ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ι. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 21η ΜΑΡΤΙΟΥ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ Εκδήλωση στα Σχολεία της πόλης για τον Σχολικό εκφοβισμό

diakriseisΗ φετινή 21η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, βρίσκει την Ελληνική Κοινωνία συγκλονισμένη από ένα τραγικό γεγονός.
Ένα 20χρονο παιδί, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, χάθηκε με τρόπο που πρέπει όχι μόνο να μας συγκλονίζει, αλλά και  να μας αφυπνίσει και προβληματίσει ως άτομα και ως κοινωνία, ώστε να πάψουμε να ανεχόμαστε με σιωπή και  αδράνεια τα φαινόμενα βίας και επιβολής  του δυνατού  απέναντι στον αδύναμο ή στον διαφορετικό, όπως αυτά σε βάρος του Βαγγέλη, και τα οποία συμβαίνουν καθημερινά δίπλα μας και τα αγνοούμε όσο δεν παίρνουν τραγικές διαστάσεις.  
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στηρίζει την πρωτοβουλία  του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Αθήνας, Πάρη Βεντήρη και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Θανάση Φαλούκα, να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, την Παρασκευή 20 Μαρτίου, σε όλα τα σχολεία και των 12 Δήμων του Βόρειου Τομέα με ωριαία εκδήλωση (την δεύτερη ή τρίτη ώρα του προγράμματος) κατά την οποία τα παιδιά εντός των σχολικών αιθουσών θα ζωγραφίσουν εικόνες για την κοινωνική αποδοχή και τον σεβασμό στην προσωπικότητα και τις ιδέες των συμμαθητών τους, θα συζητήσουν με τους εκπαιδευτικούς και θα εκφράσουν τις δικές τους σκέψεις. Η Δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής θα είναι παρούσα στα σχολεία της πόλης μας τη μέρα αυτή για να συμβάλει στην ανάδειξη του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού (bullying) όπως και στην αντιμετώπιση του.
 

Ημ/νία Δημ/σης : 18/3/2015

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software