ΣΕΔΑΠ: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΦΟΙΤΗΤΕΣ- Στάση εργασίας την Πέμπτη 7-1-2016/10:00πμ-1:00μμ

| Νέα Συλλόγων-Φορέων
sedap
Την Πέμπτη 07.01.2016 πραγματοποιείται η πρώτη δίκη των 5 φοιτητών και εργαζομένων, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, που εφαρμόζοντας το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, προσήχθησαν την 12η  Νοέμβρη (ημέρα πανελλαδικής απεργίας) και για τους οποίους οι ιταλικές αρχές ζητούν την έκδοσή τους,    με αφορμή την προσαγωγή τους σε καφετέρια στo Μιλάνο στις 2/5, μια μέρα μετά την απεργία της πρωτομαγιάς. Θα ακολουθήσουν δύο ακόμα δικαστικές διαδικασίες την 08η .01.2016 και την         11η .01.2016.
Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αγίας Παρασκευής προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την πρώτη μέρα της δίκης (Πέμπτη 07.01.2016) από τις 10.00 π. μ. έως την 13.00 μ. μ. και καλεί όλους τους συναδέλφους και κάθε πολίτη να παραστούν στο Εφετείο Άρειος Πάγος (Λ. Αλεξάνδρας 121)  εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους.
Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε συλλήψεις εξ αιτίας της συμμετοχής των πολιτών σε συλλογικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις και μάλιστα ξημερώματα πανελλαδικής -πανεργατικής απεργίας .
Η υπεράσπιση του δικαιώματος της συμμετοχής  σε απεργιακή διαδήλωση,   κινηματική ή συνδικαλιστική  δράση είναι αναμφισβήτητο θεμέλιο της δημοκρατίας και της ελευθερίας των πολιτών.
Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους 5 Φοιτητές συνδημότες μας και απαιτούμε όχι μόνο να μην εφαρμοστεί αλλά και να ακυρωθεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και να μην προχωρήσει η έκδοση των φοιτητών στις ιταλικές αρχές.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ
      Τα ξημερώματα της Πέμπτης, 12 Νοεμβρίου 2015 – ημέρα Πανεργατικής απεργίας- πραγματοποιήθηκαν αιφνίδιες εισβολές στα σπίτια πέντε φοιτητών και εργαζομένων, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, οι οποίοι συνελήφθησαν, κατόπιν εντάλματος των Ιταλικών αρχών. Η Ιταλική Αστυνομία, είχε προσαγάγει τους πέντε Έλληνες διαδηλωτές που συμμετείχαν στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Μιλάνο και στη συνέχεια απέστειλε στις Ελληνικές αρχές αίτημα έκδοσης τους για να δικαστούν με βαριές κατηγορίες στην Ιταλία.

Η διαδικασία δίωξης σε βάρος πολιτών από άλλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με αφορμή τη συμμετοχή τους σε πρωτομαγιάτικη απεργιακή διαδήλωση, είναι πραγματικά πρωτοφανής. Η αποτροπή αυτής της ακραίας κατασταλτικής μεθόδευσης αφορά κάθε άνθρωπο και την υπεράσπιση του δικαιώματος του να συμμετέχει σε κοινωνικούς αγώνες και κινητοποιήσεις.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αλληλεγγύη της στους πέντε φοιτητές και εργαζόμενους και καλεί την Ελληνική κυβέρνηση να μη λειτουργήσει ως τμήμα των μηχανισμών καταστολής, στο πλαίσιο των επιταγών ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των παγκόσμιων τρομονόμων.

.

Ημ/νία Δημ/σης : 5/1/2016