Καλή σχολική χρονιά

| Νέα Συλλόγων-Φορέων

EN SYL GON SXOL AG PAR

Κάθε αρχή είναι γεμάτη ελπίδες και όνειρα για μικρούς και μεγάλους…
 
Άλλη μία σχολική χρονιά ξεκίνησε, γεμάτη με τις ελπίδες και τα όνειρα των παιδιών μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής εύχεται σε όλους , μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό των σχολείων  Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά, με Δύναμη, Έμπνευση, Κουράγιο και  «ψηλά το κεφάλι». 
 
Καλωσορίζουμε όλους τους μαθητές και θα θέλαμε να τους πούμε ότι τα χρόνια του σχολείου είναι μοναδικά. Είναι η δική τους ευκαιρία να αντλήσουν κάθε σταγόνα γνώσης και εμπειρίας. Είναι ο χρόνος που έχουν να αποκτήσουν τις δικές τους βάσεις αλλά και όλα τα εφόδια που θα χρειαστούν ώστε  να αναπτύξουν τις δικές τους ικανότητες  για να μπορέσουν αύριο να ανοίξουν τα φτερά τους και να δημιουργήσουν τη δική τους ζωή.  
Ιδιαίτερα καλωσορίζουμε τα πρωτάκια και τα νηπιαγωγάκια μας και τους ευχόμαστε Καλή Αρχή με υγεία και δύναμη στο μακρύ αλλά και συναρπαστικό  ταξίδι της γνώσης.
Στους τελειόφοιτους των Λυκείων , ευχόμαστε να δώσουν τη μάχη της εκπλήρωσης των στόχων τους με ηρεμία, ψυχραιμία , μεθοδικό διάβασμα και Καλή Επιτυχία!
 
Στους γονείς  και τους εκπαιδευτικούς  ευχόμαστε καλή αρχή  και κουράγιο. Μαζί, ενωμένοι , πρέπει να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε, όχι μόνο για τα αυτονόητα, αλλά και για τους οραματικούς μας στόχους, για ένα καλύτερο, σύγχρονο και εμπνευσμένο Δημόσιο Σχολείο-Εργαστήρι δημιουργίας που θα πληροί τους στόχους και τις απαιτήσεις  της Δημόσιας Ενιαίας και Δωρεάν Παιδείας της εποχής μας.
 
Στον επισκευαστικό τομέα, η φετινή σχολική χρονιά θα βρει τα σχολεία της Αγίας Παρασκευής πιο φροντισμένα και περιποιημένα λόγω των εργασιών και συντηρήσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και αυτών που έχουν δρομολογηθεί για τη συνέχεια. Η Ένωση παρακολουθεί, καταγράφει και προτείνει  περαιτέρω εργασίες που πρέπει να γίνουν στα σχολεία μας.
 
Στον εκπαιδευτικό τομέα,   το κουδούνι χτύπησε μέσα σε μια καθημερινή πλέον καταιγίδα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Αλλαγών που είτε γίνονται για «λογιστικούς» είτε για παιδαγωγικούς λόγους. Αλλαγές που ο χρόνος θα δείξει το αποτέλεσμα.
 
Παρόλες τις αλλαγές, τα σχολεία για άλλη μια φορά ανοίγουν με
•Με κενά εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες
•Με υπεράριθμα τμήματα σε σχολεία και υπέρβαση των ορίων της δυναμικότητάς τους
•Με παιδιά που πεινάνε, ανεμβολίαστα, ανασφάλιστα από οικογένειες που έχει πλήξει η ανεργία   
 
Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων, καταγράφουμε την πραγματικότητα, παρακολουθούμε τις εξελίξεις, προλαβαίνουμε και παρεμβαίνουμε στα προβλήματα, συνθέτουμε προτάσεις, καταθέτουμε λύσεις, παίρνουμε πρωτοβουλίες, μελετάμε κάθε καινούργια αλλαγή με αντικειμενικότητα και συνεχίζουμε να διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο προασπίζοντας το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση και υπερασπίζοντας τη Δημόσια Δωρεάν και Ενιαία Παιδεία.
Σε αυτόν τον αγώνα που καθημερινά δίνουμε , δεν θα πρέπει να είμαστε μόνοι μας.  Θα πρέπει όλοι μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά να στηρίξουμε το μέλλον των παιδιών μας. Μόνο ενωμένοι και συσπειρωμένοι στους Συλλόγους Γονέων και την Ένωση θα μπορέσουμε να καταφέρουμε να κερδίσουμε για τα παιδιά μας την παιδεία που τους αξίζει. Με καθημερινές μάχες, με εγρήγορση και διεκδικητικότητα, χωρίς να σκύβουμε το κεφάλι, συμμετέχουμε στις συνελεύσεις και ενδιαφερόμαστε για τα προβλήματα των σχολείων. Τα παιδιά μας είναι προτεραιότητα. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον.
 
Παιδιά , σας ευχόμαστε Καλή Σχολική Χρονιά και σας ζητάμε να μην υποστείλετε τη σημαία των ονείρων, των ελπίδων και των στόχων σας, προσωπικών και κοινωνικών. Εμείς, οι γονείς σας, δηλώνουμε παρόντες στην σκληρή καθημερινότητά σας, ώστε να σας στηρίξουμε στην πραγματοποίηση των ονείρων σας.
 
Αγία Παρασκευή 12/9/16
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Δημ/ση : 13/9/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software