10 Χρόνια Μαθητικών Συναντήσεων, Δημιουργικότητας και Πολιτισμού

| Νέα Συλλόγων-Φορέων

EN SYL GON SXOL AG PAR

Με χορούς και τραγούδια έπεσε την Παρασκευή 22 Απριλίου η αυλαία της 10ης Συνάντησης Μαθητικής Δημιουργίας, που διοργάνωσαν από κοινού η Ένωση Συλλόγων Γονέων και το γραφείο Παιδείας του Δήμου μας. Μιας Συνάντησης που φέτος ήταν αφιερωμένη στην Ειρήνη, στην Αλληλεγγύη και στην Προσφυγιά. 
Επετειακή και συγκινησιακά φορτισμένη, η φετινή Μαθητική Συνάντηση, έκλεισε αισίως 10 χρόνια δημιουργικότητας και πολιτισμού. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων, κάνοντας μια αναδρομή, θύμισε στους παλαιότερους και γνώρισε στους νεότερους, πώς μια ιδέα της Ένωσης (Μάρτιος 2006) αγκαλιάστηκε  από την τότε Δημοτική Αρχή και ξεκίνησε δειλά-δειλά το εγχείρημα των μαθητικών συναντήσεων αρχικά με τη διοργάνωση ενός 2ήμερου, αφιερωμένου αποκλειστικά στο θέατρο με τη συμμετοχή 4 σχολείων (2007), ποια ήταν η διαδρομή αυτών των 10 ετών… για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου η εβδομαδιαία πλέον διοργάνωση, αποτελεί θεσμό για την πόλη, με τη συμμετοχή όλων των σχολειών μας, αλλά και πολλών πλέον του θεάτρου δράσεων. 
 
Στην τελετή έναρξης τιμήθηκαν 3 κυρίες που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία και την καθιέρωση της διοργάνωσης:
Η κα Αλέκα Κιμουλάκη, πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας κατά το έτος 2007, που άκουσε την ιδέα μας, τη στήριξε και την έκανε πραγματικότητα
Η κα Σούλα Θεοδώρου-Χλύκα, τέως πρόεδρος της Ένωσης, που συνέλαβε και προώθησε την ιδέα των μαθητικών πολιτιστικών συναντήσεων, αφουγκραζόμενη την ανάγκη των μαθητών της πόλης να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.
Ξεχωριστά τιμήθηκε η κ. Αλέκα Κοσκολού- Ζιώγα, τέως αντιπρόεδρος της Ένωσης, για την αδιάλειπτη παρουσία της στις Μαθητικές Συναντήσεις ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής.
 
Στη φετινή Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας, μιας Γιορτής για ολόκληρη την πόλη, τον Πολιτισμό και την Παράδοση (15.04.-22.04.2016), με λαμπρούς πρωταγωνιστές τους μαθητές όλων των δημοσίων σχολειών μας, παρακολουθήσαμε 
•21 θεατρικές παραστάσεις
•14 παρουσιάσεις παραδοσιακών χορών
•8 παρουσιάσεις μοντέρνου χορού
•παρουσιάσεις εργασιών - projects
•εκθέσεις εικαστικών 
•εκθέσεις τεχνολογίας
•χορωδίες
•συναυλίες και  νεανικά συγκροτήματα.  
 
Μετά τη φετινή παρουσίαση, τολμάμε να ισχυριστούμε ότι στην πόλη μας ο πολιτισμός και τα καλλιτεχνικά δρώμενα αποτελούν παράδοση, με τα σχολεία μας να αποτελούν φυτώρια Τέχνης και Πολιτισμού . Η ενασχόληση όλο και περισσότερων μαθητών με την τέχνη, μας γεμίζει ικανοποίηση αλλά και αισιοδοξία για ένα πιο φωτεινό αύριο!
 
Συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες σε όλα τα παιδιά-πάνω και πίσω από τη σκηνή-που έλαβαν μέρος και μας χάρισαν αξέχαστες στιγμές αλλά και στους δασκάλους τους.
Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους Συλλόγους Γονέων που στηρίζουν τον πολιτισμό μέσα στα σχολεία, που δουλεύουν ακούραστα όλη τη χρονιά, τόσο για να περάσουν καλά τα παιδιά μας, όσο και για να φτάσουμε στις τελικές παρουσιάσεις.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από  καρδιάς όλους όσους  εργάστηκαν και βοήθησαν στη διοργάνωση της συνάντησης αυτής, την οργανωτική επιτροπή, το Δήμαρχο Ι. Σταθόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Π. Γκόνη, τους προέδρους και τα μέλη των σχολικών επιτροπών καθώς και τους εκπροσώπους των παρατάξεων που μας τίμησαν με την παρουσία τους σε όλες τις εκδηλώσεις. Επίσης τους υπαλλήλους του Γραφείου Παιδείας, τους φύλακες, τις καθαρίστριες και όλους τους συντελεστές  των σχολείων που φιλοξένησαν το μαθητικό φεστιβάλ (3ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο).
 
Η αυλαία έπεσε, τα χειροκροτήματα σταμάτησαν, το χαμόγελο όμως των παιδιών μένει… Και είναι αυτό που μας δίνει τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίζουμε και να προσπαθούμε ακόμα περισσότερο …
 
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη 11η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας το 2017, επισημαίνοντας ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ πρέπει να είναι το αποκορύφωμα μιας δημιουργικής διαδικασίας που πραγματοποιείται καθ’ όλη τη σχολική χρονιά, έχοντας πλέον τη βεβαιότητα ότι ο Δήμος θα προβεί έγκαιρα σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε τον Οκτώβριο, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι θεατρολόγοι να είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις θεατρικές ομάδες όλων των δημόσιων σχολείων που το επιθυμούν.
Σημείωση: H Ένωση Συλλόγων Γονέων δημιούργησε για τη φετινή διοργάνωση ένα βιντεάκι με  αναλυτική ανασκόπηση των 10 ετών Μαθητικής δημιουργίας καθώς και ένα σχετικό έντυπο. Για το κλείσιμο του Φεστιβάλ ετοίμασε ένα βίντεο με την παράδοση των σακιδίων στις εγκαταστάσεις του Σκαραμαγκά, το οποίο εμπλουτίστηκε με τις ζωγραφιές αλλά και τη μουσική από τη χορωδία του 13ου Νηπιαγωγείου. Όλα τα παραπάνω υλικά  μπορείτε να τα δείτε στο blog της Ένωσης https://enosigoneonagiasparaskevis.wordpress.com/
 
Αγία Παρασκευή 26/4/16   Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Δημ/ση : 27/4/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software