ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ - ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

| Νέα Συλλόγων-Φορέων
ccap arvanitis 1Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στον κατάμεστο χώρο του Δημαρχείου και σε ατμόσφαιρα συγκίνησης η Κινημ/φική Λέσχη Αγ.Παρασκευής υποδέχτηκε ως Επίτιμο Μέλος τον σπουδαίο κινηματογραφιστή και Πρόεδρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινημ/φου Θες/νίκης κύριο Γιώργο Αρβανίτη.
Η Πρόεδρος της Λέσχης Μιρέλλα Λεγάκη αναφέρθηκε σύντομα στην πορεία της Λέσχης και προσφώνησε τον καλλιτέχνη και τη σύζυγό του κ. Αγγελική Αρβανίτη , ενώ ο Δήμαρχος Αγ.Παρασκευής κ.Γιάννης Σταθόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό. Η Αντιπρόεδρος της Λέσχης κ.Βίκυ Πεζίρη παρουσίασε βιογραφικά στοιχεία και προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Ηλία Δημητρίου "Ο ζωγράφος του φακού".Τέλος, ο σκηνοθέτης και καθηγητής στο ΑΠΘ κ.Περικλής Χούρσογλου έκανε ένα σύντομο διάλογο με τον τιμώμενο με θέμα το φως στο σινεμά. Η τελετή έκλεισε με την απονομή τιμητικής πλακέτας εκ μέρους της Λέσχης στο Επίτιμο Μέλος.Ο Γιώργος Αρβανίτης ευχαρίστησε για την τιμή και εξέφρασε τη χαρά του για την ζεστή ατμόσφαιρα της εκδήλωσης.
Παρόντες οι κινηματογραφιστές: Ο μοντέρ Τάκης Γιαννόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινημ/φου και διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Φρέντζος, οι σκηνοθέτες Περικλής Χούρσογλου, Ηλίας Δημητρίου, Ελένη Αλεξανδράκη, ο φωτογράφος Ανδρέας Σμαραγδής, φίλοι και συνεργάτες του τιμώμενου. Παρούσα επίσης η αδελφή του κ.Ε.Αρβανίτη-Τσάκωνα.
Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Κινημ/φικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ) ο Γ.Γραμματέας κ. Δ.Ντάνης και το μέλος ΔΣ κ.Ε.Μήτση.
Εκ μέρους του Δήμου Αγ.Παρασκευής ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ.Σ.Παπαμιχαήλ και ο Πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου κ.Γ.Βλάχος (ιδρυτικά μέλη της Λέσχης), ο Αντιδήμαρχος Παιδείας/Πολιτισμού κ.Π.Γκόνης, ο πρ.Δήμαρχος κ.Β.Γιαννακόπουλος, η Δημ.Σύμβουλος και Πρόεδρος των Παιδ. Σταθμών κ.Καβρουδάκη και πολλά μέλη της Λέσχης.
ccap arvanitis 2
Η βραδιά συνεχίστηκε σε γνωστό εστιατόριο της πόλης. Εκεί ανάμεσα στη στενή παρέα ο Γιώργος Αρβανίτης αφηγήθηκε ιστορίες από την καλλιτεχνική πορεία του, τη συνεργασία με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και τα σχέδια για το μέλλλον.
 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software