ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ – ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ –ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ: ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

| Νέα Συλλόγων-Φορέων

pita kpp

Στην φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου, κατάμεστη από την προσέλευση των καλεσμένων, πραγματοποιήθηκε η κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Περιβαλλοντικού -Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντοπεύκου - Παραδείσου - Πευκακίων το απόγευμα της Κυριακής 8/2/15.

Η εκδήλωση περιορίστηκε στον μοναδικό σκοπό της ανταλλαγής ευχών μεταξύ μελών και φίλων του Συλλόγου για το Νέο Έτος, αλλά και για την νέα θητεία του νεοεκλεγμένου Δ.Σ.

Στην αρχή η Πρόεδρος Βούλα Κουτσογιάννη, παρουσίασε τη σύνθεση του Δ.Σ.

Αναφερόμενη στη διπλή ιδιότητα του Συλλόγου ως Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού, τόνισε πως το κίνητρο δημιουργίας αυτού του Συλλόγου ήταν τα μικρά και μεγάλα προβλήματα και πως τα περισσότερα από αυτά περιμένουν ακόμα τη λύση τους (Ιολας, ανταποδοτικά της Αττικό ΜΕΤΡΟ, ελεύθεροι χώροι, χώροι στάθμευσης και άλλα μικρά καθημερινά). Συγχρόνως με τον Πολιτιστικό χαρακτήρα του, βοηθά με τις διάφορες εκδηλώσεις, στην σύσφιξη σχέσεων που τόσο ανάγκη έχει μια μεγαλούπολη για να σπάσει η μοναξιά και η ανωνυμία.

Επειδή πρωταρχικός ρόλος μας είναι ο διεκδικητικός, δόθηκε η δυνατότητα καταγραφής και περιγραφής των προβλημάτων σε έντυπο που είχε μοιραστεί σε όλα τα τραπεζάκια. Έτσι στη συνέχεια να επεξεργαστούν, να ομαδοποιηθούν και να δημιουργηθεί μια δέσμη θεμάτων με αποδέκτη την Δημοτική Αρχή, από την οποία περιμένουμε ανταπόκριση στις προσδοκίες μας.

Ειδική αναφορά έγινε στους παρευρισκόμενους πρώην Προέδρους του Συλλόγου από τους οποίους πήραμε την σκυτάλη για συνέχιση της δράσης ,του σκοπού και του οράματος του Συλλόγου και τους δόθηκε ο λόγος για χαιρετισμό.

pita kpp 2Πρώτος έλαβε το λόγο ο Γιώργος Ματσούκας, ο οποίος τόνισε ότι ο Σύλλογος έχει προτάσεις για τα προβλήματα της περιοχής. Διεκδικεί από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή το δικαίωμα να ακούγετε η φωνή του. Επιπλέον ανέφερε ότι πρέπει να ξεχάσουμε τον πολίτη του καναπέ και να τον αντικαταστήσουμε με ενεργό στην αναζήτηση λύσεων για μικρά και μεγάλα προβλήματα.

Με τη σειρά του ο Μιχάλης Γαβράς, εκτός από τις θερμές ευχές που απηύθυνε, ανέσυρε από την μνήμη τους δυο προέδρους του Συλλόγου, που έφυγαν πρόωρα, τον Δημήτρη Χατζή και τον Γιάννη Βουτσινά και αναφέρθηκε στα βασικά στελέχη του τοπικού κινήματος, που έδωσαν υπόσταση και σηματοδότησαν την ποιοτική πορεία του Συλλόγου. Σημείωσε πως ακριβώς πριν 15 χρόνια στις 27.2.2000, στο 4ο Γυμνάσιο πραγματοποιήθηκε η ΠΡΩΤΗ συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής στην οποία σχηματοποιήθηκε η Επιτροπή Κατοίκων για να διαχειριστεί τα δυο μεγάλα ζητήματα: τις επιπτώσεις από τα μεγάλα έργα και την διάσωση του ΙΟΛΑ. Ήταν η Επιτροπή από την οποία γεννήθηκε ο σημερινός Σύλλογος. Επίσης αναφέρθηκε στην Ιδρυτική Διακήρυξη του Συλλόγου, ως ένα κείμενο ιδιαίτερα σημαντικό και επίκαιρο ακόμα και σήμερα. Κλείνοντας τόνισε πως η σημερινή σύνθεση του ΔΣ του Συλλόγου αποτελείται από αξιόλογους ενεργούς πολίτες που μπορούν να συνεχίσουν την σημαντική ιστορία του και να δώσουν το νέο στίγμα που απαιτούν οι σημερινοί καιροί και τα σύγχρονα προβλήματα της περιοχής και των κατοίκων της.

