ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

kin leshi

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγ.Παρασκευής ιδρύθηκε στις 7 Ιουλίου 2016 με σκοπό την προώθηση της τέχνης του κινηματογράφου, την κινηματογραφική παιδεία των πολιτών και την ευρύτερη ενεργοποίησή τους σε πολιτιστικά και κοινωνικά ζητήματα. H Λέσχη θα οργανώνει σε συνεργασίαμε τοπικούς και πανελλαδικούς φορείς όχι μόνο κινηματογραφικές προβολές, αφιερώματα, φεστιβάλ κι εκθέσεις για την 7ητέχνη, αλλά -μεταξύ άλλων-σχετικά σεμινάρια, εργαστήρια, διαγωνισμούς, εκδόσεις και θεματική βιβλιοθήκη.
 
Η «πρεμιέρα» της Κινηματογραφικής Λέσχης Αγ.Παρασκευής θα γίνει τη Δευτέρα 5 Σεπτέμβρηστις 8:00μμ,με την προβολή της βραβευμένης ταινίας του Oliver Haffner «Δώρο των Θεών»(2014).
Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στον Δημοτικό Κινηματογράφο ‘Θ.Βέγγος’, στοπολιτιστικό-αθλητικό πάρκο ‘Στ.Κώτσης’(Σπάρτης 1 & Γραβιάς). Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συμμετάσχουνη κα Δήμητρα Γεωργονίκου, ψυχίατρος καιο κος Περικλής Χούρσογλου, σκηνοθέτης–καθηγητής ΑΠΘ
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη, με προαιρετική συνεισφορά για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.
 
Λίγα λόγια για την ταινία
Στη σύγχρονη Γερμανία η μόλις απολυμένη πρωταγωνίστρια του θεάτρου, Άννα, αναλαμβάνει μέσω του τοπικού κέντρου εύρεσης εργασίας να συντονίσει ένα τμήμα υποκριτικής για 8 μακροχρόνια ανέργους. Μεταξύ αυτών, ο Έλληνας Δημήτρης, είναι ο μόνος που ενθουσιάζεται αρχικά από την απόφαση της Άννας να σκηνοθετήσει μαζί τους την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Η δυναμική της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας μέχρι το περιπετειώδες ανέβασμα της παράστασης γίνεται η αφορμή να αναδυθούν με χιούμορ τα κλισέ του ενός λαού (Ελλήνων –Γερμανών) για τον άλλο, αλλά και να αναδειχθεί η αξία της αλληλεγγύης ως τρόπου αντιμετώπισης της κρίσης.
 
Η ταινία απέσπασε 2 βραβεία στο Κινημ.Φεστιβάλ Μονάχου 2014 (Βραβείο Κοινού,  Παραγωγής) και η πρωταγωνίστρια Katharina Schubert ήταν υποψήφια για το Γερμανικό Βραβείο Κινηματογράφου Α’ Γυναικείου Ρόλου 2015.
Δημ/ση : 5/9/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software