Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

Προηγούμενες Δημοτικές Αρχές

Δήμαρχος: Ιωάννης Σταθόπουλος
 
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου:Γεράσιμος Βλάχος
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Ιωάννης Μπαλτόπουλος
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου: Χρύσα Κολώνια
 
Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Διοικητικών Υπηρεσιών: Μαρία Κοντοπούλου
Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής: Στυλιανή Ψύλλα
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Καθημερινότητας και Αξιοποίησης ΑκίνητηςΠεριουσίας του Δήμου: Δημήτριος Κονταξής
Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Σπυρίδων Παπαγεωργίου
Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού: Παναγιώτης Γκόνης
 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Γεράσιμος ΒΛΑΧΟΣ
Ζωή ΦΩΤΕΙΝΟΥ
Κωνσταντίνος ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ
Ιωάννης ΣΙΔΕΡΗΣ
Ελισάβετ ΠΕΤΣΑΤΩΔΗ
Σπυρίδων ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Σωτήριος ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ
Μαργαρίτα ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΚΑΒΡΟΥΔΑΚΗ
Σοφία ΑΪΔΙΝΗ-ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗ
Τερψιχόρη ΓΚΙΟΚΑ
Μαρία ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Παναγιώτης ΓΚΟΝΗΣ
Ιωάννης ΒΟΣΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ
Ιωάννης ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ
Μαρία ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ
Βασιλική ΣΤΑΘΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
Δημήτριος ΚΟΝΤΑΞΗΣ
Σπυρίδων ΓΙΩΤΣΑΣ
Στυλιανή ΨΥΛΛΑ
Χρύσα ΚΟΛΩΝΙΑ
Βασίλειος ΖΟΡΜΠΑΣ (Επικεφαλής ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΗ "Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ")
Κωνσταντίνος ΤΣΙΑΜΠΑΣ
Ευπρέπεια ΚΑΨΟΚΕΦΑΛΟΥ
Σωτήριος ΗΣΑΪΑΣ
Διονύσιος ΛΕΚΚΑΣ
Ιωάννης ΜΠΑΛΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αθανάσιος ΠΑΠΑΣΤΑΘΑΚΗΣ
Βασίλειος ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Επικεφαλής ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ"
Ιωάννης ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ
Κωνσταντίνος ΚΡΗΤΙΚΙΔΗΣ
Ανδρέας ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ (Επικεφαλής ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ")
Αλέξανδρος ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ (Επικεφαλής ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ")
Αθανάσιος ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ (Επικεφαλής ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ")
 
Οικονομική Επιτροπή:
Δήμαρχος Ιωάννης Σταθόπουλος-Πρόεδρος
Παπαγεωργίου Σπυρίδων
Ψύλλα Στέλλα
Γκόνης Παναγιώτης
Αϊδίνη – Παπασιδέρη Σοφία
Παπασταθάκης Αθανάσιος
Ζορμπάς Βασίλειος
Γιαννακόπουλος Βασίλειος
 
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής :
Δήμαρχος Ιωάννης Σταθόπουλος-Πρόεδρος
Παπαγεωργίου Σπυρίδων
Κοντοπούλου Μαρία
Κονταξής Δημήτριος
Δημητρίου – Καβρουδάκη Μαργαρίτα
Παπαμιχαήλ Σωτήριος
Γκιζιώτης Ανδρέας
Καψοκεφάλου Ευπρέπεια (Έφη)
Μουστόγιαννης Αλέξανδρος
 
Εντεταλμενοι Σύμβουλοι:
Ζωή Φωτεινού με αρμοδιότητες το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων και τη διοργάνωση εκδηλώσεων που αφορούν θέματα υγείας.
Γεράσιμος Βλάχος με αρμοδιότητες την εποπτεία λειτουργίας του Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου, των Δημοτικών Ιατρείων και των ΚΑΠΗ, την εποπτεία, ευθύνη, παρακολούθηση, συντονισμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών και Αρωγής και του Κέντρου Γυναίκας.
Χρύσα Κολώνια με αρμοδιότητες την εποπτεία και το συντονισμό θεμάτων που αφορούν στη Νεολαία και στο Τοπικό Συμβούλιο Νέων, την προώθηση του εθελοντισμού και της κοινωνίας των πολιτών και τη δημιουργία δημοτικού μητρώου ενεργών συλλόγων, σωματείων και εθελοντών.
Ιωάννης Βοσταντζόγλου (Μποσταντζόγλου) με αρμοδιότητα την εποπτεία επί θεμάτων που αφορούν στις θεατρικές ομάδες του Δήμου σε συνεργασία με τον ΠΑΟΔΑΠ.
Βασιλική Σταθουλοπούλου με αρμοδιότητα την ευθύνη λειτουργίας του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών (άρθρο 78 του Ν. 3852/2010).
 
