Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

«Η ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ» Εργαστήρι ανάγνωσης

vivliot leshi
« Τι είναι η λογοτεχνία;» ρωτούσε ο Σαρτρ. «Μετάφραση» απαντούσε ο Προυστ:  «το αληθινό βιβλίο ο συγγραφέας δεν χρειάζεται να το επινοήσει, αλλά να το μεταφράσει. Το καθήκον και το μέλημα του συγγραφέα είναι το ίδιο με του μεταφραστή». Ή, με άλλα λόγια: η λογοτεχνία μεταφράζει σκέψεις και συναισθήματα, δίνει λέξεις σε πράγματα υπαρκτά ή ανύπαρκτα. Ξαναγράφει τον κόσμο, όπως ακριβώς και η μετάφραση. 
 
Στο Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (Κοντόπουλου 13, τηλ. 210-6395335), ώρα 6.00-8.00μ.μ., από το Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο 2015, η «Λέσχη των μεταφραστών» θα προτείνει και θα παρουσιάζει στους αναγνώστες έργα της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας.  Σε αυτή τη πρωτότυπη αναγνωστική εμπειρία, όπου οι άνθρωποι που θα προτείνουν και θα εισηγούνται τα βιβλία είναι οι ίδιοι που τα μετέφρασαν, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν και να εξετάσουν έργα με τους μεταφραστές τους. Ο μεταφραστής είναι ένα είδος μεσίτη, ο οποίος με τη δουλειά του παγιώνει την αξία των κειμένων. Και είναι πάντοτε ο καλύτερος αναγνώστης του έργου, η τουλάχιστον ο πιο επαρκής. 
 
Η «Λέσχη των μεταφραστών» αποτελείται από επαγγελματίες που έχουν μεταφράσει έργα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας λογοτεχνίας αλλά  και έλληνες συγγραφείς προς ξένες γλώσσες και θα επιδιώκει να λειτουργεί για τους αναγνώστες ως εργαλείο ενημέρωσης και αναφοράς. 
 
Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, στην  έναρξη του κύκλου των συναντήσεων, σας καλούμε να γνωρίσετε την ομάδα των μεταφραστών της λέσχης. Έτσι, για να μη χανόμαστε στη μετάφραση… 
 vivliot leshi

Ημ/νία Δημ/σης : 24/2/2015

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software