logo agia-paraskevi
plateia agias paraskevis front

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΜΕ ΤΟΝ «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ» ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ

paodap 10o dfth 1Με τον «Δον Κιχώτη»  του Θερβάντες , από τη  Θεατρική Ομάδα Δήμου Περιστερίου «Ανδρέας Βαρούχας»,  αρχίζουν το Σάββατο 9  Σεπτεμβρίου στην πόλη μας οι παραστάσεις του 10ου  Διαδημοτικού Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμων Αττικής οι οποίες θα συνεχιστούν, κάθε βράδυ στις 8:30 μμ, έως και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου  στο Ανοικτό Θέατρο του Δήμου Αγίας Παρασκευής, στο Πάρκο «Σταύρος Κώτσης» πρ. Στρατόπεδο «Σπυρούδη» (Σπάρτης 1-Αγ. Παρασκευή).
Θεατρική διασκευή: Τόνυ Παπαζαχαρίου. 
Σκηνοθεσία: Φάνης Κάσσιος.
Κίνηση - Χορογραφία: Ναταλία Φεντόροβα – Βέρδου. 
Μουσική Επιλογή:  Θεόδωρος Κανάκης. 
Κατασκευή κοστουμιών: Κων/νος Κωνσταντόπουλος. 
Παίζουν οι : Άγγελος Κανδύλης, Σπύρος Δημόπουλος, Βασιλική Ντόκα, Αλέκα Τραχίλη, Κώστας Καλογεράς, Δέσποινα Χάλαρη, Μαριάννα Κουβάκη, Κώστας Μουρκίδης, Γιώργος Χτζησαββίδης, Έμα Ξενάκη, Αλεξάνδρα Τριαντοπούλου, Μαρία Μπαρού, Τζίνα Λαψάνη, Μιχάλης Νικολόπουλος.
Ο Δον Κιχώτης ονειροπόλος και επηρεασμένος από ευτελή ιπποτικά βιβλία αναζητά παθιασμένα ιπποτικές περιπέτειες που φυσικά δεν υπάρχουν και τις επινοεί. Έτσι μπλέκεται σε απίστευτες καταστάσεις κωμικές και τραγικές, τις περισσότερες φορές εξευτελιστικές, και διασύρεται προκαλώντας αρχικά την έκπληξη και στη συνέχεια το χλευασμό των άλλων. Ο αιώνιος ιπποκόμος του, ο Σάντσο Πάντσα, άνθρωπος φιλόδοξος, ματαιόδοξος, που προτάσσει το προσωπικό συμφέρον, όμως χωρίς κακία, απλά κοντόφθαλμος και απαίδευτος, αντιλαμβάνεται και πολλές φορές εκμεταλλεύεται την ελαφρότητα του κυρίου του, τον οποίο όμως ακολουθεί πιστά προσδοκώντας κάποια οφέλη. Οι δύο ήρωες δεν είναι δύο ξεχωριστά πρόσωπα, αλλά δύο όψεις ενός ανθρώπου που περπατάει πάνω στη γραμμή που χωρίζει το καλό και το κακό.
paodap 10o dfth 2Την Κυριακή 10/9 το  Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Αγίου Δημητρίου του Ντίνου Σπυρόπουλου θα παρουσιάσει την παράσταση «Η Γιαγιά» του Ντίνου Σπυρόπουλου. Διδασκαλία – Σκηνοθεσία: Γεωργία Αθανασιάδου. 
Φώτα – Ήχος: Νίκος Ζαννής, Θάνος Μουτής.  Αφίσα – Πρόγραμμα: Σπήλιος Διαβολίτσης.  Παίζουν: Σπύρος Αναστασίνης, Σπύρος Κορώνης, Γιώργος Γκιόκας και  Κωστής Γεράκος.
Κάποιοι εποφθαλμιούν τη σύνταξη της γιαγιάς και πασχίζουν να την κρατήσουν στη ζωή βιώνοντας απίστευτες καταστάσεις. 
Ένα έργο βασισμένο στην Ελλάδα του σήμερα. Μια Ελλάδα που προσπαθούμε να κρατήσουμε με νύχια και με δόντια στη ζωή χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο, όπως μόνο εμείς οι Έλληνες ως «πολυμήχανα πλάσματα» θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και να πράξουμε. 
 
Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 17/9 και στη συνέχεια στο Ανοικτό Θέατρο του Δήμου θα παρουσιαστούν  οι  θεατρικές παραστάσεις:   
ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9, 8:30μμ
«Ελένη» του Ευριπίδη, από το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΘΥΜΕΛΗ»  ΕΛΛΗΣ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ
ΤΡΙΤΗ 19/9, 8:30μμ
«Η Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, από τον  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΙΧΜΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/9, 7:30μμ
«Θεσσαλικός κύκλος» του Γιάννη Μαρκόπουλου,  από τον Δημοκρατικό Γυναικείο Σύλλογο Αγ. Παρασκευής με την πολιτιστική ομάδα του ΠΑΜΕ.
ΠΕΜΠΤΗ 21/9, 8:00μμ 
 «Χοροταξιδευτόπερα», από τον Ερασιτεχνικό θίασο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής, ΧΟΡΟΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ  
 
Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερη με προαιρετική προσφορά ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.
 
Το  πρόγραμμα όλων  των παραστάσεων είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγ. Παρασκευής: www.agiaparaskevi.gr/~agiapara/portal/index.php/nea/nea-tou-dimou/4333-dimos-agias-paraskevis-theatriki-pandaisia-apo-9-eos-kai-21-septemvriou.
 
Δημ/ση : 8/9/2017

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

banner phone

banner map

slider-image4

banner local tv

Έντυπα για Ηλεκτρονική Υποβολή