Τίμησε το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

| Νέα του Δήμου
Τίμησε το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, φέτος, διανύει 90 χρόνια πορείας και συνεχούς προσφοράς σε όλη την Ελλάδα, (1932-2022) ως σύγχρονη παιδαγωγική πρόταση για παιδιά και νέους.

Για το σκοπό αυτό διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις που τελούν υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν η χθεσινή Κεντρική Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «Μουσείο Μπενάκη», στην οποία έδωσε το παρών και ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς.

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη,  ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης,  εκπρόσωποι των τεχνών και του Πολιτισμού, όπως η κ. Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Από την εκδήλωση δε θα μπορούσε να λείψει ο κ. Παύλος Γερουλάνος, η μητέρα του οποίου, Αιμιλία Γερουλάνου, συνέβαλλε τα μέγιστα στην υλοποίηση της ιδέας της ίδρυσης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, τόσο από τις αναμνήσεις που είχε από την μητέρα της Ειρήνη Καλλιγά, όσο και από την ενεργή συμμετοχή της στο στήσιμο και τη μέχρι τώρα πορεία του.  

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι άνθρωποι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού ευχαρίστησαν δημοσίως πολιτικούς και φορείς της χώρας, χορηγούς και καλλιτέχνες, τιμώντας τους για την υποστήριξή τους στη δράση του Ελληνικού Οδηγισμού όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, έστειλε το δικό του μήνυμα για τα 90 χρόνια του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού:

«Ο Ελληνικός Οδηγισμός συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών και των νέων ώστε να γίνονται άτομα υπεύθυνα, ελεύθερα και ικανά να διεκδικούν και να συμμετέχουν ως ενεργοί πολίτες. Οι κοινές αξίες όλων των Οδηγών είναι η συνεργασία, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός στον άνθρωπο και στο περιβάλλον. Σε όλη την διαδρομή του, ο ελληνικός Οδηγισμός, αλληλεπιδρά με την κοινωνία και θέλω να ευχηθώ τα 90 χρόνια ιστορίας του να είναι μόνο η αρχή αυτού του πραγματικά σπουδαίου έργου του».

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software