ΘΕΡΙΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

EN SYL GON SXOL AG PAR

Την 30η Απριλίου, το Τμήμα Παιδείας του Δήμου μας, ανακοίνωσε τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο «Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης».
Το πρώτο που οφείλουμε να επισημάνουμε είναι ότι φέτος ξεκινούν έγκαιρα οι εγγραφές οπότε δίνεται η δυνατότητα στους γονείς έγκαιρα να κάνουν τον οικογενειακό προγραμματισμό τους. 
 
Ως Ένωση Γονέων ζητάμε εδώ και χρόνια το πρόγραμμα αυτό να είναι εντελώς δωρεάν για τα παιδιά ως κοινωνική προσφορά προς τις οικογένειες των οποίων τα παιδιά συμμετέχουν. 
Επαναλαμβάνουμε αυτά που είχαμε τονίσει και στις αντίστοιχες ανακοινώσεις μας κατά το 2012,2013 και 2014 (βλ.www.enosigoneonagiasparaskevis.wordpress.com).
•Το πρόγραμμα αφορά σε οικογένειες νέων με μικρά παιδιά που έχουν πληχθεί ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη κοινωνική-οικονομική συγκυρία
•Εάν οι γονείς έχουν την ανάλογη οικονομική δυνατότητα μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε άλλα προγράμματα, επί πληρωμή, που διαφημίζονται ευρέως (τα λεγόμενα summer camp, όπως αυτό που και ο ΠΑΟΔΑΠ διοργανώνει) ή σε κατασκηνώσεις όπου πληρώνουν την συμμετοχή τους.
•Τα προγράμματα που διοργανώνονται μέσα στα δημόσια σχολεία με την ευθύνη του Δήμου ΟΦΕΙΛΟΥΝ να καλύπτουν τις ανάγκες των πλέον αδύναμων να ανταποκριθούν οικονομικά. Προς αυτούς ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να παρέχουμε ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ. 
 
Με βάση τα παραπάνω, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων εκτιμά ως ένα εξαιρετικά θετικό βήμα σε σωστή κατεύθυνση ότι για φέτος:
1/ αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των παιδιών που μπορούν να συμμετάσχουν (800 εφέτος έναντι 450 παιδιών πέρυσι) και μάλιστα με δυνατότητα αύξησης του αριθμού των παιδιών έως και 1080 αν υπάρξει μεγάλη ζήτηση. 
2/δίνεται προτεραιότητα στα παιδιά των οικονομικά αδύναμων οικογενειών με μηδενική οικονομική συμμετοχή των παιδιών τους έναντι αυτών που έχουν δυνατότητα να πληρώσουν
3/οι προϋποθέσεις εισοδήματος πιστεύουμε ότι καλύπτουν ακριβώς αυτές τις οικογένειες που πλήττονται περισσότερο (π.χ. μηδενική οικονομική συμμετοχή για οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα μέχρι 24.000ευρώ).
Η λειτουργία του προγράμματος έως τις 24/07 βελτιώνει την κατάσταση έναντι της περυσινής χρονιάς, όμως θεωρούμε ότι θα μπορούσε να καλύπτει και την εβδομάδα έως 31/07 ενώ οι δυσκολίες που εντοπίζονται είναι η έλλειψη δυνατότητας συμμετοχής και στις δύο περιόδους καθώς και η έκπτωση στο 2ο, 3ο παιδί κλπ, κάτι που ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Κατανοούμε ότι η πρώτη δυσκολία έχει απόλυτη σχέση με τις αιτήσεις που θα κατατεθούν και τις καλύψεις θέσεων, και οψόμεθα να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, ενώ για τη δεύτερη θέλουμε να πιστεύουμε ότι οφείλεται στην πρόθεση δωρεάν παροχής της πλειοψηφίας των παιδιών που θα συμμετέχουν. 
 
Ευχόμαστε το πρόγραμμα να λειτουργήσει άψογα ικανοποιώντας τόσο την κοινωνική ανάγκη των οικογενειών όσο και την ποιοτική απασχόληση των παιδιών. 
Και αν και μόλις μπήκε ο Μάιος, ας ευχηθούμε σε όλους Καλό Καλοκαίρι.
 
Αγία Παρασκευή 04/05/2015 Το Διοικητικό Συμβούλιο
 

 

Ημ/νία Δημ/σης : 5/5/2015

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software