ΑΘΛΟΣ ΤΗΣ “ΑΓΙΑΣ”! ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Α’ ΕΣΚΑ 2014-15 ΚΑΙ ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!

an gsap 3Μετά από ένα εξαντλητικό και άκρως απαιτητικό πρωτάθλημα η ομάδα Γυναικών του ΓΣΑΠ ανακηρύχτηκε πρωταθλήτρια της Α’ ΕΣΚΑ και από την επόμενη περίοδο θα αγωνίζεται στην Α2 Εθνική Κατηγορία (Νότιος Όμιλος)!!. 
Τελείωσε μόνη πρώτη στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου, κατακτώντας το πλεονέκτημα έδρας στα πλέϊ – όφς που ακολούθησαν, στα οποία πέτυχε πέντε συνεχόμενες νίκες, δύο με ΑΕΚ Περιστερίου και τρείς με τον ΑΟ Πεύκης. Οι νίκες μάλιστα επί του ΑΟ Πεύκης και το προσπέρασμά του στον χθεσινό τελικό “πάνω στο νήμα”, μόνο σαν ΑΘΛΟΣ μπορεί να χαρακτηριστεί. Και τούτο γιατί αντιμετωπίσαμε την αντίπαλη ομάδα ξεκινώντας με το 2-0 σε βάρος μας, αφού είχαμε χάσει δύο φορές στην κανονική περίοδο από δικά μας τραγικά λάθη.
Όσον αφορά τον χθεσινό τελικό, αγωνιστικά ήταν ένα θρίλερ για όλους τους φιλάθλους που πλημμύρισαν τις κερκίδες του Κοντοπεύκου. Στο α’ δεκάλεπτο η ομάδα μας εμφανίστηκε πολύ νευρική και, αν εξαιρέσει κανείς ένα τρίποντο της Χαρίτου, πολύ άστοχη στο περιφερειακό σουτ. Στο β’ δεκάλεπτο η Πεύκη πέρασε μπροστά με βραχεία κεφαλή η οποία 10”  πριν το τέλος είχε διευρυνθεί στους 4 πόντους. Στο σημείο αυτό ένα δεύτερο τρίποντο της Χαρίτου με το σφύριγμα της κόρνας μας επέτρεψε να πάμε στα αποδυτήρια μόνο με ένα πόντο πίσω στο σκορ (30-31).
Δυστυχώς, το άγχος για την νίκη, συνέχισε να επιδρά στα επιθετικά ατού της ομάδας μας και στο γ’ δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να μπούμε στο δ’ δεκάλεπτο με χάντικαπ 5 πόντων (ευτυχώς η άμυνά μας ήταν αρκετά καλή, αλλιώς η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη). Το σημείο στροφής στην ομάδα μας έδωσε η άμυνα ζώνης που έπαιξε από το 34’ και μετά και η κατακόρυφη άνοδος στην απόδοση της Βελούδου, η οποία μάλιστα πέτυχε και το πρώτο της τρίποντο, στην πρώτη της προσπάθεια σε όλη την εφετινή περίοδο! Η Πεύκη έδειξε ανήμπορη να αντιδράσει στο ξύπνημα της ομάδας μας, η οποία πέρασε μπροστά στο σκορ και διεύρυνε συνεχώς την διαφορά μέχρι το τελικό 63-56. 
Με το σφύριγμα της λήξης έγινε πανζουρλισμός. Παίκτριες, προπονητές, διοίκηση, νεάνιδες, κορασίδες, κορίτσια από τις ακαδημίες μας, φίλοι και οπαδοί βρέθηκαν όλοι μαζί αγκαλιασμένοι να πανηγυρίζουν τη μεγάλη νίκη. Νίκη που οφείλεται στην ψυχική αντοχή και στην μπασκετική ικανότητα των παικτριών μας και του προπονητικού τιμ. Συγχαρητήρια σε όλους!
Συγχαρητήρια και στον φίλαθλο κόσμο, ο οποίος με την ιαχή “Αγία – Αγία” υποστήριξε με πάθος, αλλά κόσμια, την ομάδα μας, της έδωσε φτερά και ειδικά στο δ’ δεκάλεπτο έγινε ο έκτος της παίκτης. Συγχαρητήρια και στην ομάδα της Πεύκης η οποία δίκαια προκρίθηκε στον τελικό και διεκδίκησε επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα από την ομάδα μας.  
Την απονομή του κυπέλου έκανε η ειδική γραμματέας της ΕΣΚΑ κ. Θιάκου μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΕΣΚΑ και πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλήματος κ. Κομπορόζο. Στο γήπεδο ήταν παρών ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμος Βλάχος, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Τεχνικών Υπηρεσιών και Παιδείας κ.κ. Παπαγεωργίου, Πετσατώδη και Γκόνης, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κ. Μπασακίδου, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Α’ Λυκείου κ. Ρίζκ – Καρακατσάνη, οι πρώην πρόεδροι του ΓΣΑΠ Βαγγέλης Λημνιάτης και Νίκος Καλιακάτσος, οι παλαίμαχές μας αθλήτριες Αθηνά Πετρίδη και Αθηνά Εξωμανίδη, πολλοί άνθρωποι του μπάσκετ (προπονητές , αθλήτριες) και πλήθη κόσμου. 
Η γιορτή του πανηγυρισμού της ομάδας μετά το γήπεδο συνεχίστηκε μέχρι πρωΐας στο μπαρ HERMES στην Αγίου Ιωάννου 40, ο ιδιοκτήτης του οποίου κ. Θάνος Τσιαμπόκαλος προσέφερε δωρεάν τα ποτά των αθλητριών. 
 
ΓΣΑΠ-ΑΟ ΠΕΥΚΗΣ : 63-56
Δεκάλεπτα: 13-12, 17-19, 09-13, 24-12  
ΓΣΑΠ : Προπονητές: Αναγνωστόπουλος, Στρατάκος
Ρεντζεπερη 9, Γκάνια, Χαρίτου 11(3), Τσιαδή 8, Λαψάνα, Βελούδου 12(1), Λωσταράκου 4, Μαστρογιαννίδου 10, Κανιαδάκη, Γιουκάκη 7, Μερισιώτη 2, Πεσκατζίου. 
ΑΟ ΠΕΥΚΗΣ: Προπονητές : Κοντομηνάς, Ψυχουντάκης
Γαλατσιάτου 5(1), Κουρέτση , Καλαντζή, Τσουμάνη 12, Μονογυιού, Κεμαβόρ 7(1), Γιακουμάτου 4(1), Παπάδη, Πετυχάκη, Βλάχου 7(1), Χαϊκάλη 17(2), Ψωμά 4. 
 

an gsap 2

an gsap 1

 

Ημ/νία Δημ/σης : 28/4/2015

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software