ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΕΛ@ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ»

EST 1 FΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη 15/3 το εξαιρετικά ενδιαφέρον τετραήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Έλ@ στη θέση μου» και στόχο την  ευαισθητοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων στα θέματα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου, του σχολικού εκφοβισμού  και της αλληλεγγύης.
Τις εκδηλώσεις, που απευθύνθηκαν στο σύνολο της Σχολικής κοινότητας, διοργάνωσαν το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής, οι πρέσβειρες της Ακαδημίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου «Saferinternet», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και το Διαδημοτικό Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων  Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αργώ».
Η χθεσινή τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων ξεκίνησε το πρωί με τη διαδραστική θεατρική παράσταση «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο»  για τους μαθητές της Γ΄ τάξης των 1ου , 2ου  & 5ου Γυμνασίων, που έλαβε χώρα στο κατάμεστο θέατρο του 2ου  Γυμνασίου.
Το απόγευμα στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε ανοιχτή σε όλους ημερίδα, υπό την επιστημονική εποπτεία του Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων «Αργώ», σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με τα εξής θέματα:
«Μιλώντας στα παιδιά μας για μια ζωή που αξίζουμε χωρίς εγκλωβισμούς», με εισηγητή τον Χ. Καραμπέτσο Ψυχίατρο παιδιών και Εφήβων, Δρ. Ιατρικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Δ/ντή του «Αργώ».
«Διαδικτυακός Εκφοβισμός. Μορφές και Συσχέτιση με τον Σχολικό Εκφοβισμό», με εισηγήτρια την Κ. Αποστολοπούλου Συμβουλευτική Ψυχολόγο, Στέλεχος του «Αργώ», Πρέσβειρα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. 
«Η Ηλεκτρονική Εξάρτιση και το Ανθρώπινο Μέτρο», με εισηγητή τον Α. Βουρλιόγκα Κλινικό Ψυχολόγο, Στέλεχος του «Αργώ».
«eSafety Label το απόλυτο εργαλείο ψηφιακής ασφάλειας στα Σχολεία», με εισηγητή τον Α. Λούβρη, Εθνικό Συντονιστή eSafety Label
Η ημερίδα, την οποία συντόνισε η Πρόεδρος του «Αργώ» Γ. Πίσπα, Πρέσβειρα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, ολοκληρώθηκε με πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό. 
Στη συνέχεια έγινε η βράβευση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής, το οποίο μετά από αξιολόγηση της κοινότητας eSafety αναδείχτηκε πρώτο Δημοτικό Σχολείο στην Ελλάδα που κατέκτησε το χρυσό επίπεδο πιστοποίησης eSafety για την ανάπτυξη ενός άριστου επιπέδου ψηφιακής ασφάλειας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Το βραβείο παρέλαβαν, από το Δήμαρχο Ι. Σταθόπουλο και τον Εθνικό Συντονιστή eSafety Label Α. Λούβρη, η Διευθύντρια του Σχολείου Ε. Κουρμπάνη και ο Υποδιευθυντής Γ. Παπαναστασίου.  
Στην ημερίδα έκανε χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Π. Γκόνης και παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, η Αντιδήμαρχος Ελισ. Πετσατώδη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ι. Λογοθέτης, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α. Μπασακίδου-Καράμπελα και Βασ. Τραυλός, διευθυντές Σχολείων, εκπαιδευτικοί και γονείς κ.α.
 
Δημ/ση : 16/3/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software