ΜΙΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

maiesΣτο ΠΕΔΥ Αγίας Παρασκευής (πρώην ιατρεία ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ) από τα τέλη Σεπτέμβρη 2015 έχει ξεκινήσει με επιτυχία η Δράση των μαιών της Μονάδος
«Προετοιμασία εγκύων για τον τοκετό, τη λοχεία, το θηλασμό και τη γονεϊκότητα», γνωστά και ως μαθήματα Ανώδυνου Τοκετού/Ψυχοπροφυλακτικής, με σκοπό την παροχή μιας πραγματικής δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προς τις έγκυες.
Οι έγκυες καλούνται να παρακολουθήσουν έναν κύκλο πέντε μαθημάτων τα οποία είναι δωρεάν, πρωινά, τρίωρα και πραγματοποιούνται στον ημιόροφο του κτιρίου σε έναν ασφαλή και καθαρό χώρο. Κάθε μάθημα αποτελείται από το θεωρητικό μέρος και το βιωματικό. Στο θεωρητικό μέρος παρέχονται όλες οι γνώσεις όσον αφορά την περιγεννητική περίοδο ενώ το βιωματικό μέρος αποτελείται από απλές ασκήσεις εγκυμοσύνης, αναπνοές κατά την διάρκεια του τοκετού, χαλάρωση, επίδειξη με κούκλες θέσεων θηλασμού κ.α. Όλα τα μαθήματα φυσικά απευθύνονται και στους συντρόφους ή το υποστηρικτικό πρόσωπο της εγκύου.
Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι στον ίδιο χώρο έχει δημιουργηθεί Στάση Θηλασμού που λειτουργεί καθημερινά από τις 7.30πμ – 17.30μμ σύμφωνα και με τον Ν.4316/2014 που ορίζει χώρους σε δημόσιους φορείς φιλικούς προς την θηλάζουσα μητέρα και το παιδί της, καθώς και «Ιατρείο Θηλασμού» όπου οι μαίες προσφέρουν τις γνώσεις τους σε θηλάζουσες μητέρες είτε με προσωπικές συνεδρίες κατόπιν ραντεβού στην Μονάδα ή τηλεφωνικά.
Η Δράση «Προετοιμασία εγκύων για τον τοκετό, τη λοχεία ,το θηλασμό και τη γονεϊκότητα» απευθύνεται σε έγκυες που βρίσκονται στην 32η εβδομάδα και μετά, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, αλλά συστήνεται η κράτηση θέσης από νωρίς ώστε να διασφαλιστεί η συμμετοχή λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος και ολιγομελών τμημάτων.
Για περισσότερες πληροφορίες, διαθεσιμότητα θέσεων και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους τηλεφωνικά στο 210 6016911(καθημερινές 7.30-17.30), μέσω email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή μέσω της σελίδας τους στο fb www.facebook.com/maiespedyagiasparaskevis .
 
 
Δημ/ση : 6/2/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software