H μόνη χαμένη μάχη είναι αυτή που δεν δόθηκε…

EN SYL GON SXOL AG PAR
… κι αυτό είναι κάτι που γνωρίζει καλά η Ένωση και οι Σύλλογοι Γονέων της Αγ. Παρασκευής. Έτσι, μόλις ενημερωθήκαμε για την ανάγκη παροχής σχολικού νοσηλευτή σε μαθητή  της πόλης μας που πάσχει από νεανικό διαβήτη τύπου Ι, δώσαμε μια μεγάλη μάχη. Μάχη για την άμεση κάλυψη του μαθητή μας αλλά και  όλων των παιδιών που χρειάζονται την στήριξη σχολικού νοσηλευτή. 
Kαι νικήσαμε! Το ψήφισμα της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής δημοσιεύτηκε, συζητήθηκε και άνοιξε το διάλογο για το τόσο ευαίσθητο αυτό θέμα. Η πίεση στις συναντήσεις μας με τους αρμόδιους φορείς , η δημοσιότητα που έλαβε και η «συστράτευση» της σχολικής κοινότητας οδήγησαν το Υπουργείο Παιδείας σε έκδοση ανακοίνωσης τη Δευτέρα 25.09.2017 με την οποία καλύπτονται όλες οι περιπτώσεις μαθητών που χρήζουν σχολικού νοσηλευτή. 
Η αναγκαιότητα και η μη κάλυψη με νοσηλευτή  ενός 7χρονου μαθητή με όσα αυτό συνεπάγεται όπως κίνδυνος για την υγεία και την ίδια τη ζωή του, συγκλόνισε τη σχολική κοινότητα και την τοπική κοινωνία καθώς και πολλούς φορείς που ανταποκρίθηκαν άμεσα.
Σύσσωμο το γονεϊκό κίνημα δήλωσε δυναμικά το «παρών» με άμεση, ομόθυμη και συγκινητική κινητοποίηση όλων των Συλλόγων Γονέων των σχολείων. Άμεση και η κινητοποίηση  των Εκπαιδευτικών, του Δήμου, των παρατάξεων και  των ΜΜΕ. Ειδική μνεία στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη που μας  πρόσφερε την πολύτιμη βοήθεια της στον αγώνα μας. 
Η πίεση που ασκήθηκε στους αρμόδιους φορείς ήταν συλλογική και ασφυκτική, συντονισμένη και πολύπλευρη, ανυποχώρητη και αταλάντευτη. Και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν : Το θέμα είχε αίσια έκβαση σε σύντομο χρονικό διάστημα .
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής αισθάνεται μεγάλη περηφάνια για  τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων της. Η ευαισθησία ,η σοβαρότητα και η  μεθοδικότητα και κυρίως η συσπείρωση και η αλληλεγγύη που επέδειξαν ήταν καθοριστική για την επίλυση του προβλήματος. Σας ευχαριστούμε όλους θερμά!
Ως ενεργά μέλη του γονεϊκού κινήματος αισθανόμαστε δικαίωση , που κερδίσαμε αυτή τη «μάχη», που κερδίσαμε το απολύτως  αυτονόητο. Ταυτόχρονα όμως, λυπόμαστε βαθιά που ακόμα και σήμερα, εν έτει 2017, πρέπει να δίνουμε τέτοιες «μάχες», πρέπει να παλεύουμε σκληρά για τα αυτονόητα και τα απολύτως απαραίτητα των σχολείων και  να δίνουμε ¨μάχες χαρακωμάτων¨ ακόμα και για θέματα ζωής ή θανάτου όπως αυτό. 
Ο μικρός μαθητής της Αγ. Παρασκευής απέκτησε το νοσηλευτή που χρειαζόταν. Γνωρίζουμε  όμως πολύ καλά ότι υπάρχει πλήθος μαθητών στα δημόσια σχολεία που δεν έχουν αποκτήσει ακόμα την στήριξη του απαραίτητου εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής που χρειάζονται και δικαιούνται, γνωρίζουμε τα κενά και τις ελλείψεις των  σχολείων. 
Ο αγώνας λοιπόν συνεχίζεται , είναι μακρύς και δύσκολος και είμαστε όλοι «απαραίτητοι».
Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής
 
Δημ/ση :3/10/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software