Δελτίο τύπου - Ψηφίσματα

| Νέα Συλλόγων-Φορέων

EN SYL GON SXOL AG PAR

Δελτίο τύπου για τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ…

Με την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων εκτιμώντας τη σοβαρή κατάσταση που υπήρξε στα σχολεία λόγω του ότι όλο το καλοκαίρι δεν έγιναν οι επιβεβλημένες επισκευές αλλά και ότι υπήρξε ανησυχητική στασιμότητα στα θέματα που έπρεπε να λυθούν στα σχολεία από το Δήμο, υπέβαλε αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο για συνεδρίαση με θέμα: Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των αιτημάτων της Ένωσης Γονέων αναφορικά με τη δημόσια παιδεία στην Αγία Παρασκευή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014. Σημαντικός αριθμός γονέων που δραστηριοποιούνται στους Συλλόγους Γονέων κατέκλεισε την Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, δεικνύοντας έτσι πόσο σοβαρά είναι τα προβλήματα και πόσο επιτακτικά αναγκαίες οι λύσεις τους.

Κατά την εισήγηση της Ένωσης Γονέων από την Πρόεδρο κ.Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα αναπτύχθηκαν όλα τα επί χρόνια σωρευμένα αλλά και τα νέα προβλήματα των σχολείων της πόλης καθώς και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κυβερνητική πολιτική στα θέματα της παιδείας ενώ στο τέλος κατέθεσε ψήφισμα προς τα Υπουργεία Παιδείας, Οικονομικών και Εσωτερικών με διεκδικήσεις της δικής τους αρμοδιότητας. Το ψήφισμα αυτό υπερψηφίστηκε από τις 4 εκ των 6 παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και αποτελεί πλέον πλαίσιο διεκδίκησης από την Κυβέρνηση, όχι μόνο της Ένωσης Γονέων αλλά του Δημοτικού Συμβουλίου. Το ίδιο ψήφισμα, υπερψήφισε και το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου (ΣΕΔΑΠ) αναδεικνύοντας, υπερψήφιση που τιμά ιδιαιτέρως την Ένωση Γονέων.

Παρόντες στη συνεδρίαση και εκπρόσωποι του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης «Ο Περικλής». Εκ μέρους του συλλόγου η γενική γραμματέας κ.Μάγια Σταυροπούλου, έλαβε το λόγο κάνοντας μια ολιγόλεπτη τοποθέτηση που αφορούσε τα προβλήματα της υποχρηματοδότησης, των κτηριακών υποδομών αλλά και της «βαρβαρότητας» που έχει επικρατήσει στο εκπαιδευτικό σύστημα, καλώντας τη δημοτική αρχή να σταθεί σύμμαχος στους αγώνες τους.

Εκ μέρους της ΕΛΜΕ τοποθετήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Γεν.Γραμματέας του ΔΣ της ΕΛΜΕ κ.Αν.Γκιζιώτης ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργούνται από το «Νέο σχολείο», στις πολλές χαμένες ώρες εξαιτίας των ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού, στις άθλιες συνθήκες διδασκαλίας στα υπεράριθμα τμήματα, στις καταργήσεις σχολείων, στους κακοπληρωμένους εκπαιδευτικούς και στο αυταρχικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην Παιδεία.

Η δημοτική αρχή, ανέλυσε τις κινήσεις που έχουν ήδη γίνει στους 2,5 μήνες της θητείας της αλλά και τους άμεσους στόχους της ώστε να αντιμετωπίσουν τα σωρευμένα πλέον προβλήματα των σχολικών μονάδων, διευκρινίζοντας όμως και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την συνειδητή και συνεχώς κλιμακούμενη έλλειψη κρατικής οικονομικής στήριξης .

Μετά από 4 σχεδόν ώρες συζήτησης υπερψηφίστηκαν με ισχυρή πλειοψηφία και τα αιτήματα της Ένωσης Γονέων προς τον Δήμο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων λαμβάνει υπόψη της τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή για τους πιο ζωτικούς χώρους της πόλης – τα σχολεία μας. Αποτελεί για μας, αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον των σχολείων της πόλης η σοβαρότητα και η οργανωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων που διαφαίνεται από τις τοποθετήσεις αλλά και τις μέχρι στιγμής ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

Άλλωστε ως Ένωση Γονέων, μαζί με τους συλλόγους μέλη μας που ζούμε με τα παιδιά μας μέσα στα σχολεία, κρίνουμε καθημερινά το έργο της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση των άμεσων ζητημάτων αλλά και σε βάθος χρόνου για τις πιο δύσκολες διεκδικήσεις.

