ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΕΒΑΠ

ENEBAP LogotypeΤην προηγούμενη Κυριακή 5 Ιουλίου στο Δημοψήφισμα ο Ελληνικός λαός επέλεξε με ποσοστό 60% να πει «ΟΧΙ» στα μέτρα που προτάθηκαν από τους θεσμούς. Ο εμπορικός κόσμος της Αγίας Παρασκευής ενωμένος θέλει να δει τη χώρα να ανακάμπτει.

Μετά από μια μακρόχρονη πορεία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κινδυνεύει να χαθεί το όραμα της ίδιας της Ευρώπης που θα έφερνε τη σύγκλιση των οικονομιών. Η λανθασμένη αξιοποίηση των επιδοτήσεων και η χαμηλή απορροφητικότητα των προγραμμάτων ΕΣΠΑ έφεραν ύφεση αντί για ανάπτυξη στη χώρα μας. Αναμφισβήτητα όμως, έχουν γίνει  πολλά έργα υποδομής με συγχρηματοδότηση της Ευρώπης, όπως στην περιοχή μας το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης της οδού Δερβενακίων.
Οι μικρομεσαίοι ΕΒΕ έχουν ανάγκη από αναπτυξιακά μέτρα και όχι άλλα υφεσιακά. Για πρώτη φορά έχουμε κεφαλαιακό έλεγχο (capital control) στη χώρα μας, γεγονός που δημιούργησε τρομερές δυσκολίες στους συναδέλφους για πληρωμές προμηθευτών, υπαλλήλων, αποστολή εμβασμάτων προς το εξωτερικό και άλλων υποχρεώσεων. Υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι, οι οποίοι δεν διαθέτουν μηχανήματα POS για να δεχτούν κάρτες ή ακόμα και web-banking. Οπότε όσο καιρό κρατήσει το capital control, οδηγεί σε πάγωμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας και μείωση του τζίρου μας.
Αν δεν αποκατασταθεί άμεσα η τραπεζική αργία και ο κεφαλαιακός έλεγχος η κατάσταση στους μικρομεσαίους ΕΒΕ θα είναι καταστροφική. Οι 650.000 μικρομεσαίοι της αγοράς με τα 2,5 εκ. εργαζόμενους μας χρειαζόμαστε οικονομική σταθερότητα για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, ώστε να μην προστεθούμε στο 1,5 εκ. των ανέργων συνανθρώπων - συμπολιτών μας.
Θα θέλαμε από τον πρωθυπουργό και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συνεργαστούν ενωμένοι χωρίς κομματικές σκοπιμότητες με μοναδικό στόχο το καλό της πατρίδας μας.
 
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για το ΔΣ
                                             Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γ. Γραμματέας
                                            Τσαγκάρης Βασίλειος                                     Ανυφαντής Στέργιος - Γρηγόριος
 
 
Ημ/νία Δημ/σης : 14/7/2015

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software