«Οι Ακακίες» στην Κινηματογραφική Λέσχη Αγ.Παρασκευής

| Νέα Συλλόγων-Φορέων

ccs akakies 1

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγ.Παρασκευής οργανώνει την προβολή της βραβευμένης ταινίας του Πάμπλο Τζιορτζέλι «Οι Ακακίες» την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στις 8μμ στο Πέτρινο Κτήριο, στο Πολιτιστικό Πάρκο «Στ.Κώτσης»,Σπάρτης 1 &Γραβιάς, Αγ.Παρασκευή.
Η ταινία
«Οι Ακακίες» (Αργεντινή – Ισπανία) είναι μια βαθιά ανθρώπινη ταινία δρόμου που μας παρουσιάζει τον Ρουμπέν, έναν οδηγό φορτηγού που αναλαμβάνει απρόθυμα να μεταφέρει από την Παραγουάη στο Μπουένος Άιρες τη νεαρή Τζασίντα και το μωρό της. Δύο πεπρωμένα συναντιούνται, αποκαλύπτουν τις αποτυχίες του παρελθόντος και δημιουργούν υποσχέσεις ευτυχίας.
Σημείωμα του σκηνοθέτη Πάμπλο Τζιορτζέλι
«Κατασκευαζόταν ένας νέος εθνικός δρόμος που έπρεπε να περάσει μέσα από ένα δάσος με ακακίες. Με σόκαρε πραγματικά το θέαμα των κομμένων κορμών. Οι Ακακίες είναι πολύ συνηθισμένα δένδρα. Και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Ο Ρουμπέν είναι σαν μια ακακία: μοναχικός, δυνατός και επιβλητικός. Ταυτόχρονα, με ενδιέφερε να μιλήσω για ένα ρεύμα μετανάστευσης που είναι καθημερινότητα στο Μπουένος Άιρες. Η Τζασίντα φεύγει από την Παραγουάη για να βρει καλύτερη τύχη στην Αργεντινή, όμως καθώς έχει Γκουαρανί ρίζες αντιμετωπίζει έναν υπόγειο ρατσισμό. Αυτά τα στοιχεία ήταν καθοριστικά για τη δημιουργία της ιστορίας, αυτής της συνάντησης δυο τόσο διαφορετικών ανθρώπων».
Βραβείο ACID, Βραβείο Νέων Κριτικών, Χρυσή Κάμερα Φεστιβάλ Καννών 2011.
Βραβείο Orizontes Latinos - 59ο Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν
Bραβείο Sutherland για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη - 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λονδίνου
 ccs akakies
 
Δημ/ση : 8/1/2017
 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software