Η συνεδρίαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου είναι το πρώτο βήμα σε έναν μαραθώνιο δρόμο μετ’ εμποδίων και η Ένωση Γονέων θα είναι σύμμαχος σε κάθε κοινή διεκδίκηση αλλά αντίπαλος όταν οι ενέργειες είναι αντίθετες με τα όσα η Ένωση και οι Σύλλογοι Γονέων διεκδικούν, πάντα μέσα στο πλαίσιο της Δημόσιας, Δωρεάν και Ενιαίας Παιδείας.

…και ένα σύντομο «ρεπορτάζ»

Την Πέμπτη 20/11/2014 η Ένωση Γονέων, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας, η οποία είχε αποφασιστεί κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 12/11/2014. Μέλη του ΔΣ και αρκετοί γονείς-μέλη ΔΣ Συλλόγων Γονέων έδωσαν το «παρών». Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν ακόμη: Ο Δήμαρχος κ.Γ.Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γ.Βλάχος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.Ελ.Πετσατώδη, Γ.Σιδέρης, ο Εντ.Δημ.Σύμβουλος για θέματα Παιδείας κ.Π.Γκόνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.Γ.Λογοθέτης, Αντρ.Γκιζιώτης και Σπ.Αλεξίου. Παρόντες ακόμη από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» η Πρόεδρος κ.Ηλ.Μήτσουρα, ο Αντιπρόεδρος κ.Ν.Παπασπύρου και αρκετοί δάσκαλοι και από τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Αγ.Παρασκευής η Πρόεδρος κ.Στ.Τζανίνη με μέλη του Δ.Σ. Την ΕΛΜΕ Α-Γ’ Αθήνας εκπροσώπησε ο Γεν.Γραμματέας κ.Αντρ.Γκιζιώτης.

Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Δήμαρχο, τον κ.Γκόνη, και τους εκπροσώπους των φορέων συναντήθηκε με τον Διευθυντή κ.Αθ.Φαλούκα και του παρέδωσε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατά την συζήτηση αναλύθηκαν τα θέματα προς διεκδίκηση που θέτει το ψήφισμα και ειδικότερα:

-η επιτακτική ανάγκη πρόσληψης μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού από το Υπουργείο Παιδείας ώστε να αντιμετωπιστεί την επόμενη σχολική χρονιά το σοβαρότατο θέμα των κενών στα σχολεία λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών

-το αίτημα για κατάργηση των Υπουργικών Αποφάσεων που «νομιμοποιεί» την αύξηση αριθμού μαθητών ανά τμήμα κατά 10%

-η κατάργηση του Νόμου για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση «Νέο Λύκειο»

-η επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της χρηματοδότησης της Παιδείας

-η ανάγκη πρόσληψης από το Υπουργείο Παιδείας βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία

Ακόμα τέθηκε το θέμα της σχολικής στέγης ειδικά για το 1ο ΕΠΑΛ και το 6ο Γυμνάσιο και η ανάγκη παράλληλης πίεσης από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης προς το Υπουργείο Παιδείας και τον ΟΣΚ.

Ο κάθε φορέας έθεσε και επιμέρους θέματα που ανέδειξαν το σύνολο των προβλημάτων των Δημόσιων Σχολείων τόσο στην καθημερινή τους λειτουργία όσο και στην προοπτική της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Ο κ.Φαλούκας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ανήκει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ώστε να αποφασίσει για την λύση των προβλημάτων αλλά ως Διοικητικός οφείλει να λειτουργήσει τα σχολεία με ότι του παρέχει το Υπουργείο, σύστησε στον Δήμο να προβεί σε ανάλογη κίνηση και προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Αττικής, ο οποίος μπορεί να δώσει και πιο συγκεκριμένες απαντήσεις.

Εξέθεσε αναλυτικά την κατάσταση με τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της Αγίας Παρασκευής και δεσμεύτηκε ότι θα μεταβιβάσει στον Περιφερειακό Διευθυντή Αττικής τόσο το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Αγίας Παρασκευής όσο και τα θέματα που αναλυτικά συζητήθηκαν.

