Ι. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ «ΣΤ.ΚΩΤΣΗΣ» (πρ. Στρατόπεδο)

| Νέα του Δήμου
st kotsis aΗ επιτυχημένη, από πλευράς προσελεύσεως κινηματογραφόφιλων, επιλογή της σημερινής Δημοτικής Αρχής μεταφοράς του Θερινού Κινηματογράφου από το 2ο Γυμνάσιο στο φυσικό χώρο του Πολιτιστικού-Αθλητικού Πάρκου «Στ. Κώτσης» (πρ. Στρατόπεδο Σπυρούδη) είχε τους εξής άξονες:
1. Είναι πολιτική επιλογή μας να μην «φορτώνουμε» τα Σχολεία με όλες τις δραστηριότητες του Δήμου. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε επιλέξει να αποκτηθεί χώρος που θα μετατραπεί σε Κέντρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου. Είναι ανεπίτρεπτο μια πόλη όπως η Αγία Παρασκευή να μην έχει Πολιτιστικό Κέντρο.
2. Το Πάρκο «Στ. Κώτσης» στο οποίο θα υπάρξει συνολικό σχέδιο ανάπλασης (υπάρχει ήδη σχέδιο επί Δημαρχίας Αντ. Σιδέρη που θα ληφθεί υπ’ όψιν) επιβάλλεται να έχει την προσοχή μας και τις χρήσεις του. Σημειώνουμε ότι η ανάπλαση απαιτεί χρηματοδότηση όχι ευκαταφρόνητη.
3. Στο Πάρκο φιλοξενούνται ήδη τα Εργαστήρια Τέχνης σε πέντε κτήρια, το Πνευματικό Κέντρο του Ναού, η Φιλαρμονική, τα ΑμεΑ, Σύλλογοι Εθνικοτοπικοί-Πολιτιστικοί, από πέρυσι ο Θερινός Κινηματογράφος, το Δίκτυο Αλληλεγγύης κ.ά.
4. Έχει προτερήματα για πολιτιστικές χρήσεις το Πάρκο; Δεν νομίζω ότι αυτό αμφισβητείται από κανέναν. Στο Πάρκο «Στ. Κώτσης» η προηγούμενη Δημοτική Αρχή μετέφερε τις «κερκίδες» που υπήρχαν στο Πάρκο Γραβιάς ακριβώς στο σημείο που είναι από πέρυσι ο Δημοτικός Κινηματογράφος (δεν θέτουμε θέμα άδειας για τη μεταφορά) και πολύ σωστά φιλοξένησε για 2-3 χρόνια (και εμείς το συνεχίσαμε), ακριβώς εκεί το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου (ούτε θέμα Άδειας Πυροσβεστικής για το Φεστιβάλ θέτουμε). Τι σημαίνει αυτό: ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή έκρινε ακριβώς αυτό το χώρο κατάλληλο για πολιτισμό. Δεν νομίζουμε ότι κάποιος θα πει ότι πολιτισμός είναι μόνο το θέατρο και όχι ο κινηματογράφος.
5. Πριν την περσινή λειτουργία του κινηματογράφου στο Πάρκο και μέχρι σήμερα, η Δημοτική Αρχή καθάρισε κατ’ επανάληψη κτήρια, τολ και υπαίθριους χώρους, φύτεψε δεκάδες δένδρα και δενδρύλλια, έβαλε ζαρντινιέρες, έβαψε κτήρια, «περιέφραξε» σημεία που το Πάρκο «έχασκε» επικίνδυνα, αύξησε τον ηλεκτροφωτισμό, έστρωσε χωμάτινους διαδρόμους με τσιμέντο (που έχουμε πει ότι θα γίνουν πλακόστρωτοι στην τελική τους μορφή), προχωράει μελέτη για ανακατασκευή του κτηρίου των πρώην WC του Στρατού (όπως έγινε με κτήρια που αναπλάσθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, δηλ. το Πέτρινο, της Εκκλησίας κ.ά.), και τοποθέτησε καλαίσθητα πανό σε κτήρια, δουλεύοντας καθημερινά στο χώρο.
6. Να ανοίξουμε θέματα νομιμότητας; Βεβαίως, αλλά από Δημοτική Παράταξη που ως Δημοτική Αρχή έχει παρελθόν και ουδεμία άδεια έβγαλε στο 2ο Γυμνάσιο και στο Πάρκο; Επί της ουσίας: H σημερινή Δημοτική Αρχή είχε υποβάλει αίτηση για την οθόνη και θα υποβάλει ένσταση στην έκθεση μετά την καταγγελία, η οποία θα κριθεί από τα αρμόδια όργανα και όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Είναι γνωστό ότι το ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων) έχει εγκρίνει τους όρους δόμησης στο «Στ. Κώτσης» και σε λίγο θα δημοσιευθούν σε ΦΕΚ.
7. Όλα όσα κάνουμε γίνονται για τους Δημότες μας και για το μέλλον της πόλης με διαφάνεια, εργατικότητα και αφοσίωση. Έτσι θα συνεχίσουμε, επιδιώκοντας το διάλογο, χωρίς χαρακτηρισμούς και όξυνση, που όμως θα οδηγεί σε αποφάσεις και σε έργα. Σε αυτό το θέμα δεν θα κάνουμε πίσω.
8. Οι Δημότες μέχρι σήμερα μας συγχαίρουν και χαίρονται το Πάρκο στις βραδιές κινηματογράφου. Αξίζει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για ακόμη καλύτερες συνθήκες.          
 
                                                Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
                                                     ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software