ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΑ ΠΑΤΗΜΑΤΑ Πολιτιστική πεζοπορία στην Πεντέλη - Σπηλιά του Νταβέλη

| Νέα Συλλόγων-Φορέων

fisiol patimata

Κυριακή 11.6.2017, ώρα 9.00πμ
Συνάντηση στην πάνω αριστερή γωνία της πλατείας της Παλιάς Πεντέλης, απέναντι από την Δωδώνη.
Θα έχουμε και φίλο σπηλαιολόγο για ενημέρωση!!!!!!
Πληροφορίες:
Κουτσογιάννη Βούλα 6936007035 - Mίχου Ελένη 6981154013
Από την Παλιά Πεντέλη στα αρχαία λατομεία.
Η διαδρομή ξεκινά από την πλατεία της Παλιάς Πεντέλης και ανηφορίζει στο "χωριό", όπως λένε οι κάτοικοι της την Άνω Πεντέλη. Μετά τη δεξαμενή της ΕΥΔΑΠ, ακολουθούμε δρομάκι μέχρι να συναντήσουμε το πρώτο μονοπάτι, που συντομεύει το καγκέλι του δρόμου (σήμανση με Γαλάζια Σημάδια). Συνεχίζουμε σε δρομάκι που τελειώνει μέσα σε μεγάλο αμφιθεατρικό νταμάρι. Από εδώ ακολουθούμε τα Γαλάζια Σημάδια που μας φέρνουν στο αμέσως ψηλότερο επίπεδο δρόμων και περνώντας μπροστά από τη ημιτελή σήραγγα του ΝΑΤΟ, φτάνουμε εύκολα στη Σπηλιά Νταβέλη.
Θα γυρίσουμε ακολουθώντας την Οδό Λιθαγωγίας, τον αρχαίο δρόμο μεταφοράς των μαρμάρων από τα λατομεία της Πεντέλης στην Αθήνα. Απροσδόκητα, ο δρόμος αυτός διατηρείται σε σχετικά καλή κατάσταση και μας φέρνει πάλι στους χωματόδρομους που περιτρέχουν το βουνό. Με καλό μονοπάτι, όλο σημασμένο με Γαλάζια Σημάδια θα φτάσουμε κάτω από το παλιό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και θα βρούμε την αφετηρία μας.(Εμείς θα κάνουμε την διαδρομή ανάποδα).
 
Δημ/ση : 9/6/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software