Επίσης, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι κάλεσε την αστυνομία η οποία «παρευρέθηκε» καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης, σε αριθμό εντυπωσιακά άνισο τόσο του αριθμού των συγκεντρωμένων όσο και του κλίματος της συγκέντρωσης.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων δηλώνει δυναμικά το «παρών» σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία λάβει στο μέλλον το Δημοτικό Συμβούλιο με θέματα διεκδίκησης εντός του πλαισίου διεκδικήσεων της Ένωσης Γονέων.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                                          Η Γεν.Γραμματέας

Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα                                       Εύη Ματιάτου-Χατζοπούλου

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής με ομόφωνη απόφασή του εγκρίνει το ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ όπως ακριβώς παρατίθεται.

«Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Κηφισιάς καταδικάζει την ενέργεια τής εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη να αποστείλει εγκύκλιο καλώντας όλες τις εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών της χώρας, ζητώντας από τους συναδέλφους της να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες αυτής και να παρέμβουν κατά των μαθητικών καταλήψεων.

Οι μαθητικές κινητοποιήσεις δεν είναι κάποιο καπρίτσιο, αλλά μια απολύτως υγιής αντίδραση της νεολαίας απέναντι στον διεστραμμένο νόμο για το «Νέο Λύκειο», ο οποίος έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στη μεταγυμνασιακή εκπαίδευση. Η Τράπεζα θεμάτων υποτάσσει όλους τους άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία (παιδιά, εκπαιδευτικούς, γονείς) στο κυνήγι της αποστήθισης απαντήσεων, στη βίαια ταξινόμηση των παιδιών σε κατευθύνσεις, οι οποίες μάλιστα τροποποιούνται αιφνιδιαστικά, ανάλογα με τις πελατειακές υποχρεώσεις του εκάστοτε υπουργού. Ο μορφωτικός ρόλος του Λυκείου εξαφανίζεται. Ένα μεγάλο τμήμα των νέων ωθείται πρόωρα στην αγορά εργασίας, έχοντας πολύ χαμηλά προσόντα και μηδενικές δυνατότητες ατομικής ή συλλογικής διαπραγμάτευσης των όρων εργασίας του. Για το τμήμα των νέων που επιβιώνει από τον εξεταστικό μαραθώνιο και προαλείφεται για μια ακαδημαϊκή συνέχεια υπάρχουν δύο βασικά προβλήματα: α)το αν θα βρεθεί στο επιστημονικό πεδίο που του ταιριάζει ή όχι είναι αποτέλεσμα τυχαίων συγκυριών β)το τελικό αποτέλεσμα όσον αφορά στην ετοιμότητα για μια ακαδημαϊκή πορεία είναι χαμηλό, δεδομένου ότι παντού η παπαγαλία δεσπόζει της εμβάθυνσης. Σε κάθε περίπτωση, η εφηβεία ως κύρια φάση συγκρότησης της ταυτότητας των νέων, μέσα από την άσκηση του δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής συντρίβεται. Η έναρξη της εφαρμογής αυτών των μέτρων επιβεβαίωσε με το παραπάνω αυτές τις αρνητικές εκτιμήσεις. Η αποτυχία στις προαγωγικές εξετάσεις της Α’ Λυκείου άγγιξε ακόμα και το 40% σε βασικά μαθήματα !!!   Οι ώρες σε φροντιστήρια αυξήθηκαν και υπάρχουν παιδιά που ξεκινούν φροντιστήριο από το καλοκαίρι πριν την Α’ Λυκείου.

Χαιρετίζουμε τις μαθητικές κινητοποιήσεις και αναρωτιόμαστε:

Άραγε ποιος είναι ο ρόλος της δικαιοσύνης σε αυτή τη χώρα;

Η παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος που θεωρεί ύψιστη υποχρέωση του κράτους τη παροχή Δωρεάν Δημόσιας Παιδείας για όλα τα παιδιά, δεν συγκινεί τους εκπροσώπους της δικαιοσύνης;

Το ότι δίνουν εξετάσεις με ίσους και σκληρούς όρους παιδιά σχολείων που έχουν κενά εκπαιδευτικών με παιδιά σχολείων που δεν έχουν κενά, παιδιά που το σχολείο τους κατέρρευσε με το σεισμό της Κεφαλονιάς με παιδιά που το σχολείο τους δεν κατέρρευσε, παιδιά που οι γονείς τους έχουν να πληρώσουν πανάκριβο φροντιστήριο και παιδιά που υποσιτίζονται είναι δίκαιο ;

