του συλλόγου για όλα τα προαναφερθέντα ζητήματα και μίλησε επιπλέον  για την ανάγκη υλοποίησης των αντισταθμιστικών έργων από την Αττικό Μετρό, για την τοποθέτηση πινακίδων με τα ονόματα των οδών, για την τοποθέτηση καντινών στις πλατείες  Μερκούρη και Δημοκρατίας, για τη διαμόρφωση της Γαρυττού, απομάκρυνση εμποδίων από τα πεζοδρόμια κ.α.  Μετά την πρόεδρο, οι Δημότες,  εξέφρασαν τις απόψεις τους και έθεσαν μερικά επιπλέον θέματα όπως: να γίνεται η συνέλευση κάθε εξάμηνο με απολογισμό και δεσμεύσεις με χρονοδιάγραμμα για την πορεία των θεμάτων, να μένουν ανοιχτά τα σχολεία το απόγευμα, να επεκταθεί αίθουσα πολλαπλών  χρήσεων του 3ου Γυμνασίου και να αυτονομηθεί από το υπόλοιπο σχολείο η λειτουργία της, να γίνει το Κοντόπευκο γειτονιά ποδηλάτου κ.α.
Παρέμβαση-ενημέρωση, για ζητήματα Καθαριότητας-Περιβάλλοντος, έκανε ο Αντιδήμαρχος Ι. Σιδέρης και τέλος ο Δήμαρχος έκλεισε τη συνέλευση με απαντήσεις και δεσμεύσεις στα θέματα που έθεσαν οι Δημότες.
Στη συνέλευση, που συντόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, παραβρέθηκαν Αντιδήμαρχοι, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

kondo3        kondo8

kondo11

Ημ/νία Δημ/σης: 03/11/2014

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software