O Σ.Β.Α.Π. (21ΟΤΑ) φέρνει τον Τσέχωφ και το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

sbap FINAL INVITATION THEATRIKO PEYKH2 1

Με το έργο «Η ζωή είναι ωραία»  (Οδηγός Ευδαιμονίας από τον Τσέχωφ), συνεχίζεται  η συνεργασία του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (21ΟΤΑ) με το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, στο πλαίσιο των Διαδημοτικών Πολιτιστικών Συναντήσεων «Εν Άστει», που έχει ξεκινήσει ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με τους 14 Δήμους-Μέλη του.
Η παράσταση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης κι έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 12/12 και ώρα 19.30 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. 
Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.
 
Δύο λόγια για το έργο :
 «Η ζωή είναι ωραία» αποτελεί μια σύνθεση από γνωστά αριστουργηματικά μικρά διηγήματα του Άντον Τσέχωφ, σε μια ευρηματική παράσταση με δραματουργικό όχημα τη μονόπρακτη κωμωδία «Η Επέτειος» και άξονα τρία επιλεγμένα διηγήματα που περιλαμβάνονται στη διδακτική ύλη της λογοτεχνίας του Γυμνασίου και συμπληρώνεται από πέντε ακόμη εξαιρετικά μικρά διηγήματα. Συγκεκριμένα παρουσιάζονται: Ο Βάνκας, Ένας αριθμός, O Παχύς και ο Αδύνατος, Η ζωή είναι ωραία, Η γαλοπούλα, Το τυχερό λαχείο, Μαθητική περιπέτεια, Καλά ξεμπερδέματα και η Επέτειος
Η διαρκής φθορά της ζωής από την πεζή καθημερινότητα, η κοινωνική ανισότητα, η εκμετάλλευση των αδυνάτων από τους ισχυρούς, η αλλοτροίωση των σχέσεων που επιφέρει η ανασφάλεια και ο φόβος, ισορροπούν με τα ευτράπελα της καθημερινότητας και την ευαισθησία της ρώσικης ψυχής δίνοντάς μας έναν οδηγό επιβίωσης και ευδαιμονίας από τον συγγραφέα που σημάδεψε όσο κανείς άλλος τη δραματουργία του 20ου αιώνα, παραμένοντας εξαιρετικά επίκαιρος μέχρι σήμερα.
Σύνθεση κειμένου- Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης
Δραματολόγος παράστασης: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου
Σκηνικό-κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη
Βοηθός ενδυματολόγου : Δώρα Βεστάρχη
Μουσική : Θάνος Καζαντζής
Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Στρατηγοπούλου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Χριστίνα Παπατριανταφύλλου, Βασίλης Παπαδημητρίου
Παίζουν: Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Γεράσιμος Σκαφίδας, Νικορέστης Χανιωτάκης και Ερατώ Αγγουράκη, Αλεξάνδρα Καραναστάση, Φάνης Μιλλεούνης, Χριστίνα Παπατριανταφύλλου, Βασίλης Παπαδημητρίου.
 
Δημ/ση : 6/12/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software