Με το Discover North Athens στην «οδό Λιθαγωγίας», τον αρχαίο δρόμο από την Πεντέλη στον Παρθενώνα

Odos Lithagogias 1
Η Οδός Λιθαγωγίας, η αρχαία οδός μεταφοράς του φημισμένου Πεντελικού μαρμάρου από τα αρχαία λατομεία του βουνού στον ιερό βράχο της Ακρόπολης «ξαναζωντανεύει» σε μια ξεχωριστή πολιτιστική ημερίδα που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής- ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε συνεργασία με τον Δήμο Πεντέλης και το Κέντρο Τέχνης, Τύπου και Πολιτισμού «ΑΜΑΡΥΣΙΑ». Κύριος ομιλητής της ημερίδας με τίτλο «Οδός Λιθαγωγίας: Ο δρόμος από την Πεντέλη στον Παρθενώνα» είναι ο Καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ κ. Μανόλης Κορρές, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος και ο Δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου– Καψάλης. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 στις 19:30 στο Μαρούσι, στο Κέντρο Τέχνης, Τύπου και Πολιτισμού «ΑΜΑΡΥΣΙΑ» (οδός Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27), είναι μέρος μια ευρύτερης προσπάθειας για την ανάδειξη πολιτιστικών διαδρομών πολλαπλών ενδιαφερόντων και εντάσσεται στις δράσεις του Συνεργατικού Σχηματισμού Discover North Athens που συντονίζει η Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξή της βόρειας Αθήνας σε πολιτιστικό προορισμό. 
Ο Γιώργος Καραμέρος προαναγγέλλοντας την ημερίδα δήλωσε: «Με την πρωτοβουλία αυτή επιχειρούμε μέσα από συνεργατικές δράσεις να αξιοποιήσουμε τα ιστορικά και περιβαλλοντικά  πλεονεκτήματα της περιοχής και να αναδείξουμε την ταυτότητα της βόρειας Αθήνας. Μέσα από επιστημονικά τεκμηριωμένα σχέδια, περιγραφές και αναλύσεις ανακαλύπτουμε τη διαδρομή που διέσχισαν τα φημισμένα Πεντελικά μάρμαρα από την Πεντέλη, τα Μελίσσια, τα Βριλήσσια, το Χαλάνδρι και την Αθήνα προκειμένου να αποτελέσουν το βασικό υλικό κατασκευής του Παρθενώνα.  Μια διαδρομή με πολλή ιστορία, όμορφη φύση και αναδρομές».
Στο συνεργατικό σχηματισμό Discover North Athens συμμετέχουν ενδεικτικά, δήμοι όπως η Κηφισιά, η Πεντέλη και το Χαλάνδρι, φορείς με σημαντικό ενδιαφέρον και τοπόσημα για την βόρεια Αθήνα όπως το ΟΑΚΑ, το Άλσος Συγγρού και το Κέντρο Κεραμικής στο Μαρούσι, σημαντικά μουσεία και ιδρύματα όπως το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Μουσείο Μπενάκη, και το ίδρυμα Γιάννης Τσαρούχης, μεγάλα ξενοδοχεία αλλά και φορείς με οριζόντια δράση στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού όπως η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδιών και Τουρισμού («fedΗΑΤTΑ»).
Δημ/ση :2/10/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software