Να κάνουν κάποια παιδιά μάθημα με καθηγητή εξειδικευμένο στο εν λόγω μάθημα και κάποια με καθηγητή που υποχρεώθηκε να πάρει το μάθημα από «δεύτερη ανάθεση» είναι δίκαιο;

Να λειτουργούν σχολικές υποδομές χωρίς την τήρηση της πολεοδομικής νομοθεσίας και της σχετικής με την υγιεινή και ασφάλεια νομοθεσία είναι δίκαιο ;

Να κλείνουν σχολεία είναι δίκαιο ; Να συγχωνεύονται τμήματα ακόμα και στη μέση της χρονιάς είναι δίκαιο ;

Να αρνούνται την μόρφωση σε παιδιά με ειδικές ανάγκες είτε γιατί κλείνουν τα ειδικά σχολεία, είτε γιατί δεν ικανοποιούνται τα αιτήματα για παράλληλη στήριξη είναι δίκαιο ;

Το ότι υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία που παρανομούν αντικαθιστώντας ώρες διδασκαλίας γενικών μαθημάτων, με ώρες διδασκαλίας μαθημάτων κατεύθυνσης, μετατρέποντας το σχολείο σε φροντιστήριο είναι δίκαιο ;

Είναι η δικαιοσύνη «Ανεξάρτητη Αρχή» ή είναι φόβητρο που επιστρατεύεται ενάντια σε όσους αντιστέκονται στην εκάστοτε κυβερνητική πολιτική ;

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Κηφισιάς θεωρεί την αγανάκτηση των μαθητών δίκαιη. Ο αγώνας για την κατάργηση του Νόμου για το Νέο Λύκειο και της Τράπεζας Θεμάτων πρέπει να γίνει αγώνας όλων μας.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και του ΠΔ που ποινικοποιούν τους αγώνες των μαθητών.

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας για τη μόρφωση και την ελευθερία των παιδιών.»

 

 

Ψήφισμα αλληλεγγύης σε εργαζόμενη μηχανικό –

καταγγελία της εταιρίας ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ για εργοδοτικές αυθαιρεσίες

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής με ομόφωνη απόφασή του εκφράζει την αλληλεγγύη του και συμπαραστέκεται στον αγώνα που δίνει η εργαζόμενη μηχανικός μέσα από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, αγώνα για την καταβολή όσων δικαιούται από την εταιρία ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ και αγώνα για αξιοπρέπεια. Συνυπογράφουμε την παρακάτω καταγγελία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου.

«Το Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την εταιρία ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε πλήθος αυθαιρεσιών εναντίον εγκύου εργαζόμενής της.

Η εργαζόμενη προσλήφθηκε με την ΕΓΣΣΕ της ΓΣΕΕ ως υπάλληλος γραφείου (615€ μικτά) ενώέχει καθήκοντα μηχανικού, με τις ανάλογες ευθύνες. Η εργαζόμενη ενώ είχε σύμβαση αορίστου χρόνου εντάχθηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Έτσι, παρά το γεγονός ότι ο μισθός της καλύπτεται από λεφτά φορολογούμενων πολιτών, δηλαδή η επιχείρηση επιδοτήθηκε για να βγάλει κέρδος και να καρπωθεί το κέρδος από τη δουλειά της εργαζόμενης (ο εργοδότης με δικά του έξοδα καλύπτει μόνο ασφαλιστικές εισφορές), η εργαζόμενη είναι απλήρωτη από τον Ιούνιο (οφειλές εργοδοσίας και επιδόματα ΙΚΑ). Η εταιρία οφείλει επίσης δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, επιδόματα και υπόλοιπο αδείας. Επιπλέον, η εταιρία δεν έχει καλύψει στην εργαζόμενή της εργατικό ατύχημα, ενώ την έχει απλήρωτη και για υπερωρίες και εργασία τα Σάββατα.

