ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

| Νέα Συλλόγων-Φορέων
ccap posterΜετά την Φρίντα Λιάππα και την Πέννυ Παναγιωτοπούλου, ολοκληρώνεται το αφιέρωμα της Κινημ/κής Λέσχης Αγ.Παρασκευής με την σκηνοθέτρια Ελίνα Ψύκου και την βραβευμένη ταινία της «Ο γιός της Σοφίας» την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 7.30μμ, στο Πολιτιστικό Πάρκο «Στ.Κώτσης», Σπάρτης 1, Αγ.Παρασκευή.
Η ταινία αφηγείται την ιστορία του 11χρονου Μίσα, που φτάνει από τη Ρωσία στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2004, για να ζήσει με τη μητέρα του Σοφία, έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα αποχωρισμού. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι στην Αθήνα τον περιμένει ένας νέος πατέρας. Οσο η Ελλάδα ζει το Ολυμπιακό της όνειρο, ο Μίσα θα απογειωθεί βίαια προς τον ενήλικο κόσμο με όχημα τη σκοτεινή πλευρά των αγαπημένων του παραμυθιών. 
 Πρωταγωνιστούν :Βάλερι Τσεπλάνοβα, Θανάσης Παπαγεωργίου και ο μικρός Βίκτορ Κόμουτ.
Η ταινία τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα (Ν. Υόρκη) 2017 και το Βραβείο CICAE στο 23ο Φεστιβάλ του Σαράγεβο.
Η σκηνοθέτρια Ελίνα Ψύκου θα είναι παρούσα στην προβολή και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. 
Θα προηγηθεί σε πρώτη προβολή η νέα ταινία μικρού μήκους του Γιώργου Ζώη "8η Ηπειρος", που έκανε πρεμιέρα στο τελευταίο Φεστιβάλ Βενετίας. Χωρίς διαλόγους και αφηγηματική δομή, η «8η Ηπειρος» με τη δύναμη των εικόνων κάνει ένα αφαιρετικό, αλλά δυνατό και καίριο σχόλιο για το προσφυγικό δράμα.
Πέτρινο Κτήριο, Πολιτιστικό Πάρκο "Στ.Κώτσης", Σπάρτης 1, Αγ.Παρασκευή (είσοδος από Θεμιστοκλέους),Ωρα προσέλευσης 19:30.
Εισφορά-είσοδος 3 ευρώ. Δωρεάν με κάρτα ανεργίας, για τα μέλη της Λέσχης και μαθητές/φοιτητές.
www.klap.gr        Facebook: Κινηματογραφική Λέσχη Αγ.Παρασκευής.
 
Δημ/ση : 1/3/2018

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software