Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 210-60.19.436

greek flag english

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: “ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ” ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΛ. ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟ

viv ikastikes sTo ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, διοργανώνει διήμερο αφιερωμένο στο ζωγράφο - διανοητή Αλέκο Κοντόπουλο, με τίτλο 
“Εικαστικές Συναντήσεις”.
Τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα: “Ο προπολεμικός Αλέκος Κοντόπουλος, η περίοδος της μαθητείας του και το παραστατικό του έργο”. Τα ζητήματα που θα θιγούν αφορούν στο κοινωνικό και καλλιτεχνικό περιβάλλον στην Ελλάδα του μεσοπολέμου και στις κυρίαρχες εικαστικές τάσεις. Θα εξεταστεί η περίοδος της μαθητείας του Αλέκου Κοντόπουλου στην Α.Σ.Κ.Τ. καθώς και το πρώιμο έργο του μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Αναπαραγωγές έργων του θα εκτεθούν στο χώρο του Μουσείου.
Οι εισηγήσεις θα γίνουν από τους ιστορικούς τέχνης Δρ. Αλέξανδρο Τενεκετζή και Χριστίνα Δημακοπούλου.
Την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου “Από τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο στον Αλέκο Κοντόπουλο ή πώς το πνευματικό μεταγράφεται στη ζωγραφική του 20ου αιώνα”, της ιστορικού τέχνης και εφόρου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας “Αλέκος Κοντόπουλος” κας Έφης Παπαευθυμίου.
Το βιβλίο, έκδοση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, θα παρουσιάσουν ο συγγραφέας Διονύσης Παπακώστας και ο εικαστικός – καθηγητής του Τμήματος συντήρησης αρχαιοτήτων και έργων τέχνης Θράσος Αβαριτσιώτης.
 
Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου και ώρα 8:00μ.μ. (Κοντόπουλου 13, Αγία Παρασκευή, 210-6010121, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).
 
Είσοδος ελεύθερη.
 
Ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου 6-8 το απόγευμα.
 viv ikastikes s a
Δημ/ση :13/9/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software