ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ EΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

| Νέα Συλλόγων-Φορέων

EN SYL GON SXOL AG PAR

Την Κυριακή 05.02.2017 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη  κοπή της πίτας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων. Φέτος, ομόφωνα το ΔΣ της Ένωσης, αποφάσισε να  αφιερώσει την πίτα στην Ειδική Αγωγή. Φυσικά, ο χώρος της κοπής της πίτας, δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τα ιδιαιτέρως φιλόξενα σχολεία της Ειδικής Αγωγής της πόλης μας (Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο και Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων). Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να τονίσουμε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας για την άριστη και πραγματικά ουσιαστική συνεργασία που είχαμε- για μια ακόμα φορά- με τους Δ/ντές των Ειδικών Σχολείων κ. Μαρία Χαϊκάλη και Χρυσόστομο   Παπασπύρου , με τους εκπαιδευτικούς-κοινωνικούς λειτουργούς  του σχολείου κ. Σοφία-Μαρία Παπαβασιλείου,  κ. Βιβή Ντέσκου και τον κ. Παντελή Ζάχο  και πρωτίστως και κυρίως με τους μαθητές του σχολείου που μας εξέπληξαν με το χιούμορ τους, την αποτελεσματικότητά τους και τον επαγγελματισμό τους! Είναι αυτά τα παιδιά που μας κάνουν να μην το βάζουμε κάτω, που μας δίνουν τη δύναμη να μην απογοητευόμαστε και να μην τα παρατάμε και μας κάνουν να αισθανόμαστε περήφανοι που μπορούμε να στεκόμαστε δίπλα τους.
Η αφιέρωση της πίτας μας στην Ειδική Αγωγή αποτελεί συνέχεια πολλαπλών ενεργειών ,αγώνων και  συναντήσεών μας με αρμόδιους φορείς , για την επίλυση των προβλημάτων που μαστίζουν τον τομέα αυτό και για τα οποία έχουμε τοποθετηθεί με ψηφίσματα και σχετικές ανακοινώσεις όλα αυτά τα χρόνια  (κενά στην παράλληλη στήριξη ,στα τμήματα ένταξης και αλλαγές στα απογευματινά υποστηρικτικά μαθήματα της ειδικής αγωγής).
Στο κατάμεστο θέατρο των Ειδικών Σχολείων, ο πατήρ Αναστάσιος  ευλόγησε την πίτα μας και ο αντιπρόεδρος κ. Α. Παπάζογλου άνοιξε την εκδήλωση ευχαριστώντας τους παρευρισκομένους για τη θερμή ανταπόκρισή τους και την πολυπληθή παρουσία τους.
Στη συνέχεια η Ένωση βράβευσε τιμητικά το μέλος της, κ. Μαίρη Ριζκ-Καρακατσάνη, που αυτοδίκαια  απέρχεται, για την ουσιαστική προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια στο γονεικό κίνημα.
 Ακολούθως, η πρόεδρος κ. Εύη Ματιάτου-Χατζοπούλου απεύθυνε  χαιρετισμό με σύντομη αναφορά στα προβλήματα και τις ανάγκες της Ειδικής Αγωγής, με την υπόσχεση η Ένωση να μην σταματήσει ποτέ να παλεύει και να διεκδικεί ώστε όλα τα παιδιά να έχουν τις ίσες ευκαιρίες που δικαιούνται στη μόρφωση και τη ζωή τους.
Με μεγάλη συγκίνηση και περηφάνια παρακολουθήσαμε στη συνέχεια ολιγόλεπτα βίντεο που ετοίμασαν ειδικά για την περίσταση μαθητές των Ειδικών Σχολείων μας, οι οποίοι είχαν εξ΄ολοκλήρου αναλάβει και την ηχητική και μουσική κάλυψη της εκδήλωσης και ανταπεξήλθαν  με επαγγελματική αρτιότητα. Οι παρευρισκόμενοι χάρισαν το πιο  θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημά τους  στα παιδιά και στους εμπνευσμένους καθηγητές τους.  Κι εμείς με τη σειρά μας, τους ευχαριστούμε για άλλη μια φορά, τόσο για την άριστη συνεργασία, την αμεσότητα και δοτικότητά τους κατά την προετοιμασία της εκδήλωσης, όσο και για άριστο τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς τους!
Η πρόεδρος έκοψε την πίτα και μοίρασε τα κομμάτια με την βοήθεια των παρευρισκομένων προσκεκλημένων.
Χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Ι. Σταθόπουλος, ο κ. Γ. Μαργαρίτης, υπεύθυνος  παιδείας,  για την παράταξη «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας», ο κ. Β. Γιαννακόπουλος επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Ευθύνης», ο κ. Α. Γκιζιώτης επικεφαλής της  «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο κ. Α. Μουστόγιαννης επικεφαλής της παράταξης «Μια γενιά μπροστά», οι διευθυντές των ειδικών σχολείων κ. κ Μ. Χαϊκάλη και Χρ. Παπασπύρου, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του ειδικού σχολείου κ. Μπ. Χρυσανθόπουλος, ενώετην εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Π. Γκόνης.
