Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜ/ΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

| Νέα Συλλόγων-Φορέων
smaragdis 30
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 απολαύσαμε μία υπέροχη βραδιά πολιτισμού στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος, όπου η Κινηματογραφική Λέσχη Αγ.Παρασκευής  σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγ.Παρασκευής (Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.) παρουσίασε την ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Καβάφης» και τον δημιουργό της.
Τα 500 περίπου άτομα, που κατέκλυσαν το χώρο, χειροκρότησαν με ενθουσιασμό την είσοδο του Γιάννη Σμαραγδή στο αμφιθέατρο και την ταινία του "Καβάφης". Τον σκηνοθέτη υποδέχτηκαν η Πρόεδρος της Κινημ/κής Λέσχης Αγ.Παρασκευής κ.Μιρέλλα Λεγάκη, η οποία στην προσφώνησή της ευχαρίστησε τον εμπνευσμένο καλλιτέχνη για την τιμή προς την νεοσύστατη Κινημ/κή Λέσχη και ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ.Σωτήρης Παπαμιχαήλ, ο οποίος τόνισε την σημασία της παρουσίας του για τον πολιτισμό στην Αγ.Παρασκευή. 
Ο Δήμαρχος κ.Γιάννης Σταθόπουλος υποδέχτηκε τον κ.Γιάννη Σμαραγδή με ένα έργο της Αγιοπαρασκευϊώτισας χαράκτριας Ρ. Σαρελάκου και συνεχάρη την Κινημ/κή Λέσχη Αγ.Παρασκευής για την πρωτοβουλία της πρόσκλησης του μεγάλου καλλιτέχνη. Εκ μέρους του Συλλόγου Κρητών και Φίλων Αγ.Παρασκευής απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος κ.Μ.Κρασανάκης, ο οποίος εξήρε την συμμετοχή της Κινημ/κής Λέσχης στις πολιτιστικές δράσεις της πόλης κι επεσήμανε την συμβολή του Γιάννη Σμαραγδή στον Κρητικό πολιτισμό, με τον Θεοτοκόπουλο και τον Καζαντζάκη.
Ο μεστός κι από καρδιάς λόγος του σκηνοθέτη εντυπωσίασε το κοινό, που κατά καιρούς τον διέκοπτε με θερμό χειροκρότημα.
Ο σκηνοθέτης στην ομιλία του αποκάλυψε πτυχές της φιλοσοφικής αντίληψης που εμπνέουν την καλλιτεχνική του δημιουργία  και εξήρε την επιλογή της Κινημ/κής Λέσχης Αγ.Παρασκευής για την συγκεκριμένη ταινία, ως αφετηρία του καλλιτεχνικού του έργου της τελευταίας 20ετίας.
 Εκτός από τον σκηνοθέτη, ο συγγραφέας κ. Μίμης Τσακωνιάτης μίλησε για την φιλοσοφική αναζήτηση στο έργο του Γιάννη Σμαραγδή, η Πρόεδρος της Κινημ/κής Λέσχης κ. Μιρέλλα Α.Λεγάκη αναφέρθηκε στην ταινία ως ένα λυρικό ποίημα, σημείο συνάντησης δύο μεγάλων καλλιτεχνών, του Γιάννη Σμαραγδή και του Βαγγέλη Παπαθανασίου, την χαρακτήρισε φορέα της αλήθειας του δημιουργού της και δικαίωση του τίτλου του υπό έκδοση βιβλίου «Γιάννης Σμαραγδής, ο αρχιτέκτονας της ψυχής». Ο Γραμματέας της Λέσχης, λογοτέχνης κ. Χρήστος Αντωνίου συνέδεσε την ταινία και τον σκηνοθέτη με την ιδιοσυγκρασία του ποιητή μέσα από τα ερωτικά ποιήματα του Καβάφη. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο κ.Κωνσταντίνος Χατζηφραγκιός-Μακριδάκης,ερευνητής κινηματογράφου και μέλος της Κινημ/κής Λέσχης Αγ.Παρασκευής.
Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δάσκαλος Φωτογραφίας κ.Ανδρέας Σμαραγδής, Πρόεδροι και μέλη Συλλόγων, Ενώσεων και φορέων της πόλης, μέλη και φίλοι της Κινημ/κής Λέσχης Αγ.Παρασκευής. 
Μία ακόμη επιτυχημένη εκδήλωση στην πόλη μας, που σηματοδοτείται από την εποικοδομητική συνεργασία φορέων πολιτισμού, όπως η Κινηματογραφική Λέσχη Αγ.Παρασκευής και ο ΠΑΟΔΑΠ.
 
Κινημ/κή Λέσχη Αγ.Παρασκευής,   e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σελίδα Facebook : Κινηματογραφική Λέσχη Αγ.Παρασκευής 
 
Δημ/ση : 30/10/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software