Στη συνέχεια έγινε η κοπή της πίτας, όπου το κομμάτι της πόλης προσφέρθηκε στο Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο και του δόθηκε η ευκαιρία να απευθύνει και αυτός ευχές για τον καθένα προσωπικά και για το καλό της πόλης. Επικρότησε την πρωτοβουλία μας για την διαδικασία καταγραφής των προβλημάτων και δήλωσε πως τα περιμένει για να τα αξιοποιήσει.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με χορωδιακά ακούσματα από την Βυζαντινή Μικτή Χορωδία Αγ.Παρασκευής, αρχίζοντας με πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και συνεχίζοντας με επιλεγμένα τραγούδια αποσπώντας το χειροκρότημα από το ακροατήριο.

Μυρουδιές από ζεστό καφέ και μυρωδάτο τσάι που προσφέρθηκε πλημμύρισε η αίθουσα που επιμελώς είχαμε φροντίσει για την αισθητική της δίνοντας χρώμα με τα σκόρπια κλαράκια μιμόζας που απλώθηκαν σε όλα τα τραπεζάκια.

Την εξέλιξη της βραδιάς εμπιστευτήκαμε στο Χρήστο Παπαθανασίου (πρώην εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου μας) ο οποίος επιμελήθηκε το μουσικό προγράμματος με όμορφα τραγούδια. Και βέβαια η ευφορία ψυχής εκφράστηκε μέσα από χορευτικούς ρυθμούς των παρευρισκομένων .

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές (κ.Παπουτσή, κ.Λαγογιάννη, κ.Παναγάκο) για την προσωπική βοήθεια που μας πρόσφεραν στην διαμόρφωση του χώρου της εκδήλωσης .Ας θεωρήσουμε αυτό σαν μια βάση για μελλοντικές συνεργασίες κοινών δράσεων.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας και τους ευχαριστούμε :

ο Δήμαρχος Γ.Σταθόπουλος

ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Γ.Βλάχος

ο πρώην Δήμαρχος και νυν επικεφαλής Δημ παράταξης Β.Ζορμπάς

ο επικεφαλής Δημ. παράταξης Αν. Γκιζιώτης

οι Αντιδημάρχοι Ελ. Πετσατώδη, Γ.Σιδέρης

η Πρόεδρος Νομικού Προσώπου ΠΑΙΣΔΑΠ Μαργαρίτα Δημητρίου

ο Δημοτικός Σύμβουλος Αθ. Παπασταθάκης

ο Πρόεδρος Σχ.Επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Β.Τραυλός

Από τους Συλλόγους των κατοίκων: Πευκακίων ο κ.Μπακογιάννης, ο κ.Παπουτσής - Τσακού ο κ.Σαββίδης, Επιτροπή από το Δίκτυο Αλληλεγγύης

Ένωση Γονέων: H κ.Καράμπελα και μέλη του Δ.Σ 

Πρόεδροι Συλλόγων Γονέων: 2ου Λυκείου κ.Ρούση - 3ο Λυκείου κ.Χατζοπούλου- 3ου Γυμνασίου κ.Μητσάκης

Από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου η Στέλλα Τζανίνη

Ο Ηλεκτρονικός Τύπος:

AgiaParaskevi Guide Στρατής Μαζίδης

AgiaParaskeviImageΛένα Μαρκή

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε όλα τα μέλη και τους φίλους μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, μας ευχήθηκαν υγεία και αγωνιστικότητα και μας υποσχέθηκαν πως θα σμίξουν την φωνή τους μαζί μας.

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες είναι ευγενική προσφορά του Ag. ParaskeviImage

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                                                 Η Γραμματέας

Κουτσογιάννη Βούλα                                                    Ζιώγα Αλέκα 

Ημ/νία Δημ/σης : 11/2/2015

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software