«ΟΤΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ»

doe 27 4 18 aΑφιέρωμα στο δημοτικό τραγούδι
Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018, ώρα 7.15 μ.μ.
Κυπριακή Πρεσβεία –Σπίτι της Κύπρου
Τη  Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 και ώρα 7.15  μ.μ. πραγματοποιείται εκδήλωση με θέμα «ΟΤΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ» στην Κυπριακή Πρεσβεία –Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α , Αθήνα. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Σπίτι Ευρώπης Αθηνών και ο Διαλεκτικός ΄Ομιλος Αγίας Παρασκευής.σε συνεργασία με την Κυπριακή Πρεσβεία.
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμούς από την Εύη Μαλλούχου, πρόεδρο Σπιτιού Ευρώπης Αθηνών, τη Βίκυ Καλογερίδη, πρόεδρο Διαλεκτικού Ομίλου Αγ. Παρασκευής και από εκπρόσωπο της Κυπριακής Πρεσβείας.  
 
Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ: «Εικόνες από την επανάσταση του 1821»
του Σωτήρη Λαμπρόπουλου, κινηματογραφιστή,  Διευθυντή της Σχολής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης «Λυκούργος Σταυράκος».  
 
Θα αποδοθούν δημοτικά τραγούδια από την Αγγελική Φουρνιστάκη.  Εισήγηση με θέμα « Η Ευρώπη μαθαίνει με το δημοτικό τραγούδι…» θα κάνει η Αγγελική Κώτσινα Παπασταθοπούλου, γεν. γραμματέας του Σπιτιού Ευρώπης Αθηνών. Θα ακολουθήσει ομιλία από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Μαντουβάλου με θέμα: «Όταν η ιστορία γράφεται με δημοτικό τραγούδι».
 
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με παραδοσιακούς χορούς  από τον Λαογραφικό Όμιλο Γλυφάδας «Χοροστάσι» - σε διδασκαλία του  Γιώργου Βελισσαρόπουλου.  
Ζωντανή παραδοσιακή μουσική θα παίξουν οι: Κώστας  Παυλόπουλος -τραγούδι, Γιάννης Παυλόπουλος βιολί –τραγούδι, Χρήστος  Χάρης – κλαρίνο, Θεόδωρος Γιαννόπουλος - λαούτο, Ανδρέας Νιάρχος- φλογέρα.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
 
Πληροφορίες: τηλ. 210 6823150
 doe 27 4 18 b
doe 27 4 18
Δημ/ση : 27/4/2018

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software