Το φλουρί από τη κεντρική πίτα έπεσε στο κομμάτι του Βοηθητικού Προσωπικού των σχολείων το οποίο παρέλαβαν οι καθαρίστριες του Ειδικού σχολείου μαζί με το δώρο. Τα δεύτερο φλουρί έπεσε στο Σύλλογο Γονέων του 13ου Νηπιαγωγείου και το τρίτο και τελευταίο σε μητέρα από το 7ο Δημοτικό.  Τα δώρα για τα φλουριά ήταν προσφορά του μέλους του ΔΣ της Ένωσης Μαίρης Ρίζκ – Καρακατσάνη την οποία και ευχαριστούμε. 
Μας τίμησαν με την παρουσία τους :
Ο πατήρ  Αναστάσιος από τον Άγιο Δημήτριο, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Ι.  Σταθόπουλος, οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Β. Ζορμπάς «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας», Β. Γιαννακόπουλος «Συμμαχία Ευθύνης», Α. Γκιζιώτης «Λαϊκή Συσπείρωση», Α. Μουστόγιαννης «Μια γενιά μπροστά», οι αντιδήμαρχοι Παιδείας και Πολιτισμού κ. Π. Γκόνης, Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ε. Πετσατώδη, , οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κ. Τσιαμπάς και Κ. Κρητικίδης, η πρόεδρος της Α΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής και τέως πρόεδρος της Ένωσης κ. Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα  και ο πρόεδρος της Β’βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Β. Τραυλός, ο αντιπρόεδρος της Α’βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Γ. Μαργαρίτης , τα μέλη των σχολικών επιτροπών κ.κ.  Ραλλού Σερετέλλη Λ. Ριτζάκης (τέως πρόεδρος της Ένωσης), Α. Ζιώγα και Λ. Βισβάρδη,  Μ. Σουβατζόγλου,ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σ. Παπαμιχαήλ, η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΓΩ κ. Γ. Πίσπα και ο πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ κ. Δ. Λάμπρου, ο διευθυντής του 4ου Λυκείου κ. Κοψιδάς και η υποδιευθύντρια του 2ου Λυκείου Δ. Δούκα. Επιπλέον παρευρέθησαν οι εκπρόσωποι φορέων κ.κ. Δ. Πετρή από το Δημοκρατικό Γυναικείο Σύλλογο, Σ. Σινάνογλου από το Γυναικείο Μπάσκετ (ΓΣΑΠ), Β. Σαββίδης πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού, Στ. Μπακογιάννης  πρόεδρος του Συλλόγου Πευκακίων καθώς και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μ. Μουχτούρη, Μ. Κωνσταντακόπουλος και Μ. Γαβράς, ο πρόεδρος της Ένωσης Ν. Ιωνίας κ. Χ. Σταθόπουλος η τέως πρόεδρος της Ένωσης κ. Σ. Χλύκα – Θεοδώρου, η πρόεδρος κ. Μήζη από το σύλλογο ΑΜΕΑ το Χελιδόνι και από το Σύλλογο Γονέων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής κ. Μ. Ζαφειράκη-Μουζάκη . Ζητάμε εκ των προτέρων συγγνώμη για όσους ξεχάσαμε ή δεν είδαμε στη φιλόξενη αίθουσα του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Αγίας Παρασκευής.
Ξεχωριστή φυσικά για εμάς η παρουσία των μελών μας, των Συλλόγων Γονέων καθώς και των αντιπροσώπων των Συλλόγων στην Ένωση, η πραγματική δύναμη της Ένωσης. Μαζί μας ήταν λοιπόν  πολλά μέλη και αρκετοί  πρόεδροι  των Συλλόγων γονέων των σχολείων της πόλης, ενώ τα κομμάτια των σχολείων παρελήφθησαν ως εξής: 3ο  Νηπιαγωγείο κ. Ολ. Καραλή,  7ο Νηπιαγωγείο κ. Α. Δαρμογιάννης, 13ο Νηπιαγωγείο κ. Αν. Κολοσκόπη, 1ο  Δημοτικό κ. Γ. Σταμάτη-Κολιοπούλου, 2ο  Δημοτικό κ. Κ. Γαλέας, 3ο Δημοτικό κ. Γ. Λάμπρου, 4ο  Δημοτικό κ. Δ. Κοντογιωργάκη-Βαγενά, 5ο /11ο  Δημοτικό κ. Β. Μπότση, 6ο  Δημοτικό κ. Ν. Καλλιαρέκου, 7ο  Δημοτικό κ Π. Κατσανιώτη,  8ο  Δημοτικό κ. Γ. Κατσαμπέκης, 9ο  Δημοτικό κ. Γ. Κώνσταντος, 1ο  Γυμνάσιο κ. Α. Μοσχόβης, 2ο  Γυμνάσιο κ. Κ. Μάνεσης, 3ο  Γυμνάσιο κ. Δ. Καμινάρη-Αγωριανίτη, 4ο  Γυμνάσιο κ. Α. Γκουντάρα, 5ο  Γυμνάσιο κ. Ηλ. Σωτηράκου, 1ο  Λύκειο κ. Μ. Ριζκ-Καρακατσάνη, 2ο  Λύκειο κ. Ρ. Καπετάνιου,  3ο  Λύκειο κ. Ε. Ματιάτου - Χατζοπούλου, 4ο  Λύκειο κ. Κ. Αποστολοπούλου και πλήθος κόσμου, μέλη διοικητικών συμβουλίων, φίλοι και μέλη της Ένωσης.
Ευχαριστούμε όλους όσους προσήλθαν  και έδωσαν το παρόν. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης υπόσχεται ότι δεν θα εφησυχάσει  και θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση ώστε να πιέζει και να διεκδικεί όπου χρειάζεται σχετικά με τον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής διεκδικώντας ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά. Μόνο έτσι θα μπορούμε να τα κοιτάμε στα μάτια.
Αγ. Παρασκευή 11/02/2017
Το Δ.Σ.
 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software