Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 210-60.19.436

greek flag english

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΑΡΓΩ"

argo onlineΤη θεατρική παράσταση «ΟΝLINE Ανώνυμα προφίλ και σκοτεινές παραπλανήσεις  στο Διαδίκτυο» παρουσιάζει το Διαδημοτικό Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων “Αργώ” των Δήμων Αγ. Παρασκευής και Παπάγου-Χολαργού την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, 7:30μμ, στο θέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής (Νεαπόλεως 7). 
Η παράσταση έρχεται να διαμορφώσει ένα νέο πεδίο αντιμετώπισης του φαινομένου του εκφοβισμού (bullying) στο σχολικό περιβάλλον και το διαδίκτυο (cyber bullying) και της αποπλάνηση μέσω ψεύτικων προφίλ στο διαδίκτυο (grooming),  που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στην  χώρα μας,  μέσα από έναν άλλο δρόμο, αυτόν της τέχνης του θεάτρου, προσθέτοντας ένα σημαντικό εργαλείο διαχείρισης του προβλήματος στα χέρια σας. Είναι μια παράσταση εκπαιδευτικού χαρακτήρα που απευθύνεται σε εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς θίγει το μείζον θέμα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου και τον εθισμό σε αυτό. Τους κινδύνους της ανωνυμίας  των ψεύτικων προφίλ στα social media, την έκθεση προσωπικών δεδομένων και τις πιθανές αρνητικές συνέπειες αυτών. 
 Η παράσταση βασίζεται σε:
άρθρα  με θέμα τον εθισμό και τον εκφοβισμό των νέων στο διαδίκτυο, 
επιτυχημένες δράσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε αληθινά περιστατικά ανθρώπων, που έπεσαν θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού και αποπλάνησης μέσω ψεύτικων προφίλ και
απαντήσεις μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου ενός ερωτηματολογίου διερεύνησης αναγκών, που συντάχθηκε ειδικά για την δραματουργική ανάπτυξη της παράστασης από τον  Παιδοψυχίατρο και Επιστημονικά Υπεύθυνο  του Κέντρου Πρόληψης Αργώ  Χάρη Καραμπέτσο  και τον σκηνοθέτη – συγγραφέα  της παράστασης  Γιώργο Ρούφα
Παίζουν οι εθελοντές/ντριες μαθητές/τριες Σχολείων της Αγ. Παρασκευής Τζουλιάνο Γκέργκι, Τζωρτζίνα Γκέργκι, Βικτωρία Καλδέλη, Κατερίνα Κιάφα, Αναστασία Κουτσοδήμου και Νίκη Μπουρμπούλη.
 
 
Δημ/ση : 20/6/2018

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software