ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: «SummERTime – Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή» ΑΥΛΑΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ «ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ»

summertime 21 7 2016Μ’ ένα μεγάλο παραδοσιακό λαϊκό γλέντι με πολλούς καλλιτέχνες και όλους τους χορευτικούς συλλόγους της Αγίας Παρασκευής θα πέσει η αυλαία του 1ου  «SummERTime – Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή» σήμερα Πέμπτη 21/7.
 Συμμετέχουν:
– Ο Μανώλης Παπαδομαρκετάκης με το συγκρότημά του (παραδοσιακή μουσική).
– Η σπουδαία ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα με την ξεχωριστή φωνή και την εκρηκτική σκηνική παρουσία  και ο Ξενοφών Τζανίνης με την ορχήστρα του και την Ελευθερία Βλάσση στο τραγούδι (λαϊκή μουσική).
– Η Ορχήστρα των «Χοροταξιδευτών» (σε παραδοσιακά και ρεμπέτικα).
– Όλοι οι Χορευτικοί Σύλλογοι της Αγίας Παρασκευής.
 
summertime grammata a t gΜε το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση Φώντα Λάδη, «Γράμματα από τη Γερμανία» συνεχίστηκε χθες Τετάρτη 20/7, στον κατάμεστο από κόσμο κήπο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, η  πολιτιστική-μουσική δράση «SummERTime – Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή» την οποία διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και η ΕΡΤ, με ελεύθερη είσοδο. 
Η εξαιρετική μουσική παράσταση περιλάμβανε προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ της δεκαετίας του ’60, μικρά κείμενα και τραγούδια, που  αναπαρήγαγαν το κλίμα της δεκαετίας μεταφερμένο στη σημερινή ιστορική συγκυρία που το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα γιγαντώνεται εξαιτίας των πολέμων και της κοινωνικής αδικίας.  Τραγούδησαν οι Βασίλης Κορακάκης, Αφροδίτη Μάνου, Γιώργος Μεράντζας και  Σοφία Παπάζογλου σε ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας του Γιάννη Παπαζαχαριάκη και σκηνοθεσία του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη. Στην αφήγηση ήταν η Γεωργία Ανέστη.
 summertime grammata
Δημ/ση : 21/7/2016 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software