 

Διατελέσαντες Δήμαρχοι

Stathopoulos Photo

Γιάννης Σταθόπουλος

Γεννήθηκε το 1954 στην Αρκαδία (Μυγδαλιά-Βαλτεσινίκο Γορτυνίας). Στα Δασκαλικά της Αγίας Παρασκευής, η οικογένεια παραθερίζει τα καλοκαίρια 1964-1970 και εγκαθίσταται μόνιμα το 1970. Η μητέρα του υπήρξε η πρώτη Διευθύντρια του 5ου (Χέλμειου) Δημ. Σχολείου Αγίας Παρασκευής και ο πατέρας του Διευθυντής του 1ου Δημ. Σχολείου Αγίας Παρασκευής και Επιθεωρητής Δημόσιων Σχολείων. Υπότροφος και πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απέκτησε την ειδικότητα του Μαιευτήρα-Χειρουργού-Γυναικολόγου το 1985. Υπηρέτησε στο Υγειονομικό Στρατού Ξηράς τα έτη 1979-1981 και έκανε την υπηρεσία Υπαίθρου στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Μετεκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Προγεννητικού Ελέγχου και Εμβρυομητρικής Ιατρικής του Νοσοκομείου King’s College στο Λονδίνο, με διευθυντή τον φημισμένο Ελληνοκύπριο καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη, και είναι επιστημονικός συνεργάτης του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ.

Έχουν δημοσιευθεί εργασίες του σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά, υπήρξε ομιλητής σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και σεμινάρια και είναι μέλος Ιατρικών εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και του Συλλόγου Επιστημόνων Αγίας Παρασκευής.

Η μεταπολίτευση τον βρίσκει ενεργό στο νεολαιίστικο κίνημα της Αγίας Παρασκευής και παρακολουθεί συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (πάνω από το καφενείο του Μπάρμπα Γιάννη στην Κεντρική Πλατεία) από το έτος 1976 επί Δημαρχίας Κατσάρα.

Το 1997 ιδρύει, με άλλους συμπολίτες, την Εταιρεία Μελέτης και Προβολής Προβλημάτων Αγίας Παρασκευής και γίνεται ο πρώτος πρόεδρός της. Η Εταιρεία εξέδιδε, μέχρι προ 5ετίας, το τοπικό περιοδικό γνώμης και έκφρασης «Εν Αγία Παρασκευή-Παράθυρο στην πόλη», που συνεχίζει την έκδοσή του ως εφημερίδα.

Την περίοδο 1996-1997 ήταν μέλος του ΔΣ της Δημοτικής Πολιτιστικής Επιχείρησης Αγίας Παρασκευής (ΔΗΠΕΑΠ). Στις Δημοτικές Εκλογές του 1998, επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Συνεργασία Πολιτών Αγίας Παρασκευής», εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος. Από τότε αρχίζει μία μεγάλη δημόσια παρουσία της Κίνησης στην πολιτική και πολιτιστική ζωή της Αγίας Παρασκευής.

Διατέλεσε αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής Αγίας Παρασκευής, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και Δημοτικός Σύμβουλος από το 1998. Έχει μετάσχει σε πολλά συνέδρια για την Αυτοδιοίκηση, την Τοπική Ανάπτυξη και το Περιβάλλον και έχει αναπτύξει πλούσια αρθρογραφία και δραστηριότητα για την ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΤΑ όπως και της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου της ΤΕΔΚΝΑ τα έτη 2003-2006.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ 2018 - ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

kalokairini dim apashΎστερα από τη διέλευση του χρονικού διαστήματος για την υποβολή των αιτήσεων όσων επιθυμούν την συμμετοχή των παιδιών τους για μία φάση λειτουργίας του Προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης 2018 και για τις τρεις κατηγορίες εισοδημάτων, σας ανακοινώνουμε τις κενές θέσεις ανά σχολείο για την Α΄ και τη Β΄ φάση του προγράμματος οι οποίες είναι οι εξής:

Συνέχεια ανάγνωσης

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software