Η ασυδοσία της εν λόγω εταιρίας δε σταματάει εκεί. Η εργαζόμενη έχει δεχτεί απειλές να ρίξει το παιδί της προκειμένου να συνεχίσει να δουλεύει(!), έχει δεχτεί απειλές για χειροδικία, ενώ παράλληλα η εργοδοσία έχει καταφερθεί εναντίον της υβριστικά. Η εργαζόμενη έχει αντιμετωπίσει ρατσιστική συμπεριφορά, με διακρίσεις σε βάρος της λόγω της εγκυμοσύνης της. Τελικά η εργαζόμενη δέχεται εκβιασμό προκειμένου να υπογράψει παραίτηση ως προϋπόθεση για να της καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Αυτό γίνεται γιατί με βάση τη νομοθεσία, η εργαζόμενη από τη στιγμή που θα γεννήσει δεν μπορεί να απολυθεί για 18 μήνες. Αν κάτι τέτοιο συμβεί η εταιρία θα είναι υποχρεωμένη τα καταβάλλει όλους τους μισθούς για αυτό το διάστημα και επιπλέον να πληρώσει πρόστιμο.

Λόγω της τρομοκρατίας που έχει δεχτεί, η εργαζόμενη νοιώθει ότι απειλείται η ίδια και η κύηση της. Δηλώνουμε πως για ό,τι συμβεί στη συνάδελφό και το παιδί της καθιστούμε υπεύθυνη την εργοδοσία!

Οι καθυστερήσεις στις καταβολές μισθών και επιδομάτων αποτελούν την κορύφωση της μόνιμης και πάγιας τακτικής της εργοδοσίας να παραβιάζει συνεχώς την εργατική νομοθεσία, να χειροτερεύει διαρκώς τις συνθήκες εργασίας και να καταστρατηγεί ακόμα και τα πιο στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα. Η ανάλγητη νοοτροπία των εργοδοτών έχει πάντα την ίδια «λογικοφανή» απάντηση στις όποιες αιτιάσεις περί καταβολής δεδουλευμένων από τους εργαζόμενους: ό,τι χρήματα δεν υπάρχουν, και οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν μόλις πληρωθεί η εταιρεία. Αποτελούν οι εργαζόμενοι όμως χρηματοδότες και συνέταιρους της εταιρείας ώστε να περιμένουν απόδοση μεριδίων; Τις εποχές της μεγάλης κερδοφορίας μοιράστηκαν τα κέρδη τους με τους εργαζομένους; Ποια λογική επιβάλλει στους εργαζομένους να μοιραστούν τώρα τη ζημία τους; Να καλούνται να ''συνεισφέρουν'' το εισόδημα τους για την ''επιβίωση'' των εταιριών;

Το συγκεκριμένο κρούσμα ακραίας εργοδοτικής αυθαιρεσίας, επιπλέον, ξεπερνάει τα όρια των οικονομικών διεκδικήσεων δεδουλευμένων, θέτοντας ζήτημα στοιχειώδους σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των εργαζομένων από τους εργοδότες και δείχνει τις σεξιστικές διακρίσεις στις οποίες στον 21ο αιώνα και την «πολιτισμένη Δύση» ακόμα υπόκεινται γυναίκες εργαζόμενες.

Το Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών προέβη σε καταγγελία όλων των παραπάνω στην επιθεώρηση εργασίας στις 17.11.2014.

Ένα ζήτημα τόσο ακραίας εργοδοτικής αυθαιρεσίας δεν πρέπει να αφήσει κανέναν αδιάφορο για αυτό καλούμε σωματεία και φορείς να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και να δείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη στη συνάδελφο αλλά και σε κάθε εργαζόμενο ή άνεργο που πλήττεται από οποιαδήποτε μορφής εξουσία.

Ο αγώνας ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία  είναι κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων, κοινός αγώνας όλων των εργασιακών κλάδων. Αγώνας που θα πρέπει να βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων, των γενικών συνελεύσεων των σωματείων τους, για να σπάσει το κλίμα του φόβου που προσπαθεί να επιβάλλει η εργοδοσία στους χώρους δουλειάς. Με τη συναδελφική αλληλεγγύη, την οργάνωσή σε κάθε χώρο δουλειάς, μπορούμε να αποκρούσουμε την επίθεση, να υπερασπίσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας

Η αξιοπρέπεια στη ζωή και τη δουλειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Κανένας συνάδελφος μόνος του. Κανένας φοβισμένος. Η δύναμη στους εργαζομένους που παράγουν τον πλούτο με τη δουλειά τους.Η ελπίδα στο συλλογικό αγώνα και την αλληλεγγύη.»

Ημ/νία Δημ/σης : 24/